E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Les Echos: «Μετανάστες: 15 μέρες για να σωθεί η Ελλάδα από το χάος»

Η κατάσταση επιδεινώνεται στην Ευρώπη

Les Echos: «Μετανάστες: 15 μέρες για να σωθεί η Ελλάδα από το χάος»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 22/2/2016 | 08:59

«Η κατάσταση επιδεινώνεται στην Ευρώπη, που βρίσκεται στο έλεος του μονομερούς κλεισίματος των συνόρων. Η Αθήνα πολέμησε για να αποφύγει την απομόνωση», σημειώνει η Les Echos σε άρθρο της που έχει τον τίτλο «Μετανάστες: Δεκαπέντε μέρες για να σωθεί η Ελλάδα από το χάος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε αυτό, η εφημερίδα περιγράφει στους πιο δραματικούς τόνους τα όσα θα μπορούσαν να συμβούν στην περίπτωση που κλείσουν τα σύνορα. Ξεκινώντας την περιγραφή από τα όσα συνέβησαν στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής, η Les Echos τονίζει την αντίφαση μεταξύ της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν τα κράτη-μέλη, με τα όσα στη συνέχεια ακολούθησαν. «Η μάχη στο έδαφος έχει χαθεί», σημειώνει η εφημερίδα και εξηγεί: «Η απόφαση της Αυστρίας να φιλτράρει την Παρασκευή τον αριθμό των προσφύγων που εισέρχονται στη χώρα σήμανε το τέλος της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Πέμπτη βράδυ, η Σλοβενία και η Βουλγαρία ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να μιμηθούν τους αυστριακούς γείτονές τους. Το χάσμα ανάμεσα στις καλές προθέσεις στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και στην πραγματικότητα, στην πράξη, είναι εντυπωσιακή. Ενώ ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ εξέφραζε την ικανοποίησή του ότι οι 28 «επιβεβαίωσαν ομόφωνα την πρόθεσή τους να επιλύσουν το πρόβλημα μέσω μίας διαδικασίας μετεγκατάστασης», οι πρωθυπουργοί των των χωρών της Ομάδας Βίσεγκραντ (Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία και Σλοβακία) την αψήφησαν ανοιχτά, μποϊκοτάροντας την κατανομή των προσφύγων που είχαν αποδεχθεί ήδη από το φθινόπωρο».

«Με το μονομερές κλείσιμο των συνόρων οι χώρες της ΕΕ επιδεινώνουν, αντί να λύνουν τα προβλήματα. Η Ελλάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση αν οι μετανάστες μπλοκαριστούν στον δρόμο προς την ΠΓΔΜ (όπου ήδη συμβαίνει με τους Αφγανούς)», γράφει η εφημερίδα, που αναφέρεται στη δήλωση ενός Ευρωπαίου διπλωμάτη, ο οποίος τόνισε ότι η «Η Ελλάδα θα μπορούσε να μετατραπεί (σ.σ. σε μια τέτοια περίπτωση) σε έναν απέραντο λάκκο προσφύγων».

«Όλες οι ελπίδες των Ευρωπαίων επικεντρώνονται τώρα στην Τουρκία», σημειώνει η εφημερίδα, σημειώνοντας όμως ότι τίποτα δεν δείχνει ότι η ¶γκυρα θα παίξει σωστά το παιχνίδι, καθώς δεν έχει συμφέρον να φιλοξενήσει όλους τους Σύρους πρόσφυγες στο έδαφός της. Επιπλέον, η Les Echos εξηγεί ότι η ολοένα αυξανόμενη συμμετοχή της Τουρκίας στο συριακό πρόβλημα θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της χώρας το επόμενο διάστημα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ηράκλειο: Απατεώνες επενδυτικοί σύμβουλοι ξάφρισαν 60.000€ από 48χρονη

Σήμερα

Δείτε πώς μια 48χρονη στο Ηράκλειο έμεινε χωρίς 60.000€ από επενδυτική απάτη και πώς μπορείτε να προστατευτείτε από ανάλογα κρούσματα.

Απομακρύνεται από την οικογενειακή κατοικία ο σύζυγος της παρουσιάστριας

Σήμερα

Κοινωνία - Για την Πέμπτη 27 Αυγούστου μετατέθηκε από το Αυτόφωρο η εκδίκαση της υπόθεσης του συζύγου της παρουσιάστριας

Πάργα: Σάλος σε παραλία ‑ Συνελήφθη άνδρας που κατέβασε το μαγιό του μπροστά σε λουόμενους

Σήμερα

Σχηματίστηκε εις βάρος του δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

Μεγάλη φωτιά στο Λαύριο ‑ Εκκενώνονται οι περιοχές Αγία Μαρίνα και Τσονίμα

Σήμερα

Σε πλήρη εξέλιξη η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα το απόγευμα σε χαμηλή βλάστηση κοντά στο Καλοπήγαδο, σε περιοχή ανάμεσα στην Κερατέα και το Λαύριο, με

ΕΟΔΥ σε συναγερμό: Αναζητείται πιθανό νέο στέλεχος του ιού του Δυτικού Νείλου

Σήμερα

Η επιστημονική κοινότητα στη χώρα μας βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου.

Φυλή: Πώς συνέβη το τροχαίο που στοίχισε τη ζωή σε 17χρονη

Σήμερα

Πένθος στη Φυλή: 17χρονη έχασε τη ζωή της σε δυστύχημα. Δείτε πώς εξελίχθηκε η τραγωδία και ενημερωθείτε για τα νεότερα.

Ανδρος: Πρόστιμο 700 ευρώ σε αναβάτη αλόγου για μέθη – «Μπορεί να ήταν λίγο επικίνδυνο, αλλά το κρατούσα πολύ κοντά»

Σήμερα

«Με κράτησαν όλη τη νύχτα στο Αστυνομικό Τμήμα», υποστηρίζει ο ίδιος

Πέθανε ο Δημήτρης Κόκοτας σε ηλικία 57 ετών

Σήμερα

Δυστυχώς ο γνωστός τραγουδιστής δεν τα κατάφερε μετά από γενναία μάχη δυο ετών

Ταξιτζής απέσπασε 600 ευρώ από τουρίστες απειλώντας τους με βία για διαδρομή αεροδρόμιο ‑ κέντρο Αθήνας ‑ Ερευνάται και 2η καταγγελία

Σήμερα

Ο 38χρονος παρέλαβε την οικογένεια τουριστών από το Ελ. Βενιζέλος με προορισμό ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας και, τρομοκρατώντας τους, τους απέσπασε 600 ευρώ

Ετοιμαστείτε Θεσσαλονικείς! Την Πέμπτη ανοίγει επίσημα το Μετρό προς Καλαμαριά ‑ Tο σχέδιο για τη συνέχεια είναι ήδη έτοιμο!

Σήμερα

Πώς αλλάζει ο συγκοινωνιακός χάρτης της πόλης και ποια είναι τα σχέδια για την επόμενη φάση επέκτασης

Πέθανε ο Παλαιστίνιος καλλιτέχνης Σλιμάν Μανσούρ σε ηλικία 79 ετών

Σήμερα

Ο καλλιτέχνης, τα έργα του οποίου αποπνέουν τις παλαστινιακές παραδόσεις και τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού υπό την ισραηλινή κατοχή, πέθανε στο σπίτι του στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

Ιαπωνία: 360 τόνων ιστορικό κάστρο μετακινήθηκε με σχοινιά ‑ Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο

Σήμερα

Το κάστρο είχε μετακινηθεί από τη θέση του ώστε να γίνουν εργασίες αποκατάστασης σε τείχος που είχε πληγεί από ισχυρό σεισμό

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 4
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.