E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ρώσοι κατάσκοποι «τρυπώνουν» στο Ισλαμικό Κράτος

«Δυστυχώς έχουμε απώλειες, αλλά ήξεραν πού πήγαιναν»

Ρώσοι κατάσκοποι «τρυπώνουν» στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 9/2/2016 | 18:27

«Είναι καιρός να μιλήσουμε γι αυτούς οι οποίοι, από το έδαφος αυτό, διασφαλίζουν με κίνδυνο τη ζωή τους την επιτυχία της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας», μετέδωσε το ρωσικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 1 σε ρεπορτάζ για τον Ραμζάν Καντίροφ, το οποίο θα προβληθεί ολόκληρο αύριο βράδυ, ενώ ένα μέρος του έχει δοθεί ήδη στη δημοσιότητα. Ο ισχυρός άνδρας της Τσετσενίας, δήλωσε σήμερα ότι κατάσκοποι από τη ρωσική δημοκρατία της Τσετσενίας εστάλησαν στη Συρία για να διεισδύσουν στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και να βοηθήσουν τη ρωσική πολεμική αεροπορία στους βομβαρδισμούς της εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ρεπορτάζ δείχνει στη συνέχεια τον τσετσένο πρόεδρο σε κέντρο εκπαίδευσης των ειδικών δυνάμεων στην Τσετσενία. Σύμφωνα με το Rossiya 1, o Καντίροφ δηλώνει ότι έστειλε τους «καλύτερους άνδρες» του στη Συρία για να διεισδύσουν στις βάσεις της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Το δίκτυο των πρακτόρων συγκεντρώνει πληροφορίες για τον αριθμό, την ταυτότητα των μαχητών του ΙΚ και βοηθά στην εξακρίβωση των στόχων για τη ρωσική πολεμική αεροπορία, η οποία άρχισε εκστρατεία βομβαρδισμών στη Συρία στις 30 Σεπτεμβρίου.

«Δυστυχώς έχουμε απώλειες. Αλλά ήξεραν πού πήγαιναν. Πήγαν εκεί για να μπορούμε στη συνέχεια εμείς να ζούμε ειρηνικά στο έδαφος της δημοκρατίας της Τσετσενίας και σε όλη τη Ρωσία», δήλωσε ο τσετσένος πρόεδρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του τσετσένου προέδρου για την αποστολή Τσετσένων, συνεπώς ρώσων πολιτών.

«Τσετσένοι βρίσκονται στην περιοχή της σύγκρουσης, στα εδάφη της Συρίας και του Ιράκ, από τότε που εμφανίστηκε το ΙΚ. Πρόκειται για ανεξάρτητες ομάδες νέων που έχουν σκοπό την καταπολέμηση των τρομοκρατικών οργανώσεων. Ουδείς μεταξύ αυτών είναι στρατιώτης του ρωσικού στρατού ή πράκτορας του υπουργείου Εσωτερικών», δήλωσε στο πρακτορείο Interfax πηγή των τσετσενικών αρχών επιβεβαιώνοντας ότι οι Τσετσένοι αυτοί «προσποιούνταν τους υποστηρικτές του ΙΚ».

Τον Δεκέμβριο, η τζιχαντιστική οργάνωση είχε μεταδώσει το βίντεο της εκτέλεσης ενός άνδρα τον οποίο παρουσίαζε ως Ρώσο από την Τσετσενία που εργαζόταν για τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες. Ο Καντίροφ είχε αρνηθεί τότε ότι επρόκειτο για κατάσκοπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχεδόν 2.900 Ρώσοι, οι περισσότεροι από ταραγμένες δημοκρατίες του Καυκάσου, πολεμούν στις τάξεις του ΙΚ στη Συρία και το Ιράκ, σύμφωνα με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καταιγίδα σκόνης πλήττει το Burning Man 2025 – Αναγκαστική εκκένωση και περιορισμένη συμμετοχή

Χτες

Το Burning Man, που φέτος γιορτάζει την 39η του έκδοση, προσελκύει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο

EuroBasket 2025 – Το πρόγραμμα και οι ώρες των αγώνων της Εθνικής Ελλάδας

Χτες

Η γαλανόλευκη ανοίγει την αυλαία της διοργάνωσης με στόχο την καλύτερη δυνατή πορεία – όλα τα ματς και τα κανάλια μετάδοσης

Συγκλονισμένος ο πατέρας της Κυριακής Γρίβα από τη νέα γυναικοκτονία: Είμαστε στο 2025 και η γυναίκα δεν μπορεί να φύγει;

Χτες

«Περάστε μηνύματα, δεν πρέπει να χειραγωγούμε, ούτε να χτυπάμε, ούτε τίποτα»

Τι αλλάζει με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο: Τι ισχύει για 13ωρο, 4ήμερη εργασία, προσλήψεις‑εξπρές και υπερωρίες

Χτες

Από την επέκταση του 13ώρου μέχρι την ψηφιακή κάρτα εργασίας, οι αλλαγές φαίνεται να εξυπηρετούν κυρίως τους εργοδότες, αφήνοντας τον εργαζόμενο εκτεθειμένο

Συναγερμός στις ΗΠΑ για το παράσιτο «σαρκοφάγα αλογόμυγα» ‑ Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα σε άνθρωπο

Χτες

Το φαινόμενο μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες ή ακόμη και θάνατο, αν δεν υπάρξει έγκαιρη παρέμβαση

Ραγδαία εξάπλωση του ιού chikungunya στην Ευρώπη – Συναγερμός σε Γαλλία και Ιταλία

Χτες

Ανησυχητική εικόνα στην Ευρώπη με τον ιό chikungunya να καταγράφει συνεχή αύξηση

Φωτιά τώρα στη Σαλαμίνα ‑ Επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο

Χτες

Κινητοποιήθηκαν 41 πυροσβέστες με 15 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος

Ζιζέλ Πελικό: Σταμάτησε να της μιλάει η κόρη της

Χτες

Αν και η κοινή γνώμη χειροκρότησε την τόλμη της μητέρας της, η σχέση ανάμεσα στις δύο γυναίκες κατέρρευσε

Γνωστός TikToker δολοφόνησε φίλο του για χρέος 31.000 ευρώ ‑ Η γυναίκα... δόλωμα και η παγίδα

Χτες

Σύμφωνα με τις αρχές, οι δύο άνδρες εργάζονταν στην ίδια μεταφορική εταιρεία

Βόλος: Με χτύπημα στον θώρακα με εργαλείο ψησίματος σκότωσε τη 36χρονη ‑ Τι έδειξε η ιατροδικαστική

Χτες

Πώς δολοφόνησε την σύζυγό του ο 40χρονος καθ΄ομολογίαν δολοφόνος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.