LIVE
Ράγισαν καρδιές στη Ν. Ιωνία: Χιλιάδες στο τελευταίο «αντίο» στον Παντελίδη
Με την ελληνική σημαία πάνω στο φέρετρο

Δημοσίευση 20/2/2016 | 10:15
Συγκινητικές ήταν οι στιγμές στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα όταν έφτασε η σορός του Παντελή Παντελίδη. Πλήθος κόσμου βρίσκεται στη Νέα Ιωνία για το τελευταίο «αντίο» στον αγαπημένο τραγουδιστή.
Η φιλαρμονική μπάντα του δήμου, συνόδευσε τη σορό του Παντελίδη, παίζοντας δική του μουσική και συγκεκριμένα το τραγούδι «Είχα κάποτε μια αγάπη», το οποίο ήταν ένα από τα πιο αγαπημένα των θαυμαστών του ενώ έξω από τον Ιερό Ναό βρίσκεται μια ομάδα μουσικών.
Κόσμος έβγαινε συνεχώς από τα στενά της Νέας Ιωνίας κατευθυνόμενος προς τον Ιερό Ναο ενώ έχουν ήδη αρχίσει να φτάνουν τα πρώτα στεφάνια με τις συλλυπητήριες ευχές. Στο χώρο επικρατεί η απόλυτη σιωπή με τον κόσμο να περιμένει υπομονετικά να μπει στην εκκλησία προκειμένου να «αποχαιρετίσει» τον Παντελίδη ενώ η οικογένειά του ζήτησε ευγενικά από τις κάμερες να μην τραβήξουν πλάνα την στιγμή που η σορός έφτανε στον Ιερό Ναό.
Λίγο μετά τις 14:30, και αφού ολοκληρώθηκε η νεκρώσιμος ακολουθία, άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού σκέπασαν το φέρετρο με την ελληνική σημαία και συνόδευσαν τον Παντελή Παντελίδη στην τελευταία του «κατοικία».
Τραγική φιγούρα η μητέρα του Αθηνά, η οποία έφθασε υποβασταζόμενη και σχεδόν λιπόθυμη, ψιθυρίζοντας «παιδί μου, πού πας παιδί μου;».
Την οικογένεια ακολούθησε πλήθος κόσμου στο εσωτερικό του ιερού ναού. Γονείς, συγγενείς, φίλοι αλλά και άνθρωποι που τον λάτρεψαν και τον γνώρισαν μέσα από τα τραγούδια του, θα συνοδεύσουν σήμερα τον αγαπημένο τους Παντελή στην τελευταία του κατοικία.
Ήδη από τις 9:00 το πρωί του Σαββάτου ο Ιερός Ναός του Αγίου Σπυρίδωνα στη Νέα Ιωνία είχε γεμίσει από κόσμο για να αποχαιρετήσει τον Παντελή Παντελίδη. Ιδιαίτερα συγκινητική είναι η προσέλευση πολλών νέων παιδιών τα οποία έχουν ήδη σπεύσει στην εκκλησία προκείμενου να πουν το τελευταίο «αντίο» στον αγαπημένο του καλλιτέχνη.
Η σορός θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι τις 2 το μεσημέρι όπου θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία και η σορός του θα οδηγηθεί στο κοιμητήριο της Μεταμόρφωσης.
Στο πατρικό του στη Νέα Ιωνία μεταφέρθηκε χθες η σορός του
Στο σπίτι του Παντελή Παντελίδη