E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αγρια κόντρα Μπογδάνου‑Δημάρχου Ζακύνθου για τον Σολωμό

Ο δημοσιογράφος ανέφερε ότι ο εθνικός ποιητής ήταν μασόνος, Εβραίος, αλκοολικός και ομοφυλόφιλος.

Αγρια κόντρα Μπογδάνου‑Δημάρχου Ζακύνθου για τον Σολωμό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 12/2/2016 | 19:09

Σφοδρή κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, Κωνσταντίνο Μπογδάνο, και τον δήμαρχο Ζακύνθου, Παύλο Κολοκοτσά, με αφορμή μία αναφορά του πρώτου στον Διονύσιο Σολωμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, στην απογευματινή του εκπομπή στον ΣΚΑΪ, ο Μπογδάνος ανέφερε ότι ο εθνικός ποιητής ήταν μασόνος, Εβραίος, αλκοολικός και ομοφυλόφιλος.

Η αναφορά αυτή εξόργισε τον δήμαρχο Ζακύνθου, που σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ανέφερε:

«Με μεγάλη μας λύπη ενημερωθήκαμε για τις απαράδεκτες και προκλητικές δηλώσεις του δημοσιογράφου του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, κ. Μπογδάνου, για τον εθνικό μας ποιητή, Διονύσιο Σολωμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα δυσμενή και απρεπή του σχόλια δεν προσβάλλουν μόνο τους Ζακυνθινούς και τον εθνικό ποιητή, αλλά ολόκληρο το Ελληνικό Έθνος.

Καλούμε τον Διευθυντή του συγκεκριμένου τηλεοπτικού σταθμού να επιληφθεί του σοβαρού αυτού θέματος και να μεριμνήσει για τα περαιτέρω.
Επίσης, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), είναι απαραίτητο να επιβάλλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

Ο κ. Μπογδάνος με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα κηρυχθεί ανεπιθύμητο πρόσωπο για τη Ζάκυνθο. Δεν θα δείξουμε καμία ανοχή σε τέτοιες εμετικές συμπεριφορές.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος απάντησε με σκληρούς χαρακτηρισμούς:

Ο Δήμαρχος Ζακύνθου είναι αμόρφωτος, ή λαϊκιστής, ή και τα δύο. Επιχειρεί, με ανάρτησή του στο facebook, να σαλαγήσει τους συμπολίτες του σαν πρόβατα με έναν λίβελλο εναντίον μου, που βασίζεται σε πρωτογενές δημοσίευμα της εφημερίδας στόχος – της φυλλάδας δηλαδή, του απανταχού φασίστα. Και διατείνεται, ότι δήθεν αποκάλεσα τον Διονύσιο Σολωμό μασόνο, εβραίο, αλκοολικό, και ομοφυλόφιλο. Ας λάβουν κι αυτός και το συνάφι του την απάντηση που τους πρέπει.

Στην ουσία του ζητήματος, ο μέγιστος και εθνικός μας ποιητής ήταν όντως αλκοολικός, όπως και ελευθεροτέκτων. Αυτά τεκμαίρονται. Επίσης, πολλές είναι οι πηγές, που αποδίδουν το «Σολωμός» σε παραφθορά του «Σολομών». Δεν τα βγάζω από το κεφάλι μου, ούτε θα μπω σε φιλολογική συζήτηση με αμοιβάδες. Όσο περί ομοφυλοφιλίας, αποδίδεται στον κορυφαίο λαογράφο Ηλία Πετρόπουλο. Δεν μπορώ να το γνωρίζω, πράγμα που ξεκαθάρισα. ¶βολη, επίσης, αλήθεια, είναι ότι η πρώτη γλώσσα του Σολωμού ήταν τα ιταλικά. Το «χαίρε, ώ χαίρε, λευτεριά» γράφτηκε πρώτα ως “salve,salve liberta”, στα ιταλικά, όπως και η διαθήκη του ποιητή. Αυτά τα ολίγα, διότι τα τομάρια που παριστάνουν τις θιγμένες κορασίδες δεν θα πλησιάσουν ποτέ τους το Σολωμό που έχω διαβάσει, αγαπήσει και μελετήσει. Διότι είναι αγράμματοι γκασμάδες, ανίκανοι να συγκινηθούν από την τέχνη, παρεκτός κι άμα την υποβιβάσουν σε σύνθημα.

Νιώθω, εντούτοις, την υποχρέωση, απέναντι στους δασκάλους μου και στη μειονότητα των Ελλήνων που πονάνε αυτή τη χώρα κι αυτήν τη γλώσσα με τιμιότητα και καρδιά, να ξεγυμνώσω τα γίδια, που λερώνουν τη μνήμη του Διονυσίου Σολωμού. Διότι ο Σολωμός στριφογυρνάει στον τάφο του ακριβώς με τους αλήτες και τους οπαδούς αυτών, που κρίνουν το έργο ενός ποιητή από τα στοιχεία της ταυτότητάς του, τις επιλογές και τα πάθη του. Ο ποιητής του ύμνου εις την ελευθερίαν θα τους έφτυνε, με τον τρόπο που το έκανε αρνούμενος να συγχρωτισθεί τους κοτζαμπάσηδες και τους κατσαπλιάδες που ανέλαβαν τα αξιώματα του νέου ελληνικού κρατιδίου, με τον τρόπο που το έκανε και ο ομότεχνός του, επίσης τεράστιος, Ανδρέας Κάλβος, που ήρθε στην Ελλάδα, αηδίασε και αναχώρησε εκ νέου για την Εσπερία.

Τα ανδράποδα, που κόπτονται τώρα, υποτίθεται, για το Σολωμό, είναι οι απόγονοι του πιο βαθέως οθωμανού που ζει μέσα στο έθνος και το τραβάει ολοένα και μακρύτερα από την Ευρώπη. Είναι η πρωτογενής πηγή του σκοταδιού μας. Από εκεί και ύστερα, τα φασισταριά του διαδικτύου που αναπαράγουν τις ιαχές των μογγολικών ορδών, θα λάβουν την απάντησή τους διά της νομικής οδού, όπως εφεξής και οποιοσδήποτε στη χώρα αυτή εκμεταλλεύεται όχι μόνο το μπάχαλο της τυραννίδας των ανίκανων, αλλά και την καλοσύνη των έως τώρα μετριοπαθών.

Λυπάμαι, που δεν μπορώ για ακόμα μια φορά να ακολουθήσω την προτροπή προς τον εσωτερισμό ενός άλλου γίγαντα της ελληνικής ποίησης, του Οδυσσέα Ελύτη, που λέει:

«Σελδζούκοι ροπαλοφόροι καραδοκούν.
Χαγάνοι ορνεοκέφαλοι βυσσοδομούν.
Σκυλοκοίτες και νεκρόσιτοι κι ερεβομανείς
κοπροκρατούν το μέλλον.
Όπου και να σας βρίσκει το κακό, αδελφοί,
όπου και να θολώνει ο νους σας,
μνημονεύετε Διονύσιο Σολωμό
και μνημονεύετε Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη.»

Διότι, «μήγαρις έχω άλλο στο νου μου, πάρεξ ελευθερία και γλώσσα;» Αυτή είναι η σφραγίδα του Διονυσίου Σολωμού και σΆαυτήν πιστός αδυνατώ να καταπιώ αναπάντητη ακόμα μια χυδαία εκδήλωση της οχλοκρατίας που κινδυνεύει να ορίσει το είναι της πατρίδας μου. Οι λέξεις αυτές είναι μέρος του αγώνα, που πρέπει να δοθεί απέναντι στους γιαλαντζί εθναμύντορες οθωμανέλληνες. Για την ελευθερία και τη γλώσσα μου-μας.

ΥΓ - Ίσως, αν ο Δήμαρχος Ζακύνθου διάβαζε τη «Γυναίκα της Ζάκυνθος» - μάλλον, το πιο επίκαιρο έργο του Σολωμού, λόγω προσφυγικού – να συναντούσε κάποιον ανάλγητο πρόγονό του, που ανάγκασε τον μεγάλο Ζακυνθινό να μετοικήσει στην ευρωπαϊκότερη Κέρκυρα. Ας τον φωτίσει το κόσμημα της νήσου του, ο άγιος Διονύσιος, ενετικής καταγωγής και αυτός, γνωστός και ως «άγιος της συγγνώμης».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Με ροζ μπικίνι μέσα σε πισίνα γιόρτασε τα 56α γενέθλιά της η Κλόντια Σίφερ: «Ευγνώμων», έγραψε

Σήμερα

Με κοραλί μπικίνι πόζαρε το μοντέλο μέσα στο νερό, μπροστά σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό

Η Γωγώ Δελογιάννη μοιράστηκε κάτι πολύ προσωπικό από τις διακοπές της και συγκίνησε ‑ «Μην κάνετε swipe»

Σήμερα

«Έχω αυτό το σώμα και με αυτό θα βγαίνω έξω - δεν θα χάνω στιγμές επειδή κάποτε αποφασίστηκε ότι σώματα σαν το δικό μου γίνονται αποδεκτά μόνο καλυμμένα», ανέφερε η μαγείρισσα και πρώην παίκτρια του MasterChef

Τέιλορ Σουίφτ: Τι κάνει όταν κάποιοι την κοροϊδεύουν ‑ «Είναι ωραίο να τους ανταποδίδω κι εγώ»

Σήμερα

Η τραγουδίστρια αποκάλυψε πώς αντιμετωπίζει τα αρνητικά σχόλια που δέχεται

Ορνέλα Μούτι: Στα 71 της εντυπωσίασε με φωτογραφία που δημοσίευσε

Σήμερα

Στο Instagram της η ηθοποιός δημοσίευσε πόζα με έντονο μακιγιάζ, ενώ οι followers της την πλημμύρισαν με κομπλιμέντα για την ομορφιά της

Με μπικίνι στη βεράντα ξενοδοχείου πόζαρε η Χάιντι Κλουμ ‑ Δείτε το βίντεο

Σήμερα

«Δεν θέλω να τελειώσει ποτέ αυτή η όμορφη καλοκαιρινή ημέρα», σημείωσε το μοντέλο

Διακοπές στην Ελλάδα για τον Μπίλι Ζέιν ‑ Η οικογένειά του κατάγεται από την Ελλάδα

Σήμερα

Ο ηθοποιός έχει ελληνική καταγωγή - Η οικογένειά του κατάγεται από τη Χίο και τη Μάνη

Από τον Ryan Gosling στον πιο μεγάλο πόνο: Η αθέατη πλευρά της Sandra Bullock

Σήμερα

Οι μεγάλοι έρωτες, ο γάμος που κατέρρευσε και η απώλεια που άλλαξε τα πάντα πίσω από τη λαμπερή καριέρα της σταρ

Ζόζεφιν: Η απάντηση στις φήμες χωρισμού με τον Νίνο μέσα από ένα βίντεο

Χτες

Η τραγουδίστρια επέλεξε τα γενέθλιά της για να διαλύσει τα σενάρια που είχαν προκύψει μετά την παύση της αμοιβαίας παρακολούθησης στα social media.

Γάμος με συγκίνηση στο Ηράκλειο – Η υποδοχή του ιερέα στη νύφη που έφτασε με αμαξίδιο

Χτες

Στην Αρβη, ένα χωριό του Δήμου Βιάννου στο Ηράκλειο Κρήτης, τελέστηκε ένας γάμος γεμάτος συγκίνηση.

Με παραδοσιακή φουστανέλα χόρεψε ο Νίκος Αλιάγας στο πανηγύρι του χωριού του στη Σταμνά Μεσολογγίου, δείτε βίντεο

Χτες

Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής βρέθηκε στην εκδήλωση προς τιμήν της Αγίας Αγάθης, η οποία κάθε χρόνο ολοκληρώνεται στις 24 Αυγούστου

Πατέρας για 2η φορά ο Ορφέας Αυγουστίδης

Χτες

Στο μαιευτήριο ΡΕΑ γέννησε η Γεωργία Κρασσά, με εξιτήριο τη Δευτέρα 24 Αυγούστου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.