E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τσίπρας‑Γεννηματά: Εθνικό ζήτημα το προσφυγικό

Συναντήσεις του πρωθυπουργού για τα φλέγοντα ζητήματα

Τσίπρας‑Γεννηματά: Εθνικό ζήτημα το προσφυγικό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 2/2/2016 | 13:28

Σανίδα σωτηρίας αναζητεί απεγνωσμένα το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς οι συμπληγάδες του προσφυγικού/μεταναστευτικού από τη μία πλευρά και του ασφαλιστικού/αγροτικού από την άλλη έχουν φέρει σε καταφανώς δυσχερή θέση την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μόλις τέσσερις μήνες μετά την άνετη επανεκλογή της στις 20 Σεπτέμβρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι χαρακτηριστικό ότι ημέρα με την ημέρα αυξάνονται τα κρούσματα αποκλεισμού και προπηλακισμού βουλευτών και υπουργών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από αγρότες σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι τους υπενθυμίζουν τις προεκλογικές του υποσχέσεις και ξεκαθαρίζουν ότι παραμένουν στους δρόμους και δεν θα προσέλθουν στο διάλογο αν δεν αποσυρθεί το σχέδιο για τη φορολογία τους.

Το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου συναντά αντιρρήσεις τόσο στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των ΑΝΕΛ, ειδικά στο ζήτημα των ελεύθερων επαγγελματιών, ενώ και οι δανειστές φέρονται να προκρίνουν την άμεση μείωση των κύριων συντάξεων αντί για τις μελλοντικές μειώσεις και τις αυξήσεις των εισφορών.

Στο μεταξύ η προσφυγική κρίση έχει ήδη λάβει εφιαλτικές διαστάσεις, οι ευρωπαίοι εταίροι απειλούν ανοιχτά με αποπομπή της χώρας από τη συνθήκη Σέγκεν, τα hot spots στα νησιά καρκινοβατούν και σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αντιμετωπίσει την κατάσταση, το Μαξίμου αποφάσισε να αναθέσει την όλη υπόθεση στον Πάνο Καμμένο και το υπουργείο Εθνικής ¶μυνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το λόγο αυτό, στο τραπέζι έχουν πέσει προτάσεις που ξεκινούν από τη διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος με κάποιο ή κάποια από τα κόμματα του Κέντρου (ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων) και φθάνουν μέχρι και την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, σε περίπτωση που η κυβέρνηση εξαναγκαστεί να συμφωνήσει σε μέτρα (π.χ. μείωση κύριων συντάξεων ακόμη και κάτω των 1.000 ευρώ μηνιαίως).

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός έκανε δεκτό το αίτημα της Φώφης Γεννηματά για συνάντησή τους σήμερα στις 13:00 το μεσημέρι με βασικό θέμα στην ατζέντα το προσφυγικό, ώστε να προσπαθήσει να συνδιαμορφώσει μια εθνική πολιτική που θα τον βοηθήσει στη διαχείριση ενός ζητήματος που βαίνει πλέον εκτός ελέγχου.

Οι φήμες και οι εκτιμήσεις για ενδεχόμενη βολιδοσκόπηση του ΠΑΣΟΚ σε ένα σενάριο διεύρυνσης της οριακής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας έχουν πάρει φωτιά, στην οποία ρίχνει λάδι και το ξαφνικό τετ α τετ του Αλέξη Τσίπρα με τον Φώτη Κουβέλη στο Μέγαρο Μαξίμου (14:00), που θα ακολουθήσει μετά την Φ. Γεννηματά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώνεται ότι ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ που ίδρυσε πρόσφατα τη δική του πολιτική κίνηση, έχει ταχθεί αναφανδόν υπέρ της στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ και της παρούσας κυβέρνησης, ενώ δεν κρύβει και την επιθυμία του για επιστροφή στο κόμμα, από το οποίο έφυγε το 2010 και συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα με αφορμή π.χ. έναν ανασχηματισμό.

Την κοινή διαπίστωση πως το προσφυγικό δεν είναι ένα ζήτημα που αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά ολόκληρη την Ευρώπη διατύπωσαν στην συνάντηση τους ο Αλέξης Τσίπρας και η Φώφη Γεννηματά.

 Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα πέρα από μικροκομματικές αντιθέσεις .

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο αδελφός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου – Βρέθηκε πυροβολημένος στο γραφείο του

Σήμερα

Ο 52χρονος επιχειρηματίας Αϊντίν Τσαβούσογλου εντοπίστηκε βαριά τραυματισμένος από πυροβόλο όπλο στο πρατήριό του στην Αλάνια και υπέκυψε μετά από δώδεκα μέρες νοσηλείας

ΗΠΑ: Νεκρός από χανταϊό στο Κολοράντο – Αυστηρότεροι έλεγχοι για τον Έμπολα

Σήμερα

Ο ενήλικας που πέθανε από χανταϊό δεν σχετίζεται με το ολλανδικό κρουαζιερόπλοιο

ΣΥΡΙΖΑ: Τέλος και η Ελένη Αυλωνίτου ‑ «Θα ξανασυναντηθούμε γρήγορα!»

Σήμερα

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ η Ελένη Αυλωνίτου – «Νέο ξεκίνημα» προαναγγέλλει

Κάλυμνος: Θρίλερ με τον 48χρονο ψαρά που βρέθηκε νεκρός ‑ Ερευνάται δολοφονία μετά από καυγά

Σήμερα

Στην Κάλυμνο, 47χρονος άνδρας βρέθηκε νεκρός στη θάλασσα μετά από σοβαρό περιστατικό σε αλιευτικό σκάφος όπου επέβαινε με άλλον άνδρα

«Μαχαίρωσέ τον»: Αιματηρή συμπλοκή νεαρών με ματσέτες μέρα μεσημέρι σε πάρκο στο Λονδίνο

Σήμερα

Εικόνες ωμής βίας καταγράφηκαν μέρα μεσημέρι σε πάρκο του Λονδίνου χθες, σε μια δολοφονική επίθεση που έγινε μπροστά σε δεκάδες οικογένειες με παιδιά που εκείνη την ώρα απολάμβαναν τη βόλτα τους

Πώς δρούσε το κύκλωμα εκβιασμών και παράνομων επιδοτήσεων στην Κρήτη – Θείος και ανιψιοί έδερναν και εκβίαζαν αγρότες

Σήμερα

Η σπείρα από τα Βορίζια είχε εισπράξει από παράνομες επιδοτήσεις 586.000 ευρώ ενώ οι ζημιές που προκλήθηκαν σε καλλιέργειες και περιουσίες αγροτών ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ

Θεσσαλονίκη: Νεαροί έβρεξαν με νεροπίστολα, έδειραν και βιντεοσκόπησαν 22χρονο

Σήμερα

Οι νεαροί κατέγραψαν το περιστατικό με κινητά τηλέφωνα και κατηγορείται για παραβίαση νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, εξύβριση και πρόκληση απλής σωματικής βλάβης

Τεράστιος αστεροειδής θα περάσει «ξυστά» από τη Γη: Θα πλησιάσει πιο κοντά από το ένα τέταρτο της απόστασης μέχρι τη Σελήνη

Σήμερα

Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα σύγκρουσης με τη Γη τουλάχιστον για τα επόμενα 100 χρόνια

Μαλδίβες: Εντοπίστηκαν οι σοροί των τεσσάρων δυτών από την Ιταλία

Σήμερα

Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί περισσότερες πληροφορίες για τις ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος

Η νέα Siri της Apple θα λειτουργεί σαν το ChatGPT και θα διαγράφει αυτόματα τις συνομιλίες

Σήμερα

Το νέο πρότζεκτ της Apple με τη Sir αναμένεται να κυκλοφορήσει αρχικά ως beta έκδοση μέσα στο iOS 27

Ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλαν σε πλοία του Global Sumud Flotilla με προορισμό τη Γάζα

Σήμερα

Τέσσερα ισραηλινά πολεμικά πλοία έδωσαν εντολή στους ακτιβιστές να σβήσουν τις μηχανές - 100 συλλήψεις σύμφωνα με το Al Jazeera

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.