Θεσσαλονίκη: Σοβαρά επεισόδια με χημικά στην έκθεση Agrotica
Ματαιώθηκαν τα εγκαίνια

Δημοσίευση 29/1/2016 | 00:14
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις και τους αγρότες που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον χώρο της έκθεσης Agrotica, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό του κλάδου.
Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών, όταν περίπου 2.000 συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να σπάσουν τον κλοιό γύρω από το συνεδριακό κέντρο, καθώς προηγουμένως είχαν επιχειρήσει να εισέλθουν μαζικά χωρίς εισιτήριο, όταν πληροφορήθηκαν ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου δεν θα παραστεί στην τελετή εγκαινίων της έκθεσης.
Τελικά, όπως ανακοινώθηκε, τα εγκαίνια ματαιώθηκαν, ενώ από την πλευρά του ο κ. Αποστόλου έκανε λόγο για προβοκατόρικες ενέργειες δεξιών και ακροδεξιών κύκλων, που δεν θεωρεί ότι εκφράζουν την πλειοψηφία των αγροτών.
Συνολικά υπολογίζεται ότι περίπου 10.000-15.000 αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλιείς και παραγωγοί έδωσαν το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία της ΧΑΝΘ.