E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Φόβοι για σκάσιμο της «φούσκας» της Deutsche Bank

Η μετοχή της καταγράφει απώλειες 37% από την αρχή του έτους

Φόβοι για σκάσιμο της «φούσκας» της Deutsche Bank
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 10/2/2016 | 00:04

Οι βαριές απώλειες που υπέστη τη Δευτέρα η Deutsche Bank, με τη «βουτιά» των ομολόγων και της μετοχής της, η οποία έχει χάσει σχεδόν το 37% της αξίας της από την αρχή του έτους, οδήγησαν την ισχυρή γερμανική τράπεζα να εκδώσει σήμερα ανακοίνωση, προκειμένου να κατευνάσει τις ανησυχίες των αγορών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Deutsche Bank AG προχώρησε σε διάψευση των φημών που κυκλοφορούν ότι δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει ομόλογο της και στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει πως έχει παραπάνω από επαρκή κεφάλαια ώστε να αποπληρώσει τα κουπόνια στα πιο ρισκαδόρικα ομόλογα της τόσο για φέτος όσο και για το 2017.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Bloomberg, η Deutsche Bank δημοσιοποίησε και ένα εσωτερικό σημείωμα προς τους εργαζομένους απ' τον οικονομικό διευθυντή του ομίλου Marcus Schenck που υπογραμμίζει ότι «η θέση της τράπεζας τόσο σε επίπεδο κεφαλαίων όσο και διαχείρισης ρίσκου παραμένει ισχυρή».

Το κόστος προστασίας έναντι μίας στάσης πληρωμών από την Deutsche Bank έχει υπερδιπλασιαστεί φέτος, την ώρα που οι μετοχές της διαπραγματεύονται μόλις στο ένα τρίτο της αξίας ρευστοποίησης των περιουσιακών στοιχείων της τράπεζας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο συνδιευθύνων σύμβουλος John Cryan έχει αποτύχει να εμπνεύσει εμπιστοσύνη με το σχέδιο του για περικοπές κόστους και το «χτίσιμο» κεφαλαίων καθώς οι ευμετάβλητες αγορές απειλούν τα έσοδα και οι ανοικτές υποθέσεις για τις οποίες ελέγχεται η τράπεζα από τις ρυθμιστικές Αρχές αυξάνουν την απειλή για νομικές χρεώσεις που θα πρέπει να έχει η Deutsche Bank για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η Deutsche Bank αλλά και οι ανταγωνίστριες της στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των Credit Suisse Group AG και Barclays Plc δέχονται μεγάλες πιέσεις από τις παγκόσμιες ρευστοποιήσεις που έχουν ενεργοποιηθεί ακριβώς την ώρα που προωθούν φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις στα σκέλη τιτλοποιήσεων.

Το ξεπούλημα, καθώς οι επενδυτές αναζητούν ασφάλεια από την επιβράδυνση της κινεζικής ανάπτυξης και την υποχώρησης των τιμών του πετρελαίου καθιστά ακόμα πιο περίπλοκη το εγχείρημα καθώς μειώνονται τα έσοδα απ' την επενδυτική τραπεζική και καθιστά πιο ακριβή την έξοδο από συγκεκριμένους τομείς στους οποίους δραστηριοποιούνται. Κάτι που υπονομεύει τις προσπάθειες να μετατραπούν περισσότερα Κέρδη σε κεφάλαια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εξάλλου, ο Ιανουάριος ήταν το χειρότερο ξεκίνημα έτους για την αναδοχή ομολόγων στην Δυτική Ευρώπη απ' το 2008, ενώ οι προμήθειες για τα υψηλών αποδόσεων ομόλογα υποχώρησαν κατά 78% σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Freeman & Co.

Οι πωλήσεις μετοχών στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική υποχώρησαν 60% μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάστηκε το Bloomberg.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνελήφθη στο Παλαιό Φάληρο 29χρονος Τούρκος – Θεωρείται αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης

Σήμερα

Οι Τούρκοι κακοποιοί έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε πεδίο επίλυσης των διαφορών τους, φέρνοντας μαζί μέρος της παράνομης δραστηριότητας τους

Παραιτήθηκε από υφυπουργός Ανάπτυξης ο Αρίστος Δοξιάδης

Σήμερα

Την απόφασή του να παραιτηθεί από υφυπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε ο Αρίστος Δοξιάδης

Το κλαμπ που πήρε φωτιά στα Σκόπια δεν είχε άδεια λειτουργίας – Στην Ελλάδα για νοσηλεία 18 εγκαυματίες

Σήμερα

Υπόθεση διαφθοράς εξετάζουν οι Αρχές στη Βόρεια Μακεδονία - Τρεις σοβαρά τραυματίες διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου

Νέος σεισμός μεταξύ Αμοργού ‑ Σαντορίνης

Σήμερα

Σημειώνεται ότι ακολούθησαν δύο μετασεισμοί ένας 2,8 Ρίχτερ και ένας 2,9

Απίστευτη κομπίνα 250 πρατηρίων καυσίμων – Έτσι έκλεβαν οδηγούς

Σήμερα

Το κύκλωμα λειτουργούσε μεθοδικά, καλύπτοντας τα ίχνη του και αποκομίζοντας τεράστια κέρδη

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Κυρανάκη στους σταθμάρχες του Σταθμού Λαρίσης

Σήμερα

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης συνομίλησε με σταθμάρχες, μηχανοδηγούς και απόπτες, θέλοντας να αποκτήσει εικόνα από πρώτο χέρι

Συνελήφθη η 22χρονη οδηγός του ΙΧ στο θανατηφόρο τροχαίο της Θηβών, ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ

Σήμερα

Είναι βαριά τραυματισμένη από τη σύγκρουση - Στο ΙΧ της βρίσκονταν ακόμη δύο κοπέλες που τραυματίστηκαν - Ο 47χρονος οδηγός ταξί έχασε τη ζωή του

Η Μαργαρίτα Παπανδρέου εκτάκτως στο νοσοκομείο Γεννηματάς

Σήμερα

Η Μαργαρίτα Παπανδρέου αισθάνθηκε αδιαθεσία και μετέβη στο νοσοκομείο Γεννηματάς για εξετάσεις

Καταστράφηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο στη Ριτσώνα: Η φωτιά καίει πλαστικά

Σήμερα

Οι κάτοικοι, πάντως, καλούνται να κρατούν κλειστές τις πόρτες και τα παράθυρα για να μην εισπνέουν τον τοξικό καπνό

Κατώτατος μισθός: Ανακοινώνεται τις επόμενες μέρες η νέα αύξηση ‑ Πότε θα τεθεί σε εφαρμογή

Σήμερα

Σήμερα, ο κατώτατος μισθός ανέρχεται στα 830 ευρώ από 650 ευρώ το 2019, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 28%

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 33 νεκροί από τους ανεμοστρόβιλους και τις καταστροφικές καταιγίδες

Σήμερα

Εικόνες καταστροφής στο κεντρικό και νότιο τμήμα των ΗΠΑ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.