E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ο Τσίπρας διόρισε τον κολλητό του στο Μαξίμου

Δούλευε σερβιτόρος σε καφετέρια στη Θεσσαλονίκη

Ο Τσίπρας διόρισε τον κολλητό του στο Μαξίμου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 1/3/2016 | 23:08

Αρνητής στράτευσης, αδιόριστος εκπαιδευτικός και σερβιτόρος, μέλος της ΚΝΕ, ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού, αδελφός πρώην βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ και φίλος του Αλέξη Τσίπρα. Διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο λόγος για τον Νίκο Καρανίκα ο οποίος διορίστηκε στη θέση του ειδικού συμβούλου στο γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού.

Όπως δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με απόφαση του ίδιου του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Καρανίκας έχει αναλάβει καθήκοντα συμβούλου από τις 02-1-2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οπως ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεται στο βιογραφικό του, ο Νίκος Καρανίκας είναι αδιόριστος εκπαιδευτικός-σερβιτόρος. Γεννήθηκε το Ά69, σχολείο πήγε, γράμματα έμαθε, όπως τον προέτρεπαν οι γονείς του για να γίνει άνθρωπος, όπως λέει ο ίδιος. «Από τα εφηβικά μου χρόνια όμως, κατάλαβα ότι άνθρωπος γίνεσαι στο συλλογικό και στους κοινωνικούς αγώνες και επίσης, ότι η καριέρα είναι σαν την χολέρα».

Υπήρξε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές με τη δημοτική κίνηση Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το βιογραφικό του:
«Αδιόριστος εκπαιδευτικός-σερβιτόρος. Γεννήθηκα το Ά69, σχολείο πήγα, γράμματα έμαθα, όπως με προέτρεπαν και οι γονείς μου για να γίνω άνθρωπος. Από τα εφηβικά μου χρόνια όμως, κατάλαβα ότι άνθρωπος γίνεσαι στο συλλογικό και στους κοινωνικούς αγώνες και επίσης, ότι η καριέρα είναι σαν την χολέρα. Από μαθητής, μέλος της Κ.Ν.Ε. -ως το Ά92, ιδρυτικό μέλος της νεολαίας ΣΥΝ., αρνητής στράτευσης και μέλος του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης. Ιδρυτικό μέλος του ελληνικού κοινωνικού Φόρουμ, συμμετείχα ενεργά σΆ όλες τις ευρωπαϊκές και τοπικές κινητοποιήσεις. ΣΥΡΙΖΑ σήμερα και μέλος της ΚΠΕ του Συνασπισμού.

Στα ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης μυήθηκα ως μέλος της δημοτικής κίνησης ΅Θεσσαλονίκη των πολιτών και της οικολογίαςΆ και μέσα από κινήσεις για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων, ενάντια στην υποθαλάσσια, τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, για την σχολική στέγη και βασικά στην ανοιχτή συνέλευση και τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της γειτονιάς ( E΄ διαμέρισμα) για τα ζητήματα της καθημερινότητας στην πόλη. Τα προσωπικά μου εξακολουθούν να είναι προσωπικά μου και δεν τα εκθέτω».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το θέμα ανέδειξε η εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ με πρωτοσέλιδό της.

Η φιλία με τον Τσίπρα

Σύμφωνα με όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, ο Νίκος Καρανίκας – που κατάγεται από την Αλεξάνδρεια - γνώρισε τον σημερινό πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από την νεολαία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και έκτοτε διατηρούν φιλία.

Η αδελφή του, Ξανθούλα Καρανίκα, εξελέγη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2012 Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκε την Αλεξάνδρεια ως νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε εποχές που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τραβούσε τα φώτα της δημοσιότητας.

Στη φωτογραφία από φοιτητικό πάρτι, παλαιότερων ετών, διακρίνεται ο Νίκος Καρανίκας (πρώτος από αριστερά), ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης (μέχρι πρότινος εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης) και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος (διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα).

Η συνέντευξη στο BBC

Το 2014, ο Νίκος Καρανίκας μιλά στο BBC, στο πλαίσιο αφιερώματος για τον Αλέξη Τσίπρα. Οπως σημειώνει το βρετανικό δίκτυο, ο Καρανίνας είναι για χρόνια φίλος του Τσίπρα: «Αν και από την αρχή ήταν φανερό πως ήταν ηγετική φυσιογνωμία, πήρε από εμάς την ώθηση και το κουράγιο για να βγει μπροστά. Δεν ένιωθε καμία... λαγνεία για την εξουσία», είπε στο BBC. Επιπλέον σημείωσε πως ο Τσίπρας συνεχίζει να ζει στην Κυψέλη και ότι δεν ξεχνάει πως ανήκει στη γενιά των «700 ευρώ». Για τον Καρανίκα η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια ιστορική στιγμή που «θα σταματήσει την καταστροφή. Δεν έχουμε τον φόβο της εξουσίας».

Δεν υπηρέτησα στο στρατό γιατί δεν έβλεπα κανένα λόγο

Το όνομα του Νίκου Καρανίκα έχει συνδεθεί στενά με τον όρο «αντιρρησίας συνείδησης» καθώς από το 1995 διώκεται για ανυποταξία. «Πάντα ήθελα να υπηρετώ με έναν άλλο τρόπο, γιατί η ανάλυση των εμπειριών που είχα βιώσει μου είχαν δείξει έναν άλλο δρόμο. Και δεν μετανιώνω καθόλου γιΆ αυτό. Είναι θέμα της προσήλωσης που έχω στη συνείδησή μου, αλλά και μιας συνολικής ιδεολογίας που πιστεύω από τα μαθητικά μου χρόνια ακόμα δήλωνσε σε συνέντευξή του στο parousiazw.gr την οποία αναδημοσίευσε το left.gr.

«Δεν υπηρέτησα τον ελληνικό στρατό καθαρά για θέμα ιδεολογίας. Δεν είχα βρει κανέναν απολύτως λόγος να το κάνω. Κι άλλωστε τι να υπηρετήσω; Έναν στρατό που υπηρετεί μονάχα τους κυρίαρχους; Έναν στρατό χωρίς ιδανικά; Να προστατεύσω τι; Αν ζούσα σε μια χώρα που πίστευε σε υψηλά ιδανικά, σε μια πολιτεία οργανωμένη με σωστή και γερή παιδεία και υγεία, που δεν περιόριζε τα δημόσια αγαθά, τότε ναι θα υπηρετούσα ευχαρίστως», δήλωσε στο ο Νίκος Καρανίκας.

Μάλιστα υποστήριζε ότι το χαρτί για την παρουσία του στον στρατό ήρθε σε μια πολύ γόνιμη περίοδο για τον ίδιο, καθώς μόλις είχε τελειώσει τις σπουδές του στο τμήμα Τουριστικών Επαγγελμάτων κι είχε πολλά σχέδια για το μέλλον τα οποία θα του τα περιόριζε η θητεία του στον στρατό, ενώ υποστηρίζει ότι η κοινωνική οργάνωση είναι πιο ουσιαστική από τη θητεία του ενός έτους στον στρατό. «Ξαφνικά εκεί που είσαι σΆ έναν πολύ ενεργητικό χρόνο για τη ζωή σου, έρχονται και σου λένε σταμάτα τα όλα. Δεν γίνεται αυτό. Εξάλλου δεν συμφωνώ και με το δόγμα του στρατού που είναι η άμυνα. Για εμένα η ουσιαστική άμυνα είναι η κοινωνική μέριμνα και οργάνωση. Σε περιόδους πολέμου ή γενικά σε περιόδους κρίσιμες για μια πολιτεία, αυτό που προσφέρει είναι η κοινωνική οργάνωση με την κατάλληλη παιδεία, υγεία και τον πολιτισμό της. Ο στρατός, αντίθετα, δεν βοηθάει την κοινωνία», επισημαίνει ο κ. Καρανίκας.

Πηγή: Θεσσαλονικιός σερβιτόρος διορίζεται στο επιτελείο του Τσίπρα [ΦΕΚ] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/254056/thessalonikios-servitoros-diorizetai-sto-epiteleio-toy-tsipra-fek#ixzz41gfvUb4l

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κυψέλη: Με κλειδιά μπήκε στο σπίτι ο επίδοξος βιαστής ‑ Βίντεο ντοκουμέντο

Πριν 7 ώρες

Σε βίντεο καταγράφεται και η στιγμή που φτάνει η μητέρα και αντικρίζει τη φρίκη

Τραμπ στην Κατάσταση της Ένωσης: «Δεν θα επιτρέψω ποτέ στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο»

Πριν 7 ώρες

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι προσέλκυσε επενδύσεις άνω των 18 τρισ. δολαρίων μέσα στο πρώτο έτος

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Χτες

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια

Χτες

Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη

Καταδικάστηκε ο τραγουδιστής Κώστας Δόξας για ενδοοικογενειακή βία

Χτες

Η δίκη ξεκίνησε το 2021 και ολοκληρώθηκε με την έκδοση απόφασης μετά από πολλές αναβολές

Αλιμος: Αφησε το αμάξι του για να πάει στη λαϊκή και έπιασε φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Χτες

Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Αλιμο τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες ενώ ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν στη λαϊκή αγορά

Πάτρα: Στη ΜΕΘ βρέφος 5 μηνών με μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Χτες

Το βρέφος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από τη Ζάκυνθο

Χαλκίδα: Ανήλικος οδηγός μοτοσικλέτας συγκρούστηκε με 13χρονο που οδηγούσε πατίνι

Χτες

Ο οδηγός της μηχανής τραυματίστηκε πιο σοβαρά ενώ ο 13χρονος, έλαβε εξιτήριο αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες

Μητέρα που είχε εξαφανιστεί πριν 24 χρόνια ζει νέα ζωή και εξηγεί γιατί έφυγε

Χτες

Η Αστυνομία της κομητείας Ρόκινγκχαμ ανακοίνωσε περαιτέρω πληροφορίες για την εξαφάνιση της Μισέλ, αναφέροντας ότι η σήμερα 62 ετών γυναίκα αποφάσισε να φύγει από την οικογένειά της

Αίγιο: «Δεν ήταν κανείς μπροστά μου όταν πυροβόλησα», λέει ο 46χρονος που τραυμάτισε τους ανήλικους

Χτες

Ο 46χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη, με την υπόθεση να χαρακτηρίζεται από ένταση στα δικαστήρια

Ρωσία: «Γαλλία και Βρετανία θέλουν να δώσουν μυστικά πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία» – Απειλές Πούτιν για αντίποινα

Χτες

Η έκθεση των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών «άνοιξε» μια επικίνδυνη κουβέντα στην επέτειο συμπλήρωσης 4 ετών από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία

Κηφισιά: Αναβλήθηκε για την Τετάρτη η δίκη του γνωστού μάνατζερ ‑ «Φοβήθηκα μήπως είναι κακοποιοί»

Χτες

Ο 72χρονος ζήτησε αναβολή για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του και να εκπροσωπηθεί από τον συνήγορό του που απουσίαζε σήμερα από το δικαστήριο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 26
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.