E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Φόβοι για σκάσιμο της «φούσκας» της Deutsche Bank

Η μετοχή της καταγράφει απώλειες 37% από την αρχή του έτους

Φόβοι για σκάσιμο της «φούσκας» της Deutsche Bank
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 10/2/2016 | 00:04

Οι βαριές απώλειες που υπέστη τη Δευτέρα η Deutsche Bank, με τη «βουτιά» των ομολόγων και της μετοχής της, η οποία έχει χάσει σχεδόν το 37% της αξίας της από την αρχή του έτους, οδήγησαν την ισχυρή γερμανική τράπεζα να εκδώσει σήμερα ανακοίνωση, προκειμένου να κατευνάσει τις ανησυχίες των αγορών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Deutsche Bank AG προχώρησε σε διάψευση των φημών που κυκλοφορούν ότι δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει ομόλογο της και στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει πως έχει παραπάνω από επαρκή κεφάλαια ώστε να αποπληρώσει τα κουπόνια στα πιο ρισκαδόρικα ομόλογα της τόσο για φέτος όσο και για το 2017.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Bloomberg, η Deutsche Bank δημοσιοποίησε και ένα εσωτερικό σημείωμα προς τους εργαζομένους απ' τον οικονομικό διευθυντή του ομίλου Marcus Schenck που υπογραμμίζει ότι «η θέση της τράπεζας τόσο σε επίπεδο κεφαλαίων όσο και διαχείρισης ρίσκου παραμένει ισχυρή».

Το κόστος προστασίας έναντι μίας στάσης πληρωμών από την Deutsche Bank έχει υπερδιπλασιαστεί φέτος, την ώρα που οι μετοχές της διαπραγματεύονται μόλις στο ένα τρίτο της αξίας ρευστοποίησης των περιουσιακών στοιχείων της τράπεζας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο συνδιευθύνων σύμβουλος John Cryan έχει αποτύχει να εμπνεύσει εμπιστοσύνη με το σχέδιο του για περικοπές κόστους και το «χτίσιμο» κεφαλαίων καθώς οι ευμετάβλητες αγορές απειλούν τα έσοδα και οι ανοικτές υποθέσεις για τις οποίες ελέγχεται η τράπεζα από τις ρυθμιστικές Αρχές αυξάνουν την απειλή για νομικές χρεώσεις που θα πρέπει να έχει η Deutsche Bank για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η Deutsche Bank αλλά και οι ανταγωνίστριες της στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των Credit Suisse Group AG και Barclays Plc δέχονται μεγάλες πιέσεις από τις παγκόσμιες ρευστοποιήσεις που έχουν ενεργοποιηθεί ακριβώς την ώρα που προωθούν φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις στα σκέλη τιτλοποιήσεων.

Το ξεπούλημα, καθώς οι επενδυτές αναζητούν ασφάλεια από την επιβράδυνση της κινεζικής ανάπτυξης και την υποχώρησης των τιμών του πετρελαίου καθιστά ακόμα πιο περίπλοκη το εγχείρημα καθώς μειώνονται τα έσοδα απ' την επενδυτική τραπεζική και καθιστά πιο ακριβή την έξοδο από συγκεκριμένους τομείς στους οποίους δραστηριοποιούνται. Κάτι που υπονομεύει τις προσπάθειες να μετατραπούν περισσότερα Κέρδη σε κεφάλαια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εξάλλου, ο Ιανουάριος ήταν το χειρότερο ξεκίνημα έτους για την αναδοχή ομολόγων στην Δυτική Ευρώπη απ' το 2008, ενώ οι προμήθειες για τα υψηλών αποδόσεων ομόλογα υποχώρησαν κατά 78% σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Freeman & Co.

Οι πωλήσεις μετοχών στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική υποχώρησαν 60% μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάστηκε το Bloomberg.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σε πλοίο του επιχειρηματικού ιδρύματος Ωνάση η επίθεση στον κόλπο του Ομάν

Σήμερα

Το περιστατικό αυτό έρχεται να αυξήσει περαιτέρω τη γεωπολιτική ένταση στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής

«Πήγα να την ξυπνήσω και ήταν νεκρή, μου είχε παραπονεθεί πως έχει πονοκέφαλο» λέει η μητέρα της 24χρονης Κυριακής που πέθανε στη Ρόδο

Σήμερα

Σύμφωνα με το επίσημο πιστοποιητικό θανάτου ο θάνατος της 24χρονης Κυριακής Κασιώτη αποδίδεται σε αιμορραγικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο

Σέρρες: Βρέθηκε νεκρό 10χρονο αγοράκι μέσα σε κανάλι

Σήμερα

Σύμφωνα με πληροφορίες περίοικοι το είχαν δει να παίζει κοντά στο κανάλι

Τεμπονέρας για ΕΛΑΣ του Τσίπρα: Το όνομα συμβολίζει το πάντρεμα του εθνικού με το κοινωνικό

Σήμερα

Yπογράμμισε ότι η συζήτηση δεν πρέπει να περιορίζεται στις «ταμπέλες», αλλά στο πολιτικό περιεχόμενο

Μητσοτάκης κατά Τσίπρα: Φαντάζομαι άφησε το ΕΑΜ για τον Πολάκη ‑ Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με νέο ΑΦΜ;

Σήμερα

«Η χώρα έχει πειραματιστεί με αυτόκλητους σωτήρες», είπε ο πρωθυπουργός για τη Μαρία Καρυστιανού

Ο σπαρακτικός επικήδειος του Τραϊανού Δέλλα: «Είσαι το μωρό μου, ξεκουράσου και πέτα ψηλά»

Σήμερα

άγισε καρδιές ο επικήδειος λόγος του Τραϊανού Δέλλα για τη Γωγώ Μαστροκώστα,

Στα Ιωάννινα εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων για το 2026, σε απομόνωση 45χρονος ασθενής

Σήμερα

Η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και δεν εμπνέει ανησυχία, καθώς δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του

Ο Πέτρος Συρίγος τραυματίστηκε σε σοβαρό τροχαίο – «Έχω σπάσει τους δύο καρπούς στα χέρια μου» λέει ο σεφ

Σήμερα

«Είναι ότι χειρότερο μπορούσα να πάθω με την χειρωνακτική εργασία που κάνω» είπε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Συρίγος

Φρουροί της Επανάστασης: Μικρές οι πιθανότητες να ξαναρχίσει ο πόλεμος, οι ΗΠΑ είναι αδύναμες

Σήμερα

Εκπρόσωπος των Φρουρών απείλησε πως αν οι πολεμικές επιχειρήσεις ξαναρχίσουν, η ακτογραμμή του Ιράν θα γίνει «νεκροταφείο για τους επιτιθέμενους»

Τα ξενοδοχεία μπορούν να αρνούνται νερό βρύσης στους πελάτες τους, έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας

Σήμερα

Τουρίστρια ζητούσε αποζημίωση 2.700 ευρώ επειδή ξενοδοχείο στους Δολομίτες της πρόσφερε μόνο εμφιαλωμένο νερό επί πληρωμή

Κορινθία: Kαρχαρίας εμφανίστηκε στις Κεχριές ‑ Δείτε το βίντεο

Σήμερα

Νέα «επίσκεψη» καρχαρία στα ανοιχτά της Κορινθίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.