E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κατρούγκαλος: Η στρατηγική των μεγάλων προεκλογικών υποσχέσεων δεν απέδωσε

«Εμείς, με γραβάτες και μαντηλάκια, με πάνω από 40-50-60.000 ευρώ εισόδημα, πρέπει να μάθουμε να πληρώνουμε»

Κατρούγκαλος: Η στρατηγική των μεγάλων προεκλογικών υποσχέσεων δεν απέδωσε
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 5/2/2016 | 11:55

Την παραδοχή ότι η στρατηγική των μεγάλων προεκλογικών υποσχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ δεν απέδωσε, αλλά ο κόσμος, παρόλο που το είδε αυτό, ξαναψήφισε ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβρη, έκανε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, ξάφνιασε όταν δήλωσε: «Δεν μπορεί να πληρώνουν συνέχεια οι μισθωτοί. Οι άνθρωποι, εμείς με γραβάτες και μαντηλάκια, με πάνω από 40-50-60.000 ευρώ εισόδημα, που δεν είχαμε μάθει να πληρώνουμε, πρέπει να μάθουμε να πληρώνουμε».

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», είπε πως το ασφαλιστικό νομοσχέδιο έχει ως γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη και κανένας εργαζόμενος με εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα – αντίθετα, ενδέχεται να έχει και οφέλη.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι είναι επιβεβλημένη η μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης έως ότου επιτευχθεί η ανάπτυξη και η μείωση της ανεργίας, που θα ανακουφίσουν το ασφαλιστικό σύστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ερωτηθείς για τις υποσχέσεις που είχε δώσει προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ για 13η σύνταξη, επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ κι άλλες προεκλογικές εξαγγελίες, ο κ. Κατρούγκαλος παραδέχθηκε ότι η στρατηγική που ακολουθήθηκε δεν απέδωσε, καθώς η διαπραγμάτευση με τους εταίρους δεν πήγε όπως περίμενε η κυβέρνηση και κατά συνέπεια ο σχεδιασμός της απέτυχε. Δεν παρέλειψε όμως να υπενθυμίσει ότι στις εκλογές του Σεπτεμβρίου οι πολίτες τα ήξεραν όλα αυτά, αλλά επέλεξαν και πάλι ΣΥΡΙΖΑ.

Επανερχόμενος στο θέμα του Ασφαλιστικού, ο κ. Κατρούγκαλος προσπάθησε να δώσει την αισιόδοξη διάσταση του ζητήματος, υπενθυμίζοντας ότι με την προβλεπόμενη ρήτρα ανάπτυξης, οι συνταξιούχοι θα δουν τις συντάξεις τους να αυξάνονται μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, όταν θα επιτευχθεί η ανάπτυξη.

Ερωτηθείς για το θέμα της διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους των θεσμών, είπε ότι «το κλίμα ήταν ηπιότερο του αναμενομένου, και κακώς λέγεται ότι το ΔΝΤ ζητάει μείωση των κύριων συντάξεων». Δεν παρέλειψε βέβαια να συμπληρώσει ότι παραμένουν ανοικτά όλα τα ζητήματα, κι αυτό είναι πάγια διαπραγματευτική τακτική των θεσμών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, οι σημαντικότερες ενστάσεις των δανειστών είναι στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, στο ύψος της εθνικής σύνταξης, αλλά και στην ανταποδοτικότητα του συστήματος.

«Οι θεσμοί δεν μου έχουν ζητήσει να μειώσω συντάξεις σε αυτήν τη φάση της διαπραγμάτευσης. Έχουν προτείνει εθνική σύνταξη με εισοδηματικά κριτήρια και κάτω από 384 ευρώ. Δεν θέλουν αναδιανεμητικό σύστημα, αλλά αναλογικό, όπως στις ιδιωτικές ασφαλίσεις. Έχουν θέσει και θέμα εισφορών. Για μας όμως, η μείωση των συντάξεων και τα εισοδηματικά κριτήρια είναι κόκκινη γραμμή», ανέφερε.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κλιμακώνεται το πολιτικό θρίλερ στη Γαλλία: Αυξάνεται ραγδαία ο κίνδυνος χρεοκοπίας

Πριν 8 ώρες

Τα επόμενα κρίσιμα ορόσημα για την οικονομία

Απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από πλουσιόπαιδο του Instagram

Πριν 8 ώρες

Έκλεβε για να ζει στη χλιδή και να... χρηματοδοτεί τις διακοπές του

Βίντεο: Σοκαριστικός τραυματισμός ποδοσφαιριστή σε αγώνα στην Κίνα

Πριν 8 ώρες

Ο Σάμιουελ Ασαμόα υπέστη τρομακτικό τραυματισμό στον αυχένα όταν μετά από μαρκάρισμα αντιπάλου του προσέκρουσε στις διαφημιστικές πινακίδες

Λεμπρόν Τζέιμς: Η μεγάλη απόφαση του «Βασιλιά» ‑ Ανακοινώνει τη νέα σελίδα της καριέρας του

Πριν 8 ώρες

Ο Λεμπρόν Τζέιμς με ανάρτηση του στα social media αποκάλυψε πως ήρθε η ώρα να πάρει την κρίσιμη απόφαση για το μέλλον του.

Τραμπ για Γκρέτα Τούνμπεργκ μετά την απέλασή της από το Ισραήλ: «Πρέπει να δει γιατρό, είναι τρελή»

Πριν 8 ώρες

«Εννοείς ότι δεν ασχολείται πλέον με το περιβάλλον, τώρα ασχολείται με αυτό;» αναρωτήθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος όταν ρωτήθηκε για τη Σουηδή ακτιβίστρια

Τρόμος στο Σίδνεϊ: Ο ομογενής Αρτέμιος Μίντζας αιματοκύλισε το Κρόιντον Παρκ

Πριν 8 ώρες

Πυροβολούσε αδιακρίτως επί δύο ώρες - 16 τραυματίες, δείτε βίντεο

Νέο χαστούκι από ΗΠΑ στην Τουρκία: Απορρίφθηκε η προσφυγή της Halkbank κατά της δίωξης για παράκαμψη κυρώσεων στο Ιράν

Χτες

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε την προσπάθεια της τουρκικής κρατικής τράπεζας Halkbank να αποφύγει τη δίωξη για απάτη και ξέπλυμα χρήματος

Βασιλιάς Κάρολος: Εντοπίστηκε τεράστια χασισοφυτεία δίπλα στο σπίτι του

Χτες

«Μας τελείωσαν οι πολύ μεγάλες σακούλες τεκμηρίων για να περισυλλέξουμε και τα 225 φυτά»

Έβερεστ: «Φοβήθηκα μη θαφτώ ζωντανός» ‑ Σε εξέλιξη η τεράστια επιχείρηση διάσωσης των εγκλωβισμένων ορειβατών

Χτες

Σφοδρή χιονοθύελλα άφησε εκατοντάδες ανθρώπους αποκλεισμένους στις απομακρυσμένες πλαγιές του όρους Έβερεστ, οδηγώντας σε μια μαζική επιχείρηση διάσωσης

Γκρέτα Τούνμπεργκ από το «Ελ. Βενιζέλος»: Μπροστά στα μάτια μας εξελίσσεται μια γενοκτονία

Χτες

«Ποτέ δεν θα καταλάβω πώς οι άνθρωποι μπορούν να είναι τόσο κακοί» δήλωσε η ίδια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.