E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αγρότες ώρα μηδέν: Οι Κρητικοί αγρότες πετούν πέτρες και καπνογόνα στα ΜΑΤ

Ντομάτες στα παράθυρα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Αγρότες ώρα μηδέν: Οι Κρητικοί αγρότες πετούν πέτρες και καπνογόνα στα ΜΑΤ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 12/2/2016 | 09:07

Ηλεκτρισμένη είναι η ατμόσφαιρα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όπου βρίσκονται οι αγρότες από την Κρήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να μπουν μέσα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ζητούν οι αγρότες που είναι συγκεντρωμένοι στο σημείο, ενώ άρχισαν να πετούν πέτρες και καπνογόνα στην είσοδο όπου βρίσκονται τα ΜΑΤ. Στο υπουργείο έχουν σπάσει αρκετά τζάμια.

Από το πρωί οι αγρότες από την Κρήτη βρίσκονται στο υπουργείο. Όταν ενημερώθηκαν ότι ένα φορτηγό τους με αγροτικά προϊόντα που ήθελαν να μοιράσουν εγκλωβίστηκε από την αστυνομία στην Πλατεία Καραΐσκάκη κινήθηκαν μαζικά προς την πλατεία. Εκεί βρήκαν έξι άνδρες των ΜΑΤ και δύο περιπολικά και τους πήραν στο κυνήγι.

Στη συνέχεια μάζεψαν ορισμένες ντομάτες από το δρόμο και κατευθύνθηκαν στο υπουργείο όπου τις πέταξαν στους άνδρες των ΜΑΤ και στα παράθυρα του κτιρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

H αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών, ενώ ο δρόμος μπροστά στο υπουργείο θυμίζει πεδίο μάχης, με φωτιές σε κάδους, σπασμένα πεζοδρόμια και ζημιές στην πρόσοψη. «Επίθεση, αγρότες, στους αλήτες» φώναζαν εξοργισμένοι οι Κρητικοί και ακόμα: «Είστε προδότες, μας πουλήσατε, πάνω τους, αγρότες, φάτε τους»!  

Σε τέσσερις προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία, κατά διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν έξω από το κτίριο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην πλατεία Βάθη, όπου είναι συγκεντρωμένοι αγρότες από την Κρήτη.

Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι ήρεμη με τους αγρότες να παραμένουν μπροστά από το υπουργείο απέναντι από τις παρατεταγμένες δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ αργότερα αναμένεται να κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή την ώρα η κατάσταση έξω από το υπουργείο δείχνει κάπως πιο ήρεμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νωρίτερα, η αστυνομία δεν επέτρεπε σε αγροτικό φορτωμένο με αγροτικά προϊόντα να περάσει και οι αγρότες εξοργισμένοι έφτασαν τρέχοντας στην πλατεία Καραϊσκάκη, για να απωθήσουν τις δυνάμεις. Οι τηλεοπτικές εικόνες έδειξαν άντρες των ΜΑΤ να τρέχουν και τους αγρότες να τους κυνηγούν! - «Μας υποδέχτηκαν σαν να είμαστε τραμπούκοι, εμείς ήρθαμε να διαδηλώσουμε ειρηνικά», καταγγέλλουν οι Κρητικοί!

Απίστευτες εικόνες, με τους αγρότες από την Κρήτη να κυνηγούν άντρες των ΜΑΤ στο κέντρο της Αθήνας εκτυλίχθηκαν το πρωί της Παρασκευής. Οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Βάθη Κρητικοί έμαθαν ότι η αστυνομία μπλοκάρει ένα αυτοκίνητο με αγροτικά προϊόντα στην πλατεία Καραϊσκάκη και ξεκίνησαν για εκεί τρέχοντας. Οι τηλεοπτικές κάμερες μετέδωσαν ένα πρωτοφανές κυνηγητό, όπου μπροστά έτρεχαν άντρες των ΜΑΤ και αρκετά πιο πίσω αγρότες τους κυνηγούσαν!

Λίγη ώρα αφότου έφθασαν στο λιμάνι του Πειραιά, χωρίς τρακτέρ, οι 3.000 αγρότες της Κρήτης που ήρθαν στην Αθήνα να διαμαρτυρηθούν κατά του Ασφαλιστικού κατευθύνθηκαν με τον Ηλεκτρικό στο κέντρο της Αθήνας και από εκεί με τα πόδια στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. 

Ολοι μαζί, έχοντας σχηματίσει με τις γκλίτσες αλυσίδα φωνάζοντας «Αγρότη, πολέμα σου πίνουνε το αίμα» κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο. 

Όπως αναφέρεται, οι αγρότες κυνηγούν τα ΜΑΤ στην πλατεία Καραϊσκάκη!

Η ΕΛ.ΑΣ., όμως από πολύ νωρίς, με κλούβες και ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ είχε περικυκλώσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κάνοντάς το να θυμίζει φρούριο με αποτέλεσμα καθώς τους βρήκαν μπροστά τους οι αγρότες να δημιουργηθεί μικροένταση.

Με τις κατσούνες, τις κρητικές μαγκούρες, στα χέρια έφτασαν στο κέντρο της Αθήνας έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οι αγρότες από την Κρήτη, φωνάζοντας «Αγρότη, πολέμα σου πίνουνε το αίμα» και ζητώντας να φτάσουν μέχρι την πόρτα του υπουργείου και να διαδηλώσουν ειρηνικά.

Στο κτήριο όμως συνάντησαν πολύ ισχυρή αστυνομική δύναμη που δεν τους επέτρεπαν να περάσουν και στο σημείο υπήρξε μικροένταση. «Μας υποδέχτηκαν σαν να είμαστε τραμπούκοι με τα ΜΑΤ μπροστά από το Υπουργείο. Φορούν μάσκες και είναι έτοιμοι να μας ψεκάσουν. Εμείς ήρθαμε για να διαδηλώσουμε ειρηνικά», δηλώνουν οι αγρότες έξω από το υπουργείο.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου δεν θα πάει σήμερα στο υπουργείο, καθώς όπως αναφέρουν συνεργάτες του έχει υποχρεώσεις στη Βουλή. Υπενθυμίζεται πάντως ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στα μέσα Ιανουαρίου υποχρεώθηκε να μείνει για πάνω από 12 ώρες σε κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης στην Κομοτηνή, καθώς των πολιορκούσαν περισσότεροι από 2.000 αγρότες.

Οι αγρότες από την Κρήτη είχαν ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ήδη βρίσκονται, ενώ αργότερα θα συναντηθούν με τους ανθοπαραγωγούς από το μπλόκο στα διόδια των Αφιδνών και θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Στην Πλατεία Βάθη θα μείνουν έως τις 5 το απόγευμα όταν και θα αναχωρήσουν για το Σύνταγμα.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Την έφτυνε, την κλωτσούσε και την απειλούσε με θάνατο – το δικαστήριο δεν τον φυλάκισε παρά τις αδιανόητες εικόνες βίας

Σήμερα

Η Μαρί δεν μπορούσε να πιστέψει ότι δεν πήγε στη φυλακή παρά τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις

Το «club» του 1 τρισ. δολαρίων μεγαλώνει: Ποια είναι η SK Hynix που μπήκε στη λίστα

Σήμερα

Δεν είναι η μόνη που το κατάφερε τις τελευταίες 24 ώρες

Στη δημοσιότητα το προσχέδιο του μνημονίου ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν: Ποιος θα κάνει κουμάντο στα Στενά του Ορμούζ

Σήμερα

Παρά τις διαρροές και τις έντονες παρασκηνιακές επαφές, δεν υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση για οριστική συμφωνία

Σε πλοίο του επιχειρηματικού ιδρύματος Ωνάση η επίθεση στον κόλπο του Ομάν

Σήμερα

Το περιστατικό αυτό έρχεται να αυξήσει περαιτέρω τη γεωπολιτική ένταση στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής

«Πήγα να την ξυπνήσω και ήταν νεκρή, μου είχε παραπονεθεί πως έχει πονοκέφαλο» λέει η μητέρα της 24χρονης Κυριακής που πέθανε στη Ρόδο

Σήμερα

Σύμφωνα με το επίσημο πιστοποιητικό θανάτου ο θάνατος της 24χρονης Κυριακής Κασιώτη αποδίδεται σε αιμορραγικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο

Σέρρες: Βρέθηκε νεκρό 10χρονο αγοράκι μέσα σε κανάλι

Σήμερα

Σύμφωνα με πληροφορίες περίοικοι το είχαν δει να παίζει κοντά στο κανάλι

Τεμπονέρας για ΕΛΑΣ του Τσίπρα: Το όνομα συμβολίζει το πάντρεμα του εθνικού με το κοινωνικό

Σήμερα

Yπογράμμισε ότι η συζήτηση δεν πρέπει να περιορίζεται στις «ταμπέλες», αλλά στο πολιτικό περιεχόμενο

Μητσοτάκης κατά Τσίπρα: Φαντάζομαι άφησε το ΕΑΜ για τον Πολάκη ‑ Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με νέο ΑΦΜ;

Σήμερα

«Η χώρα έχει πειραματιστεί με αυτόκλητους σωτήρες», είπε ο πρωθυπουργός για τη Μαρία Καρυστιανού

Ο σπαρακτικός επικήδειος του Τραϊανού Δέλλα: «Είσαι το μωρό μου, ξεκουράσου και πέτα ψηλά»

Σήμερα

άγισε καρδιές ο επικήδειος λόγος του Τραϊανού Δέλλα για τη Γωγώ Μαστροκώστα,

Στα Ιωάννινα εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων για το 2026, σε απομόνωση 45χρονος ασθενής

Σήμερα

Η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και δεν εμπνέει ανησυχία, καθώς δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του

Ο Πέτρος Συρίγος τραυματίστηκε σε σοβαρό τροχαίο – «Έχω σπάσει τους δύο καρπούς στα χέρια μου» λέει ο σεφ

Σήμερα

«Είναι ότι χειρότερο μπορούσα να πάθω με την χειρωνακτική εργασία που κάνω» είπε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Συρίγος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 38
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.