E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μόνιμη βάση στη Σελήνη σχεδιάζει να κατασκευάσει η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία

Πώς θα γίνει αυτό και ποιες είναι οι δυσκολίες

Μόνιμη βάση στη Σελήνη σχεδιάζει να κατασκευάσει η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 29/2/2016 | 18:35

Η νέα ηγεσία της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA) θέλει να χτίσει μια μόνιμη βάση στο φεγγάρι, εκεί όπου πριν από μισό αιώνα οι Ρώσοι έφτασαν για πρώτη φορά και οι Αμερικανοί έκαναν τα πρώτα τους βήματα. Πρόκειται για ένα «πολύ φιλόδοξο» σχέδιο πάνω στο οποίο εργάζεται ήδη το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αστροναυτών που έχει τη βάση του στην πόλη της Κολωνίας.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

"Η πρόθεσή μας είναι να οικοδομήσουμε μια μόνιμη βάση στο φεγγάρι, ένα ανοιχτό σταθμό σε διαφορετικά κράτη-μέλη σε όλο τον κόσμο», λέει ο Jan Wörner, διευθυντής της ESA, σε μια δήλωση που δημοσιεύεται σήμερα από τον Οργανισμό.  

Η ιδέα είναι η σεληνιακή βάση να αποτελεί τμήμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, στον οποίο περιλαμβάνονται Αμερικανοί, Ρώσοι, Κινέζοι, Ινδοί, Ιάπωνες, όπως είπε ο ίδιος.    

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αστροναυτών στην Κολωνία διοργάνωσε ένα εργαστήριο για το πώς μπορεί να οικοδομηθεί μια τέτοια βάση στο φεγγάρι.  Το βασικό μήνυμα είναι ότι η ανθρωπότητα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα μέταλλα, τα ορυκτά και το παγωμένο νερό τα οποία υπάρχουν στον δορυφόρο της Γης. Ο Ιρλανδός επιστήμονας Aidan Cowley εξήγησε στο εργαστήριο το πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σεληνιακό έδαφος για να χτίσεις σφαιρικούς θόλους. Όπως είπε, μία από τις ιδέες που υπήρξαν είναι ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτό το υλικό με ένα όχημα-ρομπότ που θα προσεληνωθεί και να φουσκώσει ένα είδος θόλου ως βάση για την κατασκευή του προστατευτικού στρώματος μέσα στο οποίο θα αισθάνονται ασφαλείς οι αστροναύτες.      

Δεδομένου ότι δεν είναι εύκολο να πάνε στο φεγγάρι για να εφαρμόσουν τις νέες ιδέες, οι επιστήμονες ερευνούν για χώρους με βράχια και παρόμοιες συνθήκες  με αυτές στη Σελήνη, όπως είναι το ηφαιστειακό πάρκο Eifel κοντά στην Κολωνία.  

Οι κύριες απειλές για κάθε σεληνιακή βάση είναι η ηλιακή και κοσμική ακτινοβολία, μικρομετεωρίτες και ακραίες θερμοκρασίες.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απολύθηκε ο χειριστής του οτοκιού του Τραμπ επειδή.... έβαζε στοιχήματα για τις ομιλίες

Σήμερα

Ο Ντόναλντ Τραμπ βρήκε την όλη κατάσταση «πραγματικά λυπηρή και, ειλικρινά, ντροπιαστική» σύμφωνα με την Καρολάιν Λέβιτ

Λειψοί: Αντιμέτωποι με καρχαριοειδές ήλθαν οι λουόμενοι στην παραλία ‑ Βίντεο

Σήμερα

Λουόμενοι στην παραλία Κατσαδιά στους Λειψούς ήρθαν αντιμέτωποι με ένα σπάνιο θέαμα στιςόταν ένα καρχαριοειδές πλησίασε σε απόσταση αναπνοής από την ακτή

Απίστευτο συμβάν στη Μάνη: Αυτοκίνητο κατέληξε στην πισίνα δωματίου

Σήμερα

Η οδηγός κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο και να απεγκλωβίσει και το ανήλικο παιδί της

Φωτιά στον Ασπρόπυργο ‑ Ήχησε το 112 για ετοιμότητα

Σήμερα

Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Τραμ συγκρούστηκε με τρίκυκλο στο Παλαιό Φάληρο – Τραυματίας ένα 9χρονο κορίτσι

Σήμερα

Στο τρίκυκλο επέβαιναν και οι δύο γονείς μαζί με την 9χρονη κόρη τους

«Δεν ξέρω τι διάολο χτύπησα»: 18χρονος στη Βρετανία παρέσυρε συνταξιούχο με το αυτοκίνητό του και μετά κάθισε να φάει πίτσα – βίντεο

Σήμερα

Ο Σόνι Χόρσφαλ παραπέμφθηκε σε δίκη για τον σοβαρό τραυματισμό 84χρονου στο Ρέντκαρ της Βόρειας Γιορκσάιρ, αφού έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και ανέβηκε σε πεζοδρόμιο με μεγάλη ταχύτητα

Χάος στο Κονγκό: Εξοργισμένοι συγγενείς επιτέθηκαν σε νοσοκομείο Έμπολα ‑ Έτρεχαν να σωθούν ασθενείς

Σήμερα

Οργισμένοι συγγενείς επιτέθηκαν στο νοσοκομείο Nyakunde στην επαρχία Ιτούρι της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό  εξαναγκάζοντας το ιατρικό προσωπικό και ασθενείς να εγκαταλείψουν την εγκατάσταση.

Πότε θα γίνει η κηδεία του Λορέντζο Καριέρε

Σήμερα

Ο Λορέντζο Καριέρε αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα σοβαρά προβλήματα υγείας

Έσκασε η «βόμβα»: Ο Χρήστος Τζόλης στους πρωταθλητές Αγγλίας

Σήμερα

Η πιο ακριβή μεταγραφή Έλληνα παίκτη στην ιστορία

Ποιες περιοχές βρίσκονται σε συναγερμό αύριο για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

Σήμερα

Σε αυξημένη ετοιμότητα τίθενται Αττική, Κρήτη, Εύβοια, Κορινθία και νησιά του Βορείου Αιγαίου, με ενισχυμένες περιπολίες και εφαρμογή απαγόρευσης κυκλοφορίας σε ευπαθείς περιοχές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.