E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Γεροβασίλη: Διάλογος με αγρότες, κανένα θέμα πρόωρων εκλογών

Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Γεροβασίλη: Διάλογος με αγρότες, κανένα θέμα πρόωρων εκλογών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 2/2/2016 | 16:14

Η κυβέρνηση είναι ανοικτή στον διάλογο με τους αγρότες, βάσει της πρότασης που έχει καταθέσει, δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη, αφήνοντας όμως αιχμές για κάποιους -κυρίως από το χώρο της ακροδεξιάς- που προσπαθούν να εκμεταλλευθούν πολιτικά τις κινητοποιήσεις, δημιουργώντας «αναταραχή, φόβο και τρόμο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κ. Γεροβασίλη δήλωσε ότι η κυβέρνηση «αντιλαμβάνεται την αγωνία των αγροτών να μην τους συμβούν και άλλα μετά από 5 χρόνια οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

» Όσοι προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την πραγματική αγωνία των αγροτών στηρίζοντας άμεσα ή έμμεσα μια γραμμή που υπονομεύει τον διάλογο πρέπει να απομονωθούν» είπε.

Παράλληλα, εξέφρασε την πρόθεση της κυβέρνησης να καταθέσει βελτιωτικές προτάσεις σε ό,τι αφορά τη μεταβατικότητα των διατάξεων και ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει διάθεση χρήσης κατασταλτικών μέτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχετικά με το τελεσίγραφο της Κομισιόν για τη φύλαξη των συνόρων, η ίδια αναγνώρισε δυσκολίες στην προσπάθεια δημιουργίας των hotspots, «όμως η χώρα μας είναι συνεπής προς τις υποχρεώσεις της», αναφερόμενη και στην ενίσχυση της προσπάθειας με τη συμβολή του υπουργείου ¶μυνας.

«Στις 18 Φεβρουαρίου που ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στη Σύνοδο Κορυφής, δεν θα είναι απολογούμενος, αλλά εγκαλών απέναντι σε όσους δεν κάνουν αυτά που πρέπει στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος» συνέχισε.

Η κ. Γεροβασίλη επανέλαβε ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα πρόωρων εκλογών, δημιουργίας οικουμενικής κυβέρνησης, ή αλλαγής της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι επαφές του πρωθυπουργού με την κ. Γεννηματά ή τον κ. Κουβέλη γίνεται στο πλαίσιο των επαφών του πρωθυπουργού με πολιτικούς αρχηγούς, διευκρίνισε.

Για τις διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο, είπε ότι στόχος είναι η γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης ώστε να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος και τόνισε οι προτάσεις της κυβέρνησης τηρούν κατά γράμμα τους όρους της συμφωνίας.

«Η συζήτηση είναι σε προκαταρκτικό στάδιο και γίνεται σε καλό κλίμα» ανέφερε, για να διευκρινίσει ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν έως την Παρασκευή ως προς το σκέλος της διαπραγματευτικής διαδικασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αφού τελειώσει η διαδικασία αυτής της εβδομάδας και γίνει μια πρώτη συζήτηση με τους υπουργούς, οι επικεφαλής των θεσμών θα φύγουν για μια εβδομάδα και θα επανέλθουν ξανά για δύο εβδομάδες ώστε μέσα στον Μάρτιο να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση».

Για το Ασφαλιστικό επανέλαβε ότι η «κόκκινη γραμμή» της κυβέρνησης είναι να μην μειωθούν οι κύριες συντάξεις, ανοίγοντας πάντως ένα «παράθυρο» για τις πολύ υψηλές συντάξεις, οι οποίες όμως είναι λίγες, όπως είπε.

Η ίδια επέμεινε ότι η κυβέρνηση δεν επιχειρεί συμψηφισμό προσφυγικού-διαπραγμάτευσης, παρότι η Τράπεζα της Ελάδος, έχει εκτιμήσει το μέχρι στιγμής δημοσιονομικό κόστος στο 0,3% του ΑΕΠ.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, είπε ότι ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στο Λονδίνο στη Διάσκεψη των Δωρητών για τη Συρία, και την ερχόμενη εβδομάδα στο Ιράν.

Σε ερώτηση σχετικά με τις αποκαλύψεις της τέως προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι το θέμα αυτό έχει τελειώσει και η κυβέρνηση έχει κάνει την αυτοκριτική της.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επιβεβαίωσε τη συνάντηση του πρωθυπουργού με Τούρκο καναλάρχη και το ενδιαφέρον του να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια στην Ελλάδα.

Ποιος είναι ο Τούρκος που λέει ότι πήρε άδεια στην Ελλάδα

«Στις συναντήσεις που έγιναν μετά τον αγώνα των εθνικών ομάδων Ελλάδας και Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη, μεταξύ αυτών με τους οποίους συζήτησε και φωτογραφήθηκε ο κ. Τσίπρας ήταν και ένας Τούρκος καναλάρχης ο οποίος είπε στον πρωθυπουργό ότι έχει μιλήσει με κάποιους Έλληνες καναλάρχες επιχειρηματίες και ενδιαφέρεται να αποκτήσει άδεια. Δεν θυμάμαι το όνομά του.»

Όπως είπε η Όλγα Γεροβασίλη στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο πρωθυπουργός απάντησε στον επιχειρηματία ότι θα υπάρξει διεθνής διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες που θα θέτει τους όρους.

«Και αυτό ήταν όλο» κατέληξε.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ελεύθερος 22χρονος Έλληνας στρατιώτης στην Ουκρανία μετά από 11 μήνες αιχμαλωσίας

Χτες

Πολέμησε για το ρωσικό στρατό - «Φρίκη χωρίς νόημα», χαρακτήρισε τον πόλεμο

Φοινικούντα: Η εμπλοκή τρίτου προσώπου και το τηλεφώνημα λίγο πριν τη δολοφονία του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ

Χτες

Ένα επίμαχο τηλεφώνημα που έγινε λίγα λεπτά πριν τη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα έχει μπει στο κάδρο των αρχών

Νέο μπλόκο του Ισραήλ στη Ράφα: Με 4 σορούς ομήρων απαντά η Χαμάς

Χτες

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν νωρίτερα ότι το πέρασμα της Ράφα θα παραμείνει κλειστό μέχρι την Τετάρτη

e‑EΦΚΑ: Kάτω από 1000 ευρώ ο μέσος μισθός στον ιδιωτικό τομέα

Χτες

Με βάση τα τελευταία στοιχεία του e-ΕΦΚΑ για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, ο μέσος μισθός είναι μόλις 1176 ευρώ μικτά, ή 980 καθαρά

«Σφοδρές μάχες» μεταξύ της Χαμάς και ένοπλων φατριών στην Πόλη της Γάζας, που υποστηρίζονται από το Ισραήλ

Χτες

«Σήμερα το πρωί, επί πολλές ώρες, σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας της Χαμάς και μελών της οικογένειας Χίλες»

Μαδαγασκάρη: Ο στρατός ανακοίνωσε ότι «ανέλαβε την εξουσία» και διέλυσε τη Γερουσία

Χτες

Το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο κάλεσε τον συνταγματάρχη Ραντριανιρίνα να αναλάβει την προεδρία, μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Πρόστιμο €157 εκατ. σε πασίγνωστες μάρκες ρούχων

Χτες

Η έρευνα της Επιτροπής αποκάλυψε ότι οι τρεις εταιρείες περιόρισαν τη δυνατότητα των ανεξάρτητων μεταπωλητών τους

Εγκεφαλικά νεκρό το 3χρονο κορίτσι που βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε πισίνα στη Ρόδο

Χτες

Το παιδί υποβλήθηκε σε αξονική και διαπιστώθηκε ότι ο εγκέφαλος έχει οίδημα και υπάρχει εγκεφαλικός θάνατος, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου Μιχάλης Σοκορέλος

ΗΠΑ: Ο Τζορτζ Στεφανόπουλος διέκοψε απότομα τη συνέντευξη με τον Τζέι Ντι Βανς μετά από καβγά στο αέρα της εκπομπής

Χτες

Ο παρουσιαστής Τζορτζ Στεφανόπουλος διέκοψε τη συνέντευξη με τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζέι Ντι Βανς, μετά από έντονη λογομαχία σε σχέση με την απόπειρα δωροδοκίας του πρώην αξιωματούχου της κυβέρνησης Τραμπ, Τομ Χόμαν

Ένοχοι για κακοποίηση δύο παιδιών μητέρα και πατριός ‑ Συγκλόνισε η κόρη στο Εφετείο Χανίων

Χτες

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η 15χρονη τότε κοπέλα είχε πάει σχολείο με μώλωπες και φορώντας κουκούλα για να κρύψει το πώς την είχε κουρέψει η μητέρα της

Ποινική δίωξη για τέσσερα αδικήματα στον πλαστικό χειρουργό που ξυλοκόπησε γυναίκα στη μέση του δρόμου

Χτες

Ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη βία, εξύβριση και απειλή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 21
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.