E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ακόμα και ανήλικους απειλούσαν ο εκδότης και οι δύο δημοσιογράφοι

Αποκαλύψεις σοκ από την 9μηνη έρευνα της ΕΛΑΣ

Ακόμα και ανήλικους απειλούσαν ο εκδότης και οι δύο δημοσιογράφοι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 23/2/2016 | 08:33

Με απίστευτες απειλές που καταγράφονταν εδώ και αρκετό καιρό έως και κατά της σωματικής ακεραιότητας οικογενειακών μελών ανθρώπων που διαχειρίζονταν διαφημιστικά κονδύλια και την επικοινωνία μεγάλης ΔΕΚΟ αλλά και με συγκλονιστικές κατηγορίες για απειλές στις οποίες εμπλέκονταν δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες και στελέχη του κρατικού μηχανισμού ως εκβιαστές ή εκβιαζόμενοι, η ΕΛΑΣ προχώρησε εχθές στις συλλήψεις τριών προσώπων ενώ βαριά δικογραφία αναμένεται να φωτίσει και την εμπλοκή περισσότερων. Σε μια έρευνα που διήρκησε 9 μήνες η αστυνομία έχει συγκεντρώσει πλήρες υλικό αναφορικά με τη δράση κυκλώματος που σύμφωνα με πηγές κινούνταν στο χώρο της παραδημοσιογραφίας, «πουλώντας» πολιτικές άκρες. Ενός κυκλώματος που δεν δίστασε να απευθύνει σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του protothema.gr, απειλές ακόμα και κατά ανήλικων με στόχο να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις για κέρδη από τα budget μεγάλης ΔΕΚΟ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, σαν βόμβα έσκασε χθες το απόγευμα η είδηση για τη σύλληψη ενός εκδότη και δύο δημοσιογράφων από τους αστυνομικούς της Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής της ΕΛΑΣ. Οι παραπάνω ενέργειες προέκυψαν έπειτα από εισαγγελική παραγγελία και κατόπιν πολύμηνης παρακολούθησης. Τα πρόσωπα που η ΕΛΑΣ συνέλαβε είναι ο Παναγιώτης Μαυρίκος, εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» που εδώ και καιρό κάνει χρήση ενός ιστορικού τίτλου της Δεξιάς δημοσιογραφίας με τρόπο αμφιλεγόμενο, ο υπεύθυνος τύπου γνωστών ΔΕΚΟ αλλά και της Τράπεζας Αττικής μέχρι σήμερα Παναγιώτης Μουσάς και ο δημοσιογράφος και «dealmaker» της εταιρείας που εκδίδει την ηλεκτρονική εφημερίδα Σοφοκλέους In και τη free press εφημερίδα Free Money Χρήστος Φράγκος.

Ο τελευταίος μάλιστα χθες το πρωί υπέγραψε κείμενο το οποίο αυτούσιο (και δίχως καν αναπαραγωγή της πηγής ως όφειλε) υιοθέτησε το left.gr σχετικά με τον ρόλο της google... για να πέσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ! Συγκεκριμένα ο κ. Φράγκου – ο οποίος σημειωτέον το τελευταίο διάστημα παρουσιαζόταν πολύ κοντά σε γνωστό συνδικαλιστή – μέλος του δ.σ. της Εθνικής Τράπεζας με στενές διασυνδέσεις με την Κουμουνδούρου- κατηγορούσε την Google για «συνεργασία» με τις μεγαλύτερες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες της χώρας, προκειμένου να ρίξουν από την εξουσία τον Αλέξη Τσίπρα υπό την λογική ότι η google προωθούσε αντικυβερνητικά άρθρα! Το Left.gr δίχως καμία παρέμβαση, χωρίς να αναφερθεί καν στην πηγή (σ.σ. ενδεχομένως ο κ. Μουσάς να αποτελεί συνομιλητή της γνωστής αριστερής ιστοσελίδας καθώς είναι γνωστές οι σχέσεις του με το χώρο της Αριστεράς αφού προ ολίγων ημερών …δεξιωνόταν παρέα με στέλεχος του κόμματος δημοσιογράφους για λογαριασμό μεγάλου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος) αναδημοσίευσε ως είδηση και γεγονός την «παρέμβαση» ενός ανθρώπου που έχει συλληφθεί και καταγγέλλεται ως συμμέτοχος σε κύκλωμα εκβιασμών.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία στελέχους δημόσιας επιχείρησης το οποίο εκβίαζαν για να τους δώσει διαφήμιση λέγοντας πως όχι μόνο θα δυσφημήσουν την ίδια και τη δημόσια επιχείρηση, αλλά άφηναν να αιωρούνται απειλές κατά της οικογένειάς της και του παιδιού της. Σύμφωνα με πληροφορίες αναζητούνται κι άλλοι συνεργοί των τριών συγκεκριμένων ανθρώπων που έχουν ήδη συλληφθεί και μάλιστα αναφέρουν πως πρόκειται για δύο άτομα ακόμα που κινούνται στον ευρύτερο τομέα της δημοσιογραφίας και της διαφήμισης. Η υπόθεση αυτή ξεκίνησε από τον Μάιο του 2015, όταν σε ένα δημοσίευμα εφημερίδας του συγκεκριμένου εκδότη είχε προκληθεί σάλος και είχε οδηγηθεί σε παραίτηση διευθυντικό στέλεχος μίας ΔΕΚΟ. Οι εκβιασμοί όπως προκύπτει είχαν ξεκινήσει πριν από 9 χρόνια, αλλά μετά την παραίτηση αυτού του στελέχους άρχισαν οι έρευνες.

Οι τρεις συλληφθέντες αναμένεται το μεσημέρι να οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Σήμερα

Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Σήμερα

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Σήμερα

Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

Πατέρας έδωσε κοκαΐνη στον 14χρονο γιο του στα Γιάννενα και συνελήφθη

Σήμερα

Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και ένας ακόμη άνδρας, ο οποίος βρισκόταν μαζί με τον πατέρα και τον ανήλικο

Διεγράφησαν από τα πανεπιστήμια 308.605 μη ενεργοί φοιτητές με την είσοδο της νέας χρονιάς

Σήμερα

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση εκκαθάρισης των φοιτητικών καταλόγων

15χρονη Ελληνίδα αγνοείται μετά την τραγωδία στο κλαμπ στο Κραν Μοντανά

Σήμερα

Οι συγγενείς της ζητούν από όποιον γνωρίζει κάτι σχετικό με την τύχη της να επικοινωνήσει άμεσα με τις αρχές

Θεσσαλονίκη: Παρενόχλησε 20χρονη μέσα σε μπαρ κι εκείνη τον έδειρε μαζί με τον σύντροφό της

Σήμερα

Σοβαρό επεισόδιο σε μπαρ στη Θεσσαλονίκη, λίγο μετά την αλλαγή του χρόνου

Σοκ: Κάλεσε τον εραστή στο σπίτι για Πρωτοχρονιά ‑ Τον ευνούχισε επειδή αρνήθηκε να την παντρευτεί

Σήμερα

Η άρνησή του να την παντρευτεί μετά από 7 χρόνια σχέσης προκάλεσε την οργή της

Νεκρός ένας 23χρονος από το τροχαίο στο Μαρκόπουλο, ένας σοβαρά τραυματίας στο Ίλιον

Σήμερα

Το όχημα που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα να συγκρουστεί στη μπάρες του δρόμου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.