E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μαρτυρίες που σοκάρουν: Αγρια καψόνια και βασανιστήρια στον Γιακουμάκη

Σοκάρει η δικογραφία

Μαρτυρίες που σοκάρουν: Αγρια καψόνια και βασανιστήρια στον Γιακουμάκη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 3/2/2016 | 08:44

Ερωτηματικά εγείρουν τα στοιχεία της δικογραφίας για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Βάσει αυτών, προκύπτει ότι υπήρχαν ενδείξεις για τους άγριους τραμπουκισμούς που υφίστατο ο νεαρός φοιτητής της Γαλακτοκομικής, αλλά και ότι είχαν ενημερωθεί τόσο η υπεύθυνη της σχολής, όσο και ο διευθυντής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρακάτω ακολουθούν κάποιες από τις μαρτυρίες συμφοιτητών του 21χρονου που περιέχονται στη δικογραφία και τις οποίες αποκαλύπτει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στις 25 Ιανουαρίου 2015 η εστία της Σχολής αναστατώθηκε από φωνές. Επίκεντρο των ακραίων ενοχλήσεων ήταν και πάλι ο Βαγγέλης. «Στις 00:00 είδα τον Βαγγέλη να βαδίζει πολύ γρήγορα, αναψοκοκοκκινισμένος, και να έρχεται από τη δεύτερη σκάλα προς το δωμάτιό του. Από πίσω του έτρεχαν οι Κρητικοί. Ο [...] κρατούσε ένα κόκκινο χοντρό ύφασμα, που το πέρασε στον λαιμό του Βαγγέλη σαν θηλιά, τραβώντας τον βίαια προς τα πίσω. Στη συνέχεια, ο Βαγγέλης με τα χέρια του απομάκρυνε από τον λαιμό του το ύφασμα και μπήκε στο δωμάτιό του. Ο [...] έλεγε στον Γιακουμάκη "Μου έσκισες την μπλούζα, θα το πληρώσεις. Αν δεν σε πιάσω σήμερα, θα σε πιάσω αύριο, θα σε γ...", χτυπώντας την πόρτα με μπουνιές. Ο [...] έλεγε "¶νοιξε, Βαγγέλη, να τα βρούμε, θα το μετανιώσεις". Πήγαμε να φύγουμε από τις σκάλες, αλλά λίγο μετά μας φώναξε ο [...] να πάμε στου Βαγγέλη, γιατί είχε ανοίξει η πόρτα. Ο [...] του φώναζε "Μου έσκισες τη δεύτερη γκόμενά μου" και άρχισε να βαράει σφαλιάρες στον Βαγγέλη στο σβέρκο και στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Ταυτόχρονα ο [...] του έριχνε και αυτός δυνατές σφαλιάρες, ενώ ο Βαγγέλης φώναζε "Φύγετε!". Μετά ο [...] άνοιξε την ντουλάπα του Βαγγέλη, πήρε μία κολόνια και άρχισε να ψεκάζει το δωμάτιο για να την τελειώσει. Εγώ με τον [...] πήραμε ένα σακουλάκι πατατάκια του Βαγγέλη χωρίς να τον ρωτήσουμε και χαζογελώντας τρώγαμε τα πατατάκια, παρακολουθώντας τι γινόταν. (...) Στη συνέχεια, ο [...] έσπρωξε πάλι τον Βαγγέλη πολύ δυνατά, με αποτέλεσμα αυτός να χάσει την ισορροπία του και να πέσει στο κρεβάτι του συγκατοίκου του. Ο Βαγγέλης σηκώθηκε νευριασμένος και προσπάθησε να τους βγάλει έξω από το δωμάτιο», αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας.

Σημαντική όμως είναι και η κατάθεση συμφοιτητή και φίλου του Βαγγέλη: «Τέσσερις μήνες αφότου γνώρισα τον Βαγγέλη, είδα πλέον έναν Βαγγέλη που έσβηνε. Όταν λέω έσβηνε, εννοώ ότι έχανε τον λαμπερό του χαρακτήρα και το γέλιο του. Είχε γίνει πιο απόμακρος, δεν μπορούσε να συγκεντρωθεί, ήταν σε άλλο κόσμο. Αυτά μπορούσε εύκολα να τα καταλάβει κάποιος που είχε γνωρίσει τον Βαγγέλη στην αρχή, σε σχέση με τους επόμενους μήνες (...). Ρωτώντας, έμαθα ότι συγκεκριμένα πέντε άτομα του έκαναν καψόνια και αυτός ήταν ο λόγος που είχε αλλάξει η συμπεριφορά του. Είχα ακούσει ότι τον έκλειναν στην ντουλάπα και του λέγανε "Είσαι τζουκ-μποξ, τραγούδα για να βγεις". (...). Δεν είχα δει εγώ κάτι, αλλά τα μάθαινα. Μία μέρα όμως μίλησα με ένα συγκεκριμένο άτομο που γνώριζα καλύτερα και με αυτά που μου είπε ότι τράβαγε ο Βαγγέλης, κατέβηκα αμέσως κάτω, στην υπεύθυνη της Εστίας, και της είπα: "Πάνω, στην εστία είναι ένα παιδί που το βασανίζουνε και αν δεν το προσέξετε, θα το χτυπήσουν πολύ σοβαρά, ακόμα και θα το σκοτώσουν". Η κυρία [...] μου είπε ότι είχε δει και αυτή κάποιες εκδορές στα χέρια του Βαγγέλη, αλλά πίστευε ότι ήταν από παιχνίδια. Μετά με ρώτησε αν αυτός είναι ο λόγος που είχε πέσει η απόδοση του Γιακουμάκη στα μαθήματα. Εγώ της είπα ότι αυτό ήταν λογικό να συμβεί, αφού ο Βαγγέλης περνάει αυτά που περνάει. Το άτομο που μου είπε για τα όσα περνάει ο Βαγγέλης ήταν ο [...], που τα είχε δει και ο ίδιος. Ο [...] πολλές φορές έφευγε από το δωμάτιό του και ερχόταν στο δικό μου και καθόταν όλη μέρα εκεί, για να μην είναι στον ίδιο χώρο με αυτούς που κάνουν καψόνια στον Βαγγέλη. Μάλιστα, τους χαρακτήριζε "ούγκα μπούγκα", εξαιτίας της συμπεριφοράς τους (...) Η κυρία [...] με πήρε και πήγαμε στον διευθυντή της Σχολής και του είπα τα ίδια πράγματα».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι σημαίνει για την Ευρώπη η εφαρμογή του σχεδίου Τραμπ στην Ουκρανία

Πριν 9 ώρες

Τα δύο σενάρια για την επόμενη ημέρα

Στέφανος Τσιτσιπάς: Φέρεται να πλήρωσε το πρόστιμο και να παρέδωσε το δίπλωμα αυτοκινήτου

Χτες

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν ενημέρωσε ποτέ τις αρχές για το ποιος οδηγούσε το βράδυ της Τετάρτης στην Αττική Οδό

Θεσσαλονίκη: Στην Ιταλία μεταφέρεται σήμερα το ζευγάρι που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια

Χτες

Το ζευγάρι νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ με οξεία ηπατική ανεπάρκεια έπειτα από κατανάλωση μανιταριών

Τραμπ για Ουκρανία: Διορία έως την επόμενη Πέμπτη για την αποδοχή ή όχι του σχεδίου 28 σημείων

Χτες

Εκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας συγκάλεσε στη Μόσχα ο Πούτιν

Αυστρία: Απαγορεύεται η ισλαμική μαντίλα στα σχολεία από τη νέα σχολική χρονιά

Χτες

Πρόστιμα στους γονείς μαθητριών που θα παραβιάσουν το μέτρο

Συνολική κάθειρξη 8 ετών στον Παναγιώτη Ψωμιάδη

Χτες

Λόγω ηλικίας, η ποινή εκτίεται κατ` οίκον - Με την ίδια απόφαση δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής μέχρι το Εφετείο

Ελεύθερος ο πατέρας Φραγκιαδάκης ‑ Απαγορεύεται να πάει στα Βορίζια

Χτες

Στον 58χρονο επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι

Νέος Κόσμος: Στη φυλακή ο 29χρονος για τον θανατηφόρο ξυλοδαρμό του 58χρονου

Χτες

Ο 29χρονος κατά την απολογία του προσπάθησε να αποσείσει τις ευθύνες, υποστηρίζοντας ότι ο θάνατος του θύματος δεν προκλήθηκε από τα δικά του χτυπήματα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 4
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.