E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τσίπρας: Πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη για να βγούμε από την κρίση

Τι είπε στην παρουσίαση του προγράμματος Act4Greece της Εθνικής Τράπεζας

Τσίπρας: Πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη για να βγούμε από την κρίση
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 1/2/2016 | 13:55

Την ανάγκη να υπάρξει έγκαιρη ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, «προκειμένου να λυθεί ο γόρδιος δεσμός», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το μεσημέρι της Δευτέρας από το Μέγαρο Μελά.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Προγράμματος Act4Greece της Εθνικής Τράπεζας ο πρωθυπουργός είπε ότι «οποιαδήποτε προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση δεν μπορεί παρά να περνά από την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος» γι' αυτό και τόνισε την ανάγκη οι τράπεζες να ξαναπαίξουν τον ουσιαστικό τους ρόλο, να χρηματοδοτήσουν δηλαδή την πραγματική οικονομία, ενώ όπως σημείωσε, με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή των καταθέσεων.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η πολυετής ύφεση επέφερε σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις και οδήγησαν την χώρα σε μια πρωτοφανή οικονομική και κοινωνική κρίση, ανθρωπιστική κρίση γι' αυτό και όπως είπε «πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη για να βγούμε από την κρίση»

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κρίση άρχισε από τον τραπεζικό κλάδο», είπε και τόνισε πως πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας «μέσα σε ένα πλαίσιο που θα αναδεικνύει την καινοτομία και τη νεοφυή επιχειρηματικότητα».

Όπως ανέφερε, όμως, ο κ. Τσίπρας, «η ύφεση επέφερε σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις οδηγώντας την χώρα σε μια πρωτοφανή οικονομική και ανθρωπιστική κρίση». Ο πρωθυπουργός ανέφερε στο σημείο αυτό ότι σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ για τις συνθήκες διαβίωσης στην Ελλάδα στο τέλος του 2014 η ανεργία βρισκόταν στο 26,5%, «πρωτοφανές ποσοστό για μια χώρα στον πυρήνα της Ευρωζώνης» καθώς και ότι το 36% των Ελλήνων βρισκόταν αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της φτώχειας.

«Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης της διακυβέρνησης, προτεραιότητα μας ήταν να περιορίσουμε την ανθρωπιστική αυτή κρίση», ανέφερε και τόνισε: «Η πενταετής ύφεση προκάλεσε και αρνητικές συνέπειες στην ραχοκοκκαλιά της οικονομίας, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις». Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, σήμερα 1,7 εκατ. Έλληνες συνεχίζουν να εργάζονται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και συνεπώς «δεν μπορεί παρά σε αυτές να στηριχθεί η ανάκαμψη της οικονομίας». 

Στο τέλος της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση σε όσους έχουν τη δυνατότητα, να συμβάλλουν ώστε να βγούμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι μισοί δεν θα πάνε φέτος διακοπές, τι δείχνει νέα έρευνα του ΙΕΛΚΑ

Πριν 10 ώρες

Οι καταναλωτές φαίνεται να υιοθετούν πιο οικονομικές λύσεις, με το 41% να δηλώνει ότι μαγειρεύει συχνά στις διακοπές και το 70% να επισκέπτεται συστηματικά σούπερ μάρκετ ή μίνι μάρκετ

Έως 36.000 ευρώ το νέο «Ανακαινίζω», όλες οι λεπτομέρειες

Πριν 10 ώρες

Σε δύο φάσεις το νέο πρόγραμμα με επιδότηση έως 95%

Ανοίγει νέα «γραμμή» καταγγελιών για οικονομικά εγκλήματα

Πριν 10 ώρες

Στο στόχαστρο φοροδιαφυγή, ξέπλυμα και λαθρεμπόριο

Νέα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν εν μέσω κορύφωσης των συνομιλιών

Πριν 10 ώρες

Αισιόδοξος ο Ρούμπιο για συμφωνία παρά τα πλήγματα

ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός 6,9 Ρίχτερ «ταρακούνησε» τη Χιλή – Τρομακτικές εικόνες

Πριν 10 ώρες

Το 1960, η λατινοαμερικάνικη χώρα χτυπήθηκε από τον σεισμό που θεωρείται ως και σήμερα ο ισχυρότερος που καταγράφτηκε ποτέ

Χολαργός: Αντρας πυροβόλησε τη γυναίκα του και αυτοκτόνησε

Πριν 10 ώρες

Την αστυνομία φέρεται να την κάλεσε η ίδια η γυναίκα

Coming out ακροδεξιού βουλευτή: Γκέι και σε σχέση με μουσουλμάνο μετανάστη

Χτες

Ξέσπασε σε λυγμούς, μιλώντας στο βήμα της Βουλής

Πάρος: Ταλαιπωρία για 30 επιβάτες – Ο καταπέλτης του SUPERRUNNER JET χτύπησε στη δέστρα της προβλήτας

Χτες

Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από Ραφήνα με τελικό προορισμό τη Νάξο – Απαγορεύτηκε ο απόπλους

Η παγκόσμια πρωτεύουσα της εμπορίας ανθρώπων: Κορίτσια 11 ετών πωλούνται και βιάζονται επί 20 ώρες

Χτες

Με την υπόσχεση μιας καλύτερης ζωής, φτωχά κορίτσια παρασύρονται σε μια κόλαση σεξουαλικής δουλείας και κακοποίησης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 1
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.