E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κούλογλου: Η προσφυγική κρίση είναι στημένη

«Αξιωματούχος της ΕΕ μου είχε πει ότι ο Μάρτιος θα είναι ο πιο κρίσιμος μήνας στην ιστορία της Ελλάδας»

Κούλογλου: Η προσφυγική κρίση είναι στημένη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/2/2016 | 13:10

«Αυτή η κρίση η οποία έχει προκύψει είναι μία κρίση που την είχαν στήσει, την είχαν προετοιμάσει εδώ και καιρό, με ή χωρίς τον Ερντογάν, και μάλιστα ανώτατος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης μου είχε πει ότι ο Μάρτιος θα είναι ο πιο κρίσιμος, ο πιο δύσκολος μήνας στην ιστορία της Ελλάδας από τη μεταπολίτευση και μετά ή ακόμη από τις τελευταίες δεκαετίες και μετά», δήλωσε σήμερα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9», ο κ. Κούλογλου επισήμανε ότι «το σχέδιο είναι να κλείσουν τα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα και να εγκλωβιστούν στη χώρα μας οι πρόσφυγες που φτάνουν από την Τουρκία». «Η Κομισιόν θα ήθελε να υπάρξει μια διευθέτηση της κατάστασης, όπως και η Μέρκελ θα ήθελε, αλλά δυστυχώς δεν μπορούν να επιβάλλουν την άποψή τους και την πολιτική τους στις υπόλοιπες χώρες, η οποία –η κάθε μία– τραβάει τη δική της πολιτική», σημείωσε ο κ. Κούλογλου και πρόσθεσε: «Αυτό το παιχνίδι, βέβαια, δυστυχώς, το ξεκίνησε η Γερμανία, με την οικονομική κρίση, όταν έβαλε προτεραιότητα τα δικά της κέρδη από την κρίση, αδιαφορώντας αν άλλες χώρες του Νότου, και ιδιαίτερα η Ελλάδα, υπέφεραν απ' αυτό. Αυτό ήταν παραβίαση των κανόνων της αλληλεγγύης και δυστυχώς αυτή η εγωιστική συμπεριφορά αυτήν τη στιγμή έχει αναγορευθεί σε γενικό κανόνα συμπεριφοράς όλων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε.

Για τη στάση της Ελλάδας είπε ότι αυτό που μπορεί να κάνει η χώρα μας είναι να απειλήσει με βέτο στην ΕΕ και να ζητήσει οικονομική βοήθεια –να διεκδικήσει τα τρία δισεκατομμύρια που προορίζονται για την Τουρκία– ώστε «να διαχειριστεί τις προσφυγικές ροές παράλληλα με την κατανόηση των εταίρων για τα υπόλοιπα ζητήματα, που αφορούν το χρέος, τα μνημόνια, την αξιολόγηση, διότι δεν μπορεί αυτή η χώρα, που σηκώνει όλα τα βάρη και υπερασπίζει όλη την Ευρώπη και τις αξίες της, δεν μπορεί να αφεθεί στην τύχη της».

Όσον αφορά την ¶γκυρα, ο κ. Κούλογλου σημείωσε ότι «το πρόβλημα με την Τουρκία είναι ότι δεν μπορεί να κάνει κανείς συμφωνίες αυτήν τη στιγμή, γιατί ο Ερντογάν είναι εκτός ελέγχου».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Σήμερα

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Σήμερα

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Σήμερα

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Σήμερα

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Σήμερα

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Σήμερα

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Σήμερα

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Σήμερα

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Σήμερα

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 4
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.