E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Το προσφυγικό φέρνει την τρόικα στην Αθήνα

Σημάδια για αλλαγή στάσης σε Ευρώπη και Γερμανία

Το προσφυγικό φέρνει την τρόικα στην Αθήνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 29/2/2016 | 08:24

Αισιοδοξία επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο για την επιστροφή της τρόικας μέσα στην εβδομάδα στην Αθήνα, προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις και να κλείσει η αξιολόγηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι μέσα στην εβδομάδα θα επιστρέψουν οι εκπρόσωποι των δανειστών, ενώ το κλίμα θα φανεί από το Euroworking Group.

Πλέον υπάρχει αλλαγή στάσης Ευρωπαίων υπέρ της Ελλάδας, η οποία συνδέεται και με τις πιέσεις που ασκούνται στην ελληνική κυβέρνηση για το Προσφυγικό.

Κυβερνητικές πηγές επιμένουν ότι εφόσον η τρόικα επιστρέψει σύντομα, η αξιολόγηση θα μπορέσει να ολοκληρωθεί έως το Πάσχα των Καθολικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απόψε ο πρωθυπουργός θα δώσει τηλεοπτική συνέντευξη, όπου αναμένεται να δώσει απαντήσεις για την οικονομία και το Προσφυγικό.

Αλλαγή στάσης καταγράφεται και από τη Γερμανία. «Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τώρα την Ελλάδα», τόνισε κατ' επανάληψη η καγκελάριος της Γερμανίας ¶νγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στην προσφυγική κρίση, και τόνισε ότι δεν αποτελεί ευρωπαϊκή συμπεριφορά να κλείνει κάποιος τα σύνορά του και κάποιος άλλος να υποφέρει. Καταλόγισε, δε, ευθύνες στην Αυστρία για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ και επισήμανε ότι βρίσκεται σε στενή επαφή με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Επειδή η Αυστρία αποφάσισε να δέχεται 80 (πρόσφυγες) την ημέρα και κανέναν παραπάνω, δημιουργήθηκε αυτό που βλέπουμε τώρα. Η Ελλάδα δέχεται βοήθεια, είμαι σε στενή επαφή με τον Αλέξη Τσίπρα, του πρότεινα και τη βοήθειά μας, αλλά έχουν την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και πιστεύουν ότι κάπως θα τα καταφέρουν, αλλά υπό δύσκολες συνθήκες», δήλωσε η κυρία Μέρκελ σε συνέντευξή της στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το «Γερμανικό Δημοσιογραφικό Δίκτυο» (Redaktions Netzwerk Deutschland), το οποίο επικαλείται ηγετικούς κύκλους των χριστιανοδημοκρατών, το Βερολίνο δεν επιθυμεί πλέον να εξετάζονται ξεχωριστά τα ζητήματα του ελληνικού προγράμματος και η προσφυγική κρίση. Η Ελλάδα μπορεί ωστόσο να ελπίζει σε ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, για παράδειγμα στις επικείμενες διαβουλεύσεις του Eurogroup, μόνο αν καταβάλλει περισσότερες προσπάθειες στη διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει η DW, στους στόχους της Γερμανίδας καγκελαρίου είναι να αυξηθεί η πίεση προς τους Ευρωπαίους εταίρους, έτσι ώστε να επιδείξουν περισσότερη αλληλεγγύη έναντι της Ελλάδας και ταυτόχρονα να υπάρξουν απτά αποτελέσματα στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το Προσφυγικό στις 7 Μαρτίου.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σε διαθεσιμότητα οδηγός λεωφορείου στην Αθήνας επειδή έτρωγε στο τιμόνι

Πριν 11 ώρες

Στο βίντεο φαίνεται ο οδηγός να κρατά το τιμόνι -με τα γόνατά του- και παράλληλα να τρώει το φαγητό του

Κυψέλη: Βίντεο με τον 64χρονο να δέρνει τη μητέρα των 25χρονων ΑμεΑ όταν τον έπιασε στα «πράσα»

Πριν 11 ώρες

Το βίντεο προκαλεί αποτροπιασμό και σφίξιμο στο στομάχι, με την άτυχη γυναίκα, να έχει καταλάβει πλέον την νοσηρή δράση του 64χρονου και να παθαίνει σοκ μόλις συνειδητοποιεί τι έχει συμβεί

Καλλιθέα: 45χρονη κατήγγειλε ξυλοδαρμό από τον σύντροφό της στη μέση του δρόμου

Πριν 11 ώρες

Μέρος του συμβάντος έχει καταγραφεί και σε βίντεο ενώ όσα κατέθεσε η γυναίκα είναι σοκαριστικά

Πυροβολισμοί κατά ανηλίκων στο Αίγιο – Τρία αδήλωτα όπλα και φόβοι για αντίποινα

Πριν 11 ώρες

Οι αστυνομικές Αρχές έχουν λάβει μέριμνα τόσο για το σπίτι του όσο και για την επιχείρησή του

Κυρανάκης: «Ας απειλούν όσο θέλουν οι ιδιοκτήτες ταξί, δεν εκβιάζομαι»

Πριν 11 ώρες

Και επίθεση κατά Λυμπερόπουλου: «Εκφράζει τον κακώς εννοούμενο συνδικαλισμό»

Κυψέλη: Με κλειδιά μπήκε στο σπίτι ο επίδοξος βιαστής ‑ Βίντεο ντοκουμέντο

Πριν 11 ώρες

Σε βίντεο καταγράφεται και η στιγμή που φτάνει η μητέρα και αντικρίζει τη φρίκη

Τραμπ στην Κατάσταση της Ένωσης: «Δεν θα επιτρέψω ποτέ στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο»

Πριν 11 ώρες

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι προσέλκυσε επενδύσεις άνω των 18 τρισ. δολαρίων μέσα στο πρώτο έτος

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Χτες

Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια

Χτες

Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη

Καταδικάστηκε ο τραγουδιστής Κώστας Δόξας για ενδοοικογενειακή βία

Χτες

Η δίκη ξεκίνησε το 2021 και ολοκληρώθηκε με την έκδοση απόφασης μετά από πολλές αναβολές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.