E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Χρυσόγονος: Σοβαρή πιθανότητα το ΣτΕ να αναστείλει την εκτέλεση του νόμου Παππά

«Υπάρχουν μία σειρά από ανοιχτά ζητήματα»

Χρυσόγονος: Σοβαρή πιθανότητα το ΣτΕ να αναστείλει την εκτέλεση του νόμου Παππά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Νομικά προβληματικός» τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είναι ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως παραδέχθηκε ο κυβερνητικός ευρωβουλευτής, και συνταγματολόγος, Κώστας Χρυσόγονος, λίγες μόνο ώρες μετά την υπερψήφιση του νόμου στη Βουλή, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα το ΣτΕ να αναστείλει την εκτέλεσή του, υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι υπάρχει δικαστικό προηγούμενο ήδη από το 1993 το οποίο επιβεβαιώθηκε και στην υπόθεση του «μαύρου» της ΕΡΤ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Action24, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι «υπάρχει μία σειρά από ανοιχτά ζητήματα, στα οποία την απάντηση δεν μπορούν παρά να δώσουν τα αρμόδια δικαστήρια, ελληνικά και ευρωπαϊκά.»

«Το Σύνταγμα προβλέπει καταρχάς την ελευθερία της έκφρασης και ειδικότερα στο ¶ρθρο 15 προβλέπεται ότι πρέπει να υπάρχει πολυφωνική και αντικειμενική ενημέρωση. ¶ρα ένα πρώτο ζητούμενο είναι κατά πόσον αυτό διασφαλίζεται με τον ένα ή τον άλλο αριθμό αδειών» τόνισε ο κ. Χρυσόγονος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Υπάρχει επίσης και θέμα ως προς την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έχει κρίνει ότι καθεστώς κρατικού μονοπωλίου δεν είναι επιτρεπτό, βάσει του ¶ρθρου 10 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου» υπογράμμισε ακόμη.

«¶ρα, είναι ζητούμενο το πόσο μπορεί κάθε κράτος-μέλος να περιορίσει κάθε φορά τον πλουραλισμό, έτσι ώστε να μην προσκρούει στο ¶ρθρο 10 που σας ανέφερα, που είναι αντίστοιχο του ¶ρθρου 14 του ελληνικού Συντάγματος» δήλωσε.

«Υπάρχουν λοιπόν μία σειρά από ανοιχτά ζητήματα και δεν μπορώ να προδιαγράψω ποιο θα είναι το δικαστικό αποτέλεσμα. Εκείνο όμως που μπορώ να σας πω πρακτικά είναι ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα, αν αμφισβητηθεί το κύρος μία αποφάσεως για τη διακοπή της λειτουργίας ενός υφισταμένου τηλεοπτικού σταθμού, το ΣτΕ να αναστείλει την εκτέλεση της προσβαλλόμενης απόφασης» εξήγησε ο κ. Χρυσόγονος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο σημείο αυτό, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι το ΣτΕ το έχει κάνει ήδη το 1993, με μία παρόμοια υπόθεση, «εξ αφορμής του ΣΚΑΪ τότε, που επιχείρησε να τον κλείσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Επιβεβαίωσε ουσιαστικά αυτή τη νομολογία των επιτροπών αναστολών και πρόσφατα με την ΕΡΤ, όπου αποφάνθηκε ότι δεν είναι αποδεκτό το ΅μαύροΆ. ¶ρα θεωρώ ότι θα έχουμε πολλή τροφή να συζητούμε τους επόμενους μήνες» δήλωσε.

«Το ¶ρθρο 15 προβλέπει τον έλεγχο του κράτους επί των τηλεοπτικών σταθμών. Προβλέπει επίσης ότι ο έλεγχος αυτός ασκείται από το ΕΣΡ. Αλλά εκεί τίθεται ένα θέμα οριοθέτησης μεταξύ της διοικητικής αρμοδιότητας του ΕΣΡ και της αρμοδιότητας του νομοθέτη, δηλαδή της Βουλής, να θεσπίσει ενδεχομένως ένα συγκεκριμένο αριθμό αδειών, με την προϋπόθεση να μην περιορίζεται η πολυφωνία» παρατήρησε επίσης ο κ. Χρυσόγονος.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι γνωρίζει καλά πως στο Βέλγιο, που έχει περίπου τον ίδιο πληθυσμό με την Ελλάδα, εκπέμπουν κάποιες δεκάδες κανάλια. Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός δήλωσε την Πέμπτη στη Βουλή ότι ευρωπαϊκές χώρες με πληθυσμό αντίστοιχο της Ελλάδας έχουν λιγότερα κανάλια. Σε άλλες χώρες είναι λιγότερα, διευκρίνισε ο ευρωβουλευτής.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Λίλι Αλεν στη σκηνή με μίνι σιθρού φόρεμα και εσώρουχα

Σήμερα

Η τραγουδίστρια έκανε μία ακόμη εκκεντρική εμφάνιση μετά το φόρεμα με τις αποδείξεις από τα ραντεβού του Ντέιβιντ Χάρμπουρ με άλλες γυναίκες

Απείλησαν τη Νικολούλη στον αέρα της εκπομπής ‑ Η viral απάντηση: «Και είναι και κόκκινη, άντε γεια»

Σήμερα

Η «πληρωμένη» απάντηση της παρουσιάτριας σε τηλεφωνική απειλή

Όταν το Χόλιγουντ πίστεψε ότι η Elizabeth Taylor... είχε πεθάνει

Σήμερα

Η μέρα που η Κλεοπάτρα λίγο έλειψε να μείνει χωρίς βασίλισσα

Η Σίντνεϊ Σουίνι διέψευσε τις φήμες περί μείωσης στήθους

Χτες

Η ηθοποιός παραδέχτηκε πως παλαιότερα δεν αισθανόταν άνετα με το σώμα της και αυτό άλλαξε όταν συμμετείχε στο Euphoria

Ο Ανταμ Σάντλερ είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός του 2025: Ποιοι συμπληρώνουν τη δεκάδα στη λίστα Forbes

Χτες

Τα κέρδη του ηθοποιού ήταν αισθητά χαμηλότερα από εκείνα του περσινού πρωταθλητή, Ντουέιν Τζόνσον

Οι φωτογραφίες της Χριστίνας Μπόμπα από την περίοδο της εγκυμοσύνης της και μετά τη γέννα

Χτες

Κάθε ατέλεια είναι απόδειξη ότι έζησα, ότι μεγάλωσα, έγραψε στην ανάρτησή της η Instagrammer

«Σκληραίνει» ο ανταγωνισμός τα Σαββατοκύριακα – Τι έρχεται στη βραδινή ζώνη

Χτες

Τα κανάλια επιστρατεύουν τα δυνατά τους χαρτιά και ο ανταγωνισμός «φουντώνει»

Χρήστος Δάντης: Διακόπτει τις εμφανίσεις του

Προχτές

Ο τραγουδιστής ενημέρωσε πως η κατάσταση της υγείας του δεν του επιτρέπει να επιστρέψει στη μουσική σκηνή που εμφανίζεται

Αρης Σοϊλέδης – Στο νοσοκομείο εκτάκτως ο πρώην ποδοσφαιριστής

Προχτές

Δεν αποκάλυψε τον λόγο που τον οδήγησε στα επείγοντα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.