E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ενοχα μυστικά στη δικογραφία για τον Γιακουμάκη: Toν βασάνιζαν επειδή μιλούσε

Όσα εκμυστηρεύτηκε σε συμφοιτητή του

Ενοχα μυστικά στη δικογραφία για τον Γιακουμάκη: Toν βασάνιζαν επειδή μιλούσε
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 2/2/2016 | 08:28

«Δεν ήθελε ούτε καν να μιλάω. Και όταν μιλούσα, με κορόιδευε και ήθελε να με βλέπει στο πάτωμα να υποφέρω, χωρίς να μας δίνει βοήθεια»: τα λόγια αυτά ανήκουν στον αδικοχαμένο Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος δύο μέρες πριν εξαφανιστεί, στις 6 Φεβρουαρίου 2015, είχε εκμυστηρευτεί σε έναν συμφοιτητή του το δράμα που ζούσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το απόσπασμα περιέχεται στη δικογραφία και έρχεται για πρώτη φορά στη δημοσιότητα από τον «Ελεύθερο Τύπο». Ανάμεσα στα στοιχεία-φωτιά, είναι η προσπάθεια απόκρυψης ενός σκληρού δίσκου από μια φοιτήτρια της Γαλακτοκομικής Σχολής, μια ανώνυμη επιστολή που γράφει «Έχω βίντεο που δείχνει τι του κάνετε πριν το τέλος του», βίντεο με βασανισμούς, σeξουαλικού τύπου πειράγματα, αλλά και άγνωστες επιθέσεις, που καλύφθηκαν από μια ιδιότυπη ομερτά.

Το λυπηρό είναι ότι για δύο χρόνια και μέχρι την τελευταία στιγμή, υπήρχε ένα παιδί ανυπεράσπιστο μέσα στην ίδια του τη Σχολή, το οποίο το έδεναν με σχοινιά από τον λαιμό, παίζοντας παιχνίδια θανάτου.

Τα περιστατικά άγριου bullying εντάθηκαν τον Ιανουάριο του 2015, διάστημα κατά το οποίο υπήρξαν και μυστικοί τραμπουκισμοί, με αιτία το γεγονός ότι «ο Βαγγέλης μιλάει πολύ». Η διεύθυνση της Σχολής γνώριζε για κάποια από τα περιστατικά, αλλά δεν τα σταμάτησε, παρότι σχεδόν όλοι ήξεραν, όπως περιγράφουν στις καταθέσεις τους, ότι «ο Γιακουμάκης πέρασε πολλά πέρυσι, δεν θα αντέξει άλλο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια κατάθεση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιγράφει μια επίθεση που έγινε από πιο κλειστό κύκλο φοιτητών στις 23 Ιανουαρίου 2015, δύο εβδομάδες πριν από την εξαφάνιση, για την οποία έγινε προσπάθεια να μείνει στο σκοτάδι.

«Το βράδυ άκουσα φασαρία. Έμαθα ότι οι [...] χτυπούσαν τον Βαγγέλη. Κάποια στιγμή που πήγε να ξεφύγει, ο [...] του πέρασε μια μπλούζα στον λαιμό και τον τράβηξε ξανά μέσα στο δωμάτιο, όπου συνεχίστηκε ο ξυλοδαρμός. Ο καβγάς άρχισε από την ώρα που ακούστηκε ο Βαγγέλης να λέει «Αφήστε το πορτοφόλι μου και το κινητό μου κάτω». Την επόμενη μέρα ρώτησα γιατί τον χτυπούσαν και μου απάντησαν: «Ο Βαγγέλης πέρυσι έκανε πολλά και μιλούσε πολύ, καιρός ήταν». Το ίδιο βράδυ άκουσα ξανά ήχο από σφαλιάρα και τον Βαγγέλη να λέει «¶σε με ήσυχο, φύγε, μη με πειράζεις», περιγράφει στην κατάθεσή του μάρτυρας.

Την ίδια περίοδο, στις 18 Ιανουαρίου και στις 3 Φεβρουαρίου 2015, επισκέφτηκε τη Σχολή ο Κρητικός που φέρεται να τραμπούκιζε άγρια τον Βαγγέλη τον προηγούμενο χρόνο και ο οποίος δεν δικαιούνταν να έχει πρόσβαση στον χώρο, καθώς είχε τελειώσει τις υποχρεώσεις του στη Σχολή και θεωρούνταν εξωσχολικός. Λίγες ημέρες πριν από το θάνατό του, ο Βαγγέλης αναγκάστηκε να κλειδωθεί στο δωμάτιό του όταν ενημερώθηκε για την παρουσία του.

Στις 2 Μαρτίου 2015, στη Γραμματεία της Γαλακτοκομικής Σχολής έφτασε ένας φάκελος με άγνωστο αποστολέα και παραλήπτη έναν φοιτητή. Οι αστυνομικοί διάβασαν την επιστολή, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν την ταυτότητα του αποστολέα. Η επιστολή έγραφε: «Όσο και αν προσπαθείτε να κρυφτείτε, έχω βίντεο που αποδεικνύει τι του κάνατε πριν το τέλος του. Θα το πάω στην Αστυνομία και στη Νικολούλη και δεν το έκανα ακόμα, γιατί κυκλοφορώ ανάμεσά σας και φοβάμαι. Απλά έτυχε να είμαι στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή. Πες το σε όλους. Θα σας καταστρέψω. Και αν δεν ομολογήσετε, θα την πληρώσουν οι οικογένειές σας».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στην Κύπρο: Τι προκάλεσε την κατάρρευση της πολυκατοικίας στη Λεμεσό ‑ Δείτε πώς εξελίσσεται η επιχείρηση διάσωσης

Σήμερα

Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για δεύτερο εγκλωβισμένο, τρεις τραυματίες στο νοσοκομείο.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Σήμερα

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Σήμερα

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Στάθης Μαντζώρος: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό 10 μήνες μετά το εγκεφαλικό που υπέστη

Σήμερα

Ο αγαπημένος «καφετζής» του τηλεοπτικού κοινού στη σειρά «Σασμός» νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Σήμερα

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Σήμερα

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Σήμερα

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

Πέδρο Σάντσεθ: Η Ευρώπη να «κάνει μεγάλα όνειρα» και να αναλάβει ρόλο ως ηθικός ηγέτης

Σήμερα

Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης

Ιρανικές πηγές: «Το πρόσωπο του Μοτζταμπά Χαμενεΐ έχει παραμορφωθεί, υπέστη σοβαρά τραύματα στα πόδια»

Σήμερα

Ο 56χρονος αναρρώνει και παραμένει σε πνευματική διαύγεια, ανέφεραν στο Reuters άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον στενό του κύκλο

Ο ιερέας της Χίου που ξεχωρίζει με τον μοναδικό τρόπο μετάδοσης του μηνύματος της Ανάστασης

Σήμερα

Ο ιερέας που έχει γίνει διάσημος για τον χαρακτηριστικό τρόπο που μεταφέρει το μήνυμα της Ανάστασης του Ιησού

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.