E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μουζάλας: Ζητήσαμε τη βοήθεια της ΕΕ

Θα εγκλωβιστούν έως 70.000 πρόσφυγες

Μουζάλας: Ζητήσαμε τη βοήθεια της ΕΕ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 28/2/2016 | 12:18

Αυτή τη στιγμή 22.000 πρόσφυγες είναι εγκλωβισμένοι επί ελληνικού εδάφους, σύμφωνα με τον Γιάννη Μουζάλα, με την κατάσταση να γίνεται κάθε ημέρα και πιο δραματική στην Ειδομένη, αλλά και πολλά σημεία της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής εκτίμησε ότι τον επόμενο μήνα θα εγκλωβιστούν από 50.000 έως 70.000 άτομα στη χώρα μας και παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση υπέβαλε σχέδιο έκτακτης ανάγκης στην Ευρωπαϊκή Ενωση, για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών.

«Δυστυχώς το σχέδιο πρέπει να εφαρμοστεί, το έχουμε ποσοτικοποιήσει και σε είδη, και σε χρήματα και σε προσωπικό» είπε μιλώντας στο Mega. Ο κ. Μουζάλας διέψευσε τις πληροφορίες για 120 στρατόπεδα σε όλη τη χώρα, αλλά έκανε λόγο για 4 κέντρα υποδοχής στη Μακεδονία, τα δύο στο Κιλκίς και τα Διαβατά, ενώ τα υπόλοιπα θα μοιραστούν κατά μήκος του άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη. «Θα το απλώσουμε σε όλη την Ελλάδα. Μπορεί να είναι για μικρό διάστημα σε αποθήκες αλλά παγκόσμια έτσι συμβαίνει μέχρι να φτιαχτούν οι χώροι», είπε μεταξύ άλλων προσθέτοντας: «Είναι χώροι έκτακτης ανάγκης. Ο πληθυσμός να μην φοβηθεί ότι θα παραμείνουν εκεί μόνιμα».

Σε ερώτηση για το αν η χώρα θα κηρυχθεί σε κατάστασης έκτασης ανάγκης, απάντησε «Από ό,τι ξέρω δεν έχει υπάρξει απόφαση γι' αυτό αλλά σε επίπεδο πολιτικής προστασίας υπάρχουν τέτοια σχέδια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμη, εξέφρασε την πεποίθηση ότι σταδιακά θα μειωθεί η ροή των προσφύγων, καθώς θα γίνει γνωστό ότι είναι κλειστά τα σύνορα. Οσο για τους εγκλωβισμένους, ανέφερε ότι μεγάλος αριθμός θα αποχωρήσει με τα προγράμματα οικειοθελούς επιστροφής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. Μάλιστα ανέφερε ότι θα ετοιμαστεί ένα σποτ σε συνεργασία με τον ΟΗΕ που θα τους ενημερώνει τις χώρες προέλευσης των προσφύγων ότι τα σύνορα είναι κλειστά.

Δρίτσας: Θα γίνει ισοκατανομή σε όλη τη χώρα

Το κυβερνητικό σχέδιο να μοιραστούν οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα, αν δεν υπάρξει ευρωπαϊκή λύση, επιβεβαίωσε και ο Θοδωρής Δρίτσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Εφόσον δεν υπάρξει ευρωπαϊκή λύση ο καλύτερος τρόπος για να αντεπεξέλθουμε, χωρίς να σταματάμε τις προσπάθειες σε διπλωματικό επίπεδο, είναι η ισοκατανομή των βαρών σε όλη τη χώρα» είπε ο υπουργός Ναυτιλίας στον ΣΚΑΪ.

«Δεν αποκλείεται να οργανώσουμε σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες της Βόρειας Ελλάδας ένα μέρος της διαχείρισης να το αναλάβουν και άλλες περιοχές εκτός του Πειραιά», πρόσθεσε ο κ. Δρίτσας, επικαλούμενος το παράδειγμα της Καβάλας στην οποία μεταφέρθηκαν τα τελευταία 24ωρα μετανάστες και πρόσφυγες.

Σύμφωνα με τον κ. Δρίτσα, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου υπάρχουν 6.000 πρόσφυγες, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση ομαλή, ενώ ανέφερε ότι μόνο το βράδυ του Σαββάτου έφτασαν στα νησιά από τα τουρκικά παράλια 2.156 άνθρωποι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

6.500 στην Ειδομένη

Σε κατάσταση «ασφυξίας» παραμένει η Ειδομένη, καθώς 6.500 πρόσφυγες βρίσκονται στον καταυλισμό εκεί, ενώ ακόμη 400 είναι στο βενζινάδικο, στο ύψος του Πολυκάστρου. Χθες, η ΠΓΔΜ επέτρεψε τη διέλευση μόλις σε 300 άτομα, από το Ιράκ και τη Συρία, πριν κλείσει και πάλι το πέρασμα από το βράδυ του Σαββάτου.

«Hotspot» το λιμάνι του Πειραιά

Σε ένα αυτοσχέδιο hotspot έχει μετατραπεί το λιμάνι του Πειραιά, καθώς περισσότεροι από 3.500 πρόσφυγες έχουν εγκλωβιστεί εκεί. Μέχρι και χθες το βράδυ πλοία μετέφεραν εκατοντάδες από τα νησιά του Αιγαίου στον Πειραιά, την ώρα που πολλοί πρόσφυγες, κάθε ηλικίας, βρίσκονται ακόμη και ημέρες εκεί, περιμένοντας. Το μόνο που θέλουν, όπως δηλώνουν, είναι να φύγουν για την Ειδομένη, ελπίζοντας πως θα περάσουν τα σύνορα για να συνεχίσουν το ταξίδι τους για την Ευρώπη.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μυστήριο από άρμα με την αμερικανική και τη ρωσική σημαία

Σήμερα

Ο Αντρέι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το βίντεο στο Telegram

Χαλάνδρι: Βγήκε να ταΐσει τις γάτες και της έστησε καρτέρι θανάτου – Γιατί τη σκότωσε ο 28χρονος

Σήμερα

O 28χρονος σκότωσε με μαχαίρι 47χρονη στο Χαλάνδρι γιατί «με εξέθεσε στους φίλους μου», όπως ομολόγησε

Συναγερμός στο Μανχάταν: Αποκλεισμένη η Times Square λόγω ύποπτου δέματος

Σήμερα

Στο κλείσιμο τμήματος της πλατείας Times Square στο κεντρικό Μανχάταν προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε

Πιστόλι, σπαθί «κατάνα» και ξιφίδια βρέθηκαν στο σπίτι 25χρονης που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο

Σήμερα

Η νεαρή κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Χάος σε παραλία της Γρανάδας: Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν λουόμενους

Σήμερα

Ενώ η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με φωτιές – Δείτε βίντεο

Ανατροπή στη δoλoφovία στο Χαλάνδρι: Τι ερευνά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Σήμερα

Δράστης και θύμα δεν ήταν σύντροφοι, αλλά είχαν γνωριστεί τον Ιανουάριο στο συσσίτιο της εκκλησίας

Τροχαίο στην Ξάνθη: Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Σήμερα

Τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ξάνθη στην Εγνατία Οδό - Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ - Ξέσπασε φωτιά

Αγρια δολοφονία 47χρονης στο Χαλάνδρι ‑ Την σκότωσε στην είσοδο πολυκατοικίας

Σήμερα

Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει τον 28χρονο δράστη

Προσοχή: Ο ΕΟΦ ανακαλεί 2 συμπληρώματα διατροφής

Σήμερα

Περιέχουν μη εγκεκριμένα συστατικά ή έχουν υποστεί επεξεργασία με ακτινοβολία

Προσωπικός αριθμός: Λήγει η προθεσμία για την έκδοση του από τους πολίτες

Σήμερα

Τι θα συμβεί σε όσους δεν έχουν επιλέξει από 5 Σεπτεμβρίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.