E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κατρούγκαλος: Η στρατηγική των μεγάλων προεκλογικών υποσχέσεων δεν απέδωσε

«Εμείς, με γραβάτες και μαντηλάκια, με πάνω από 40-50-60.000 ευρώ εισόδημα, πρέπει να μάθουμε να πληρώνουμε»

Κατρούγκαλος: Η στρατηγική των μεγάλων προεκλογικών υποσχέσεων δεν απέδωσε
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 5/2/2016 | 11:55

Την παραδοχή ότι η στρατηγική των μεγάλων προεκλογικών υποσχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ δεν απέδωσε, αλλά ο κόσμος, παρόλο που το είδε αυτό, ξαναψήφισε ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβρη, έκανε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, ξάφνιασε όταν δήλωσε: «Δεν μπορεί να πληρώνουν συνέχεια οι μισθωτοί. Οι άνθρωποι, εμείς με γραβάτες και μαντηλάκια, με πάνω από 40-50-60.000 ευρώ εισόδημα, που δεν είχαμε μάθει να πληρώνουμε, πρέπει να μάθουμε να πληρώνουμε».

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», είπε πως το ασφαλιστικό νομοσχέδιο έχει ως γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη και κανένας εργαζόμενος με εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα – αντίθετα, ενδέχεται να έχει και οφέλη.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι είναι επιβεβλημένη η μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης έως ότου επιτευχθεί η ανάπτυξη και η μείωση της ανεργίας, που θα ανακουφίσουν το ασφαλιστικό σύστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ερωτηθείς για τις υποσχέσεις που είχε δώσει προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ για 13η σύνταξη, επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ κι άλλες προεκλογικές εξαγγελίες, ο κ. Κατρούγκαλος παραδέχθηκε ότι η στρατηγική που ακολουθήθηκε δεν απέδωσε, καθώς η διαπραγμάτευση με τους εταίρους δεν πήγε όπως περίμενε η κυβέρνηση και κατά συνέπεια ο σχεδιασμός της απέτυχε. Δεν παρέλειψε όμως να υπενθυμίσει ότι στις εκλογές του Σεπτεμβρίου οι πολίτες τα ήξεραν όλα αυτά, αλλά επέλεξαν και πάλι ΣΥΡΙΖΑ.

Επανερχόμενος στο θέμα του Ασφαλιστικού, ο κ. Κατρούγκαλος προσπάθησε να δώσει την αισιόδοξη διάσταση του ζητήματος, υπενθυμίζοντας ότι με την προβλεπόμενη ρήτρα ανάπτυξης, οι συνταξιούχοι θα δουν τις συντάξεις τους να αυξάνονται μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, όταν θα επιτευχθεί η ανάπτυξη.

Ερωτηθείς για το θέμα της διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους των θεσμών, είπε ότι «το κλίμα ήταν ηπιότερο του αναμενομένου, και κακώς λέγεται ότι το ΔΝΤ ζητάει μείωση των κύριων συντάξεων». Δεν παρέλειψε βέβαια να συμπληρώσει ότι παραμένουν ανοικτά όλα τα ζητήματα, κι αυτό είναι πάγια διαπραγματευτική τακτική των θεσμών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, οι σημαντικότερες ενστάσεις των δανειστών είναι στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, στο ύψος της εθνικής σύνταξης, αλλά και στην ανταποδοτικότητα του συστήματος.

«Οι θεσμοί δεν μου έχουν ζητήσει να μειώσω συντάξεις σε αυτήν τη φάση της διαπραγμάτευσης. Έχουν προτείνει εθνική σύνταξη με εισοδηματικά κριτήρια και κάτω από 384 ευρώ. Δεν θέλουν αναδιανεμητικό σύστημα, αλλά αναλογικό, όπως στις ιδιωτικές ασφαλίσεις. Έχουν θέσει και θέμα εισφορών. Για μας όμως, η μείωση των συντάξεων και τα εισοδηματικά κριτήρια είναι κόκκινη γραμμή», ανέφερε.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καιρός ‑ Τσατραφύλλιας: «Σκληρό καρύδι ο αντικυκλώνας»

Σήμερα

Τι προβλέπει για τα Χριστούγεννα

Ξανά υπέρ του Φειδία Παναγιώτου ο Έλον Μασκ: Ψηφίστε τον για πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Σήμερα

Ο Νοτιοαφρικανός δισεκατομμυριούχος είδε ένα βίντεο του ευρωβουλευτή από την Κύπρο κατά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ενθουσιάστηκε

Η νέα Δύση του Τραμπ: Ρίχνει στη β` κατηγορία την Ευρώπη, αλλά «φλερτάρει» με Ιταλία, Πολωνία, Αυστρία και Ουγγαρία

Σήμερα

Η νέα Στρατηγική Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και οι αναφορές σε «Ευρώπη σε παρακμή» προκαλούν ανησυχία στις Βρυξέλλες - Η στοχευμένη προσέγγιση σε συγκεκριμένα κράτη - μέλη και η δυσαρέσκεια Τραμπ για τη G7 που οδηγεί... στην Core 5

Πέθανε σε ηλικία 9 ετών η μικρή influencer Μπρι Μπερντ μετά από μάχη με καρκίνο τελικού σταδίου

Σήμερα

Η οικογένειά της ανακοίνωσε τον θάνατό της μέσω Instagram – Η μικρή Μπρι κατέγραφε επί χρόνια τη ζωή της με νευροβλάστωμα σταδίου 4

Πέθανε ο ηθοποιός Peter Greene, ο «κακός» του Pulp Fiction

Σήμερα

Ο ηθοποιός Πίτερ Γκριν πέθανε την Παρασκευή (12.12.2025) στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη, όπως έκανε γνωστό ο μάνατζέρ του

«Υπήρξαν φορές που νόμιζα ότι θα πεθάνω»: Συμμορία Αλβανών και Ρουμάνων βίαζε ανήλικες

Σήμερα

Τα μέλη της καταδικάστηκαν σε 40 χρόνια φυλακή συνολικά, «εξαγόραζαν» τις υπηρεσίες των θυμάτων τους με αλκοόλ και τσιγάρα

Διπλή ρύθμιση ανάσα για χιλιάδες επαγγελματίες και νοικοκυριά: Τέλος η «ομηρία» από χρέη

Σήμερα

Απαλλάσσονται από διώξεις όσοι καταφεύγουν στη λύση της πτώχευσης ενώ, επιπλέον, το κράτος θα επιδοτεί με «voucher» επαγγελματίες που δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν, προκειμένου να λάβουν υποστήριξη από ειδικούς επαγγελματίες

Ακριβότερα τα διόδια σε Αττική Οδό και αυτοκινητοδρόμους από την 1η Ιανουαρίου

Χτες

Οι εταιρείες διαχείρισης ανακοίνωσαν αυξήσεις από 5-10 λεπτά στην Αττική Οδό και από 10 έως 40 λεπτά στις εθνικές οδούς

ΟΠΕΚΕΠΕ: Κατεπείγουσα έρευνα για τον «Φραπέ» – Η προκλητική κατάθεση, οι απειλές στην Κωνσταντοπούλου και το live τηλεφώνημα στο «100»

Χτες

Επικαλέστηκε δεκάδες φορές το δικαίωμα της σιωπής, παρά το γεγονός ότι δεν έχει την ιδιότητα του κατηγορούμενου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.