E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Γαλάζιο βέτο στο… βέτο Τσίπρα

Σε κλίμα πόλωσης και έντονης αμφισβήτησης το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών

Γαλάζιο βέτο στο… βέτο Τσίπρα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 1/3/2016 | 17:46

Οι υψηλοί τόνοι μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας για όλα τα ανοιχτά μέτωπα δεν αφήνουν ανεπηρέαστο το επί της αρχής «εθνικό ζήτημα» του προσφυγικού. Η Νέα Δημοκρατία υπό το βάρος της ασφυκτικής κατάστασης που διαμορφώνεται σε ολόκληρη τη χώρα, φαίνεται να ανεβάζει μία «οκτάβα» τους αντιπολιτευτικούς τόνους, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υιοθετεί μέρος της επιχειρηματολογίας της «σκληρής» σαμαρικής πτέρυγας για τη διατήρηση των εσωκομματικών ισορροπιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι, την ώρα που στη ΝΔ σημειώνουν πως η κυβέρνηση και ο «μοιραίος πρωθυπουργός» έχει απολέσει το λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς» μετά την παραδοχή των μυστικών ραντεβού με τον Σταύρο Ψυχάρη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνιζε πως «η κυβέρνηση αποδεικνύεται ανίκανη να εφαρμόσει σχέδιο άμεσης αντιμετώπισης της έκτακτης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα», επαναλμβάνοντας ότι η κυβέρνηση στερείται εμπιστοσύνης εντός και εκτός των συνόρων.

Μέσα σε αυτό το κλίμα έντονης αμφισβήτησης και με πολλά γαλάζια στελέχη να βλέπουν πίσω από την πολωτική ρητορική Τσίπρα προσπάθεια να «χτίσει» ένα νέο αφήγημα για τυχόν απόφαση προσφυγής στις κάλπες, «κλείδωσε» το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών για τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής. Οι προσδοκίες στη Συγγρού πάντως, όπως έχει διαμορφωθεί το πολιτικό σκηνικό κινούνται σε ιδιαίτερα ρηχά νερά.

Οι θέσεις με τις οποίες θα προσέλθει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Συμβούλιο της Παρασκευής, πριν την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας, βρέθηκαν στο μικροσκόπιο της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεως του κόμματος για το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Τα στελέχη της Συγγρού που μετείχαν στη συνεδρίαση εμφανίστηκαν από επιφυλακτικά μέχρι... διατεθειμένοι για βέτο στο ενδεχόμενο να έχει στη φαρέτρα του βέτο ο Αλέξης Τσίπρας στη Σύνοδο. Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη τόνισαν πως «πρέπει να αποφευχθούν κινήσεις απομόνωσης της χώρας», ενώ το ίδιο μήνυμα διαβίβασε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι έξι βασικές θέσεις που προκρίνει η ΝΔ επικεντρώνονται κυρίως στη διαχείριση της υπάρχουσας ασφυκτικής κατάστασης αλλά και στην αποτροπή νέων προσφύγων και μεταναστών να ξεκινήσουν το ταξίδι προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

-¶μεση αξιοποίηση του συνόλου του κρατικού μηχανισμού, συμπεριλαμβανομένων των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να εξασφαλίσει τις απαραίτητες βασικές δομές σίτισης, υγιεινής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
-Προετοιμασία εντός μίας εβδομάδας όλων των απαραίτητων φυλασσόμενων ανοιχτών αλλά και κλειστών χώρων προσωρινής διαμονής με σωστή γεωγραφική κατανομή στην Επικράτεια.
-Διασφάλιση του βέλτιστου συντονισμού ανάμεσα στις κρατικές υπηρεσίες και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού.
-Διασφάλιση ότι η Νατοϊκή δύναμη θα κάνει αυτό για το οποίο δημιουργήθηκε. Δηλαδή να συμβάλει αποφασιστικά, μαζί με την FRONTEX, στην αποτροπή των μεταναστευτικών ροών.
-Αξιοποίηση των υπαρχόντων ευρωπαϊκών πόρων και αίτημα για έκτακτη οικονομική επιχορήγηση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
-Ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών για τη βελτίωση της διεθνούς εικόνας της χώρας και για τη στήριξη του τουριστικού της προϊόντος.

Το προσφυγικό και οι θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών θα τεθούν επί τάπητος προς ενημέρωση και των βουλευτών στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ που συγκαλείται σήμερα στις 12 το μεσημέρι.

Πέραν αυτού ωστόσο, αναλυτική ενημέρωση θα γίνει και για τα εσωκομματικά της ΝΔ ενόψει τόσο της κατάρτισης του κυβερνητικού προγράμματος όσο και του Συνεδρίου. Με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα τηρήσουν βουλευτές από τις «τάσεις» τόσο των «καραμανλικών», όσο και των «σαμαρικών» απέναντι στις πρωτοβουλίες της νέας ηγεσίας και το άνοιγμα στις όχθες του Ποταμιού και του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ που πραγματοποίησε «γενναιόδωρα» ο κ. Μητσοτάκης στο Συνέδριο του Ποταμιού το περασμένο Σαββατοκύριακο.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

PosoKanei: Πώς λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σύγκρισης τιμών σούπερ μάρκετ

Σήμερα

Η πλατφόρμα PosoKanei έρχεται να λειτουργήσει ως ένας ψηφιακός σύμμαχος για τους καταναλωτές

Mango: Παραιτήθηκε από την εταιρεία ο κατηγορούμενος για την δoλoφovία του πατέρα του Ισάκ Αντιτς

Σήμερα

Ο γιος του ιδρυτή του ισπανικού κολοσσού μόδας, Ισάκ Αντίκ, αφήνει τη θέση του αντιπροέδρου προκειμένου να αφοσιωθεί στην υπεράσπισή του, μετά τη σύλληψή του για την δολοφονία του πατέρα του

Πανελλήνιες 2026: Οδηγός για το Μηχανογραφικό Δελτίο ‑ Η διαδικασία και οι προθεσμίες

Σήμερα

Η σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού αποτελεί «κλειδί» για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Η Ferrari παρουσιάζει το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Σήμερα

Είναι το πρώτο πενταθέσιο αυτοκίνητο στην ιστορία της ιταλικής εταιρείας

Επιδότηση σε πετρέλαιο Diesel: Ανακοινώθηκε και επίσημα η παράταση

Σήμερα

Η επιδότηση διαμορφώνεται στα 15 λεπτά ανά λίτρο

Με τεχνητή νοημοσύνη «ξεγύμνωσε» συμμαθήτριά του και κυκλοφόρησε την εικόνα

Σήμερα

Δικογραφία έχει σχηματιστεί σε βάρος δύο ανήλικων 15 ετών για την υπόθεση

Συζυγοκτονία Αμπελοκήπων: «Θόλωσα όταν μου είπε ότι φεύγει με τα παιδιά», δήλωσε ο κατηγορούμενος

Σήμερα

Η απολογία του καθ` ομολογίαν κατηγορουμένου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου

Ανάκληση κατεψυγμένου ψαριού από τον ΕΦΕΤ ‑ Βρέθηκε υδράργυρος πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια

Σήμερα

Οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει το προϊόν καλούνται να μην το καταναλώσουν.

Serial killer αναζητείται στο Πουέρτο Βαγιάρτα – Τα θύματα εντοπίζονται διάσπαρτα στην πόλη

Σήμερα

Τρεις νεκρές γυναίκες με κοινό χαρακτηριστικό τα τατουάζ - τα μόνα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές για να ιχνηλατήσουν τον δράστη

Βέλγιο: Τρένο συγκρούστηκε με σχολικό λεωφορείο – Αναφορές για νεκρούς

Σήμερα

Σχολικό λεωφορείο ανατράπηκε έπειτα από σύγκρουση με αμαξοστοιχία στο Βέλγιο

Χανιά: Ιδιοκτήτης κτηρίου επιτέθηκε με μπαλτά στον ενοικιαστή του για τον λογαριασμό της ΔΕΗ

Σήμερα

Μια απλήρωτη οφειλή ρεύματος κρυβόταν πίσω από την καταγγελία για διένεξη θέσης πάρκινγκ

Καρυστιανού: «Η ιστορία γράφεται από την ίδια την κοινωνία» ‑ Κατατέθηκε η ιδρυτική διακήρυξη

Σήμερα

Στον Αρειο Πάγο κατατέθηκε η ιδρυτική διακήρυξη του Ανεξάρτητου Κινήματος Πολιτών «ΕΛΠΙΔΑ για τη Δημοκρατία» παρουσία της Μαρίας Καρυστιανού

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.