E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αυτοκτόνησε ο Μπενουά Βιολιέ, ο καλύτερος σεφ στον κόσμο

Τι συνέβη και οδηγήθηκε στην αυτοκτονία

Αυτοκτόνησε ο Μπενουά Βιολιέ, ο καλύτερος σεφ στον κόσμο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 1/2/2016 | 11:25

O κόσμος της παγκόσμιας γαστρονομίας θρηνεί την απώλεια του Μπενουά Βιολιέ, του καλύτερου σεφ στον κόσμο. Με μία σφαίρα στο κεφάλι έβαλε τέλος στη ζωή του, αφήνοντας αναπάντητα ερωτηματικά αναφορικά με τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το εστιατόριό του τον Δεκέμβριο ήταν στην πρώτη θέση της λίστας των χιλίων καλύτερων εστιατορίων στον κόσμο. Ο Γαλλοελβετός σεφ τα είχε όλα. Ήταν νέος, ωραίος, είχε μία όμορφη οικογένεια, τη σύζυγό του, που λάτρευε, και τον καρπό του έpωτά τους, αλλά κι ένα επάγγελμα που τον απογείωσε σε σύντομο χρονικό διάστημα, αναγνωρίζοντας την αξία του.

Τότε, γιατί αυτοκτόνησε;

Ο 44χρονος Βιολιέ, με το αβίαστο χαμόγελο, ήταν ένας άνθρωπος κοινωνικός, επικοινωνιακός, με ιδιαίτερα ευαίσθητο συναισθηματικό κόσμο. Στις χαρές και τις λύπες είχε πάντα στο πλευρό του τη σύζυγό του, Μπριζίτ, η οποία πάντα τον ενθάρρυνε στα επαγγελματικά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις 12 Δεκεμβρίου 2015, το Restaurant de l' Hotel de Ville Crissier, το οποίο διηύθυνε από το 2012 μαζί με τη σύζυγό του ο Μπενουά Βιολιέ, κέρδισε την πρώτη θέση στη «La Liste», τη λίστα των χιλίων καλύτερων εστιατορίων στον κόσμο. Πρόκειται για έναν θεσμό που προωθήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας, ως απάντηση στη βρετανική λίστα των «50 Best».

Το εστιατόριο , που βρίσκεται κοντά στη Λωζάνη, ξεπέρασε βάσει της κατάταξης αυτής το «Per Se» της Νέας Υόρκης, επίσης βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin.

Γεννημένος το 1971 στην πόλη Saintes (περιοχή Charente-Maritime), ο Μπενουά Βιολέ μυήθηκε στα μυστικά της γαστρονομίας με τη βοήθεια του σεφ Ντιντιέ Στεφάν. Ανέλαβε τη θέση του σεφ σε πολλά διάσημα εστιατόρια της Γαλλίας, όπως τα Robuchon, Lenôtre, Fauchon, Le Ritz και το La Tour d'Argent.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 1996 πέρασε το κατώφλι του διάσημου ελβετικού εστιατορίου «L' Hôtel-de-Ville», βραβευμένο με τρία αστέρια Μichelin από το 1998. Σε τρία χρόνια έγινε αρχισέφ. Ο άνθρωπος που αναγνώρισε την αξία του ήταν ο μετρ του εστιατορίου, Φιλίπ Ροσά.

Το 2015 ήταν μία δύσκολη χρονιά για τον Βιολιέ. Έχασε τον πατέρα του, αλλά και τον μέντορά του, Φιλίπ Ροσά. Ο χαμός των δύο αγαπημένων του προσώπων ήταν βαρύ πλήγμα για τον ίδιο. Η σύζυγός του, με την οποία έχουν αποκτήσει ένα αγοράκι, είναι απαρηγόρητη για τον χαμό του αγαπημένου της. Η οικογένειά του απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση. Από σεβασμό στην οικογένεια οι αστυνομικές αρχές διευκρίνισαν ότι δεν θα κάνουν κανένα σχόλιο για την υπόθεση.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η «κατάρα» των Κένεντι ξαναχτύπησε: Η 35χρονη εγγονή που διαγνώστηκε με καρκίνο

Σήμερα

Ατυχήματα, σκάνδαλα και μυστικές ιατρικές πράξεις

Πέθανε ο θρύλος της ρέγκε Τζίμι Κλιφ

Σήμερα

Η σύζυγός του ανακοίνωσε τον θάνατο μέσω Instagram, αποχαιρετώντας τον αγαπημένο της με συγκινητικά λόγια

Κωνσταντινούπολη: Αντιδράσεις για τα φορτηγά μέσα στην Αγία Σοφία

Σήμερα

Οι τουρκικές Αρχές έχουν κατηγορηθεί ότι, με τις κινήσεις τους, προκαλούν φθορές σε ένα παγκοσμίου ακτινοβολίας πολιτιστικό μνημείο όπως είναι εκείνο της Αγίας Σοφίας

Συγγνώμη από τον 6χρονο ζητά η δασκάλα στο Λουτράκι: «Τα παιδιά δεν έχουν μάθει τι σημαίνει όριο»

Σήμερα

Είχε αποκαλέσει τον 6χρονο μαθητή της «μελλοντικό βιαστή»

Φόρο στους τουρίστες ετοιμάζεται να επιβάλει το Λονδίνο

Σήμερα

Η Αγγλία είναι η μόνη χώρα των G7 όπου η εθνική κυβέρνηση εμποδίζει τις τοπικές αρχές ή τους δημάρχους να επιβάλλουν φόρους στους τουρίστες

Έκτακτο δελτίο και προειδοποιήσεις μετεωρολόγων για ισχυρή κακοκαιρία αυτή τη βδομάδα: Πότε έρχονται έντονες βροχές στην Αττική

Σήμερα

Επισημαίνεται πως οι βροχοπτώσεις εκτός της μεγάλης έντασης θα έχουν και μεγάλη διάρκεια

Τι είπε η Μπέττυ Μπαζιάνα στον Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνάντηση με Κασσελάκη και Τάιλερ

Σήμερα

«Πώς θα μεγαλώσουμε το παιδί μας στο Μαξίμου;» - Η απάντηση του Τάιλερ Μακμπέθ

Πέθανε ο Udo Kier

Σήμερα

Ο ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών

Βηρυτός: To Iσραήλ σκότωσε τον υπαρχηγό της Χεζμπολάχ στο κρυσφύγετό του

Σήμερα

Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε ανώτερο στέλεχος της ένοπλης οργάνωσης Χεζμπολάχ σε αεροπορική επιδρομή στα νότια προάστια της Βηρυτού, παρά την εκεχειρία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.