E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αποστόλου για τα επεισόδια στην Agrotica: Δεξιά και ακροδεξιά προβοκάτσια

Τι ανακοίνωσε ο υπουργός

Αποστόλου για τα επεισόδια στην Agrotica: Δεξιά και ακροδεξιά προβοκάτσια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 29/1/2016 | 00:02

Μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν στην Agrotica και τη μη άφιξη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, στα εγκαίνια, τα οποία και ματαιώθηκαν, ο ίδιος εξέδωσε ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για «προβοκατόρικες δυνάμεις της δεξιάς και της ακροδεξιάς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Αποστόλου τονίζει πως τα επεισόδια δεν εκφράζουν την πλειοψηφία των αγροτών, οι οποίοι «είναι άνθρωποι της δουλειάς και της προκοπής».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά την άρνηση στην πρόσκληση για διάλογο που απηύθυνε η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, έχουμε τώρα, δυστυχώς, μια κλιμάκωση της έντασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι τα επεισόδια των τελευταίων ωρών, ο αποκλεισμός της Θεσσαλονίκης και η παρεμπόδιση των εγκαινίων της AGROTICA, μιας γιορτής για την πόλη και τον αγροτικό κόσμο, εκφράζουν τη μεγάλη μάζα των αγροτών.

Οι αγρότες είναι άνθρωποι της δουλειάς και της προκοπής. Όχι της τυφλής και αδιέξοδης σύγκρουσης, στην οποία φαίνεται να πρωτοστατούν ή να υποκινούν προβοκατόρικες δυνάμεις της δεξιάς, αλλά και της ακροδεξιάς.

Προσωπικά, μετά από την ανακοίνωση της διοίκησης της ΔΕΘ, με την οποία ματαιώνει την τελετή των εγκαινίων, αλλά και μετά από σχετική παράκληση του Δημάρχου, κ. Μπουτάρη, θα αποφύγω κινήσεις που ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα στην πόλη που μας φιλοξενεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρέπει όμως όλοι πλέον να πάρουν σαφή θέση απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές και να αναλάβουν τις ευθύνες τους: Τα κόμματα, οι θεσμικοί φορείς, οι κοινωνικοί εταίροι.

Εμείς ενημερώσαμε τη Βουλή για τις θέσεις μας. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι ο διάλογος είναι μονόδρομος και καλούμε και πάλι τους αγρότες να προσέλθουν για να αναζητήσουμε λύσεις, όχι μόνον για τα ζητήματα που θέτουν με τις κινητοποιήσεις τους, το ασφαλιστικό και το φορολογικό, αλλά λύσεις για την επόμενη μέρα της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.

Θέλω να συγχαρώ τη Διοίκηση της ΔΕΘ για την οργάνωση και τους εκθέτες για τη συμμετοχή τους.
Η συγκυρία είναι ιστορική για τον αγροτικό χώρο: όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης και ότι οι προοπτικές είναι ευνοϊκές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η περίοδος 2014-2015 ήταν η πρώτη μετά από αρκετά χρόνια που είχαμε αύξηση του αγροτικού εισοδήματος στην Ελλάδα. Οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων επίσης αυξήθηκαν.

Υπάρχει ζωντάνια στον αγροτικό χώρο και άρα πεδίο για αναπτυξιακή πορεία.

Έχουμε πόρους – μπροστά μας είναι το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης... Έχουμε πολιτικό σχέδιο... Κυρίως όμως έχουμε τους ανθρώπους που θέλουμε να το υπηρετήσουν, τους αγρότες, αλλά και τους επιχειρηματίες, όπως αυτοί που συμμετέχουν στην AGROTICA και στηρίζουν τον χώρο.

Ο λαός, με την ψήφο του μας έδωσε την εντολή να οδηγήσουμε τη χώρα στον δύσκολο, αλλά ελπιδοφόρο δρόμο που μπορεί να ανοιχτεί μπροστά μας.

Γνωρίζουμε ότι έχουμε να δώσουμε πολλές και δύσκολες μάχες. Όμως για μας μεγαλύτερη είναι αυτή της παραγωγικής ανασυγκρότησης, στην οποία ο αγροτικός χώρος έχει πρωτεύουσα θέση».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη οδηγός ασθενοφόρου που οδηγούσε μεθυσμένος

Πριν 10 ώρες

Πρόκειται για 41χρονο, ο οποίος οδηγούσε ασθενοφόρο ιδιωτικής εταιρείας

Δημογραφικό: Οι 4 περιοχές της Ελλάδας που «σβήνουν»

Πριν 10 ώρες

Στα όρια της επιβίωσης 4 περιοχές της χώρας που είδαν δραματική συρρίκνωση του πληθυσμού τους - 1,26 παιδιά ανά γυναίκα στην Ελλάδα, που έχει την 7η χειρότερη επίδοση στην ΕΕ

Τραγωδία στη Σκιάθο: Νεκρή 38χρονη μητέρα τριών παιδιών ‑ Είχε γεννήσει πριν 20 ημέρες

Πριν 10 ώρες

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, η Κωνσταντίνα δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή

Έναν μήνα κάτω από τα νερά η Πάτμος: Σε παύση το έργο διευθέτησης ομβρίων, δείτε εικόνες

Πριν 10 ώρες

Κενό στη μελέτη ως προς τη στάθμη της θάλασσας και την υψομετρική διαφορά -Σε απόγνωση οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες για την κατάσταση στο νησί

Αστυπάλαια: Ψαράς πάλεψε με τα κύματα και τα 10 μποφόρ για να σώσει το καΐκι του

Πριν 10 ώρες

Ο 37χρονος ψαράς πάλεψε για να αποτρέψει την βύθιση του καϊκιού του το οποίο ανήκει στην οικογένειά του εδώ και τρεις γενιές

Ηδονοβλεψίας κατέγραφε στα ντους παίκτριες γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου στην Αυστρία με κρυφές κάμερες

Πριν 10 ώρες

«Είναι σαν να μας τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια μας», δηλώνει αθλήτρια της Αλταχ, μετά την αποκάλυψη ότι ένας άνδρας είχε εγκαταστήσει κρυφές κάμερες στα αποδυτήρια και κατέγραφε τις αθλήτριες

Κωνσταντοπούλου: Συκοφαντίες τα περί μη καταβολής δεδουλευμένων ‑ Προαναγγέλλει μηνύσεις

Χτες

«Ενεργό παρακράτος, οργανωμένο έγκλημα και απόπειρα πολιτικής εξόντωσης» – Όσα είπε για τις καταγγελίες

«Μαζεύανε τα πτώματα και τα ρίχνανε σαν τσουβάλια» – Συγκλονίζει μάρτυρας της εκτέλεσης των 200 Ελλήνων από τους ναζί στην Καισαριανή

Χτες

Οι συγγενείς των εκτελεσθέντων στην Καισαριανή μεγάλωσαν με το τραύμα εκείνης της ημέρας. Ο πόνος μεταφέρθηκε στις επόμενες γενιές, ως ζωντανή υπενθύμιση μιας βαρβαρότητας που έμεινε ατιμώρητη.

Βιολάντα: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις των υδραυλικών για τους σωλήνες – «Εγώ είμαι το αφεντικό και θα το κάνεις όπως σου λέω»

Χτες

Θάψαμε τους σωλήνες προπανίου χωρίς καμία προδιαγραφή ασφαλείας ισχυρίζεται ένας από τους υδραυλικούς λέγοντας ότι αυτές ήταν οι εντολές του ιδιοκτήτη της Βιολάντα

ΔΥΠΑ: Επίδομα 200 ευρώ για 12 μήνες – Σε ποιους απευθύνεται

Χτες

Ποια είναι οι δικαιούχοι και τα κριτήρια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.