E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Λουκέτο» στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας – Δεν υπάρχουν γιατροί

«Κραυγή αγωνίας» από τον διοικητή

«Λουκέτο» στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας – Δεν υπάρχουν γιατροί
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 3/3/2016 | 11:50

Ο εκτελών χρέη διοικητή του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας και διευθυντής της Νεφρολογικής κλινικής Χρήστος Κατσίνας γνωστοποίησε ότι "σήμερα 3 Μαρτίου 2016 το νοσοκομείο θα παραμείνει κλειστό δεν θα δέχεται κανένα πολίτη που θα ζητήσει οποιαδήποτε περίθαλψη".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως εξήγησε ο κ. Κατσίνας, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οδηγήθηκε σε αυτή τη δύσκολη απόφαση "εξαιτίας της παντελούς απουσίας ιατρών στα ΤΕΠ (τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) του Νοσοκομείου. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα από την 3η ΥΠΕ και το αρμόδιο υπουργείο Υγείας".

Κατά τη διάρκεια της νύκτας, τα ΤΕΠ παρέμειναν ανοικτά χάριν στην εθελοντική παρουσία του αντιπεριφερειάρχη υγείας Σταύρου Γιαννακίδη, ο όποιος έκανε τη νυκτερινή εφημερία.

Επίσης εδώ και τρεις ημέρες παραμένει κλειστή η Παθολογική κλινική του νοσοκομείου και οι 28 ασθενείς που νοσηλεύονται θα παραμείνουν έως ότου λάβουν εξιτήριο. Σήμερα το μεσημέρι έχει ανακοινωθεί έκτακτη σύσκεψη στο χώρο του νοσοκομείου, στην οποία θα συμμετάσχουν εκτός από τον δήμο, οι εκπρόσωποι των καρκινοπαθών, των ατόμων με αναπηρία, καθώς και εκπρόσωποι των εργαζομένων στο χώρο της ΔΕΗ, αφού το νοσοκομείο προσφέρει άμεσες υπηρεσίες υγείας σε μια βιομηχανική περιοχή με περισσότερους από οκτώ χιλιάδες εργαζόμενους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Κατσίνας δήλωσε ακόμη ότι "έληξε η θητεία των ειδικευόμενων γιατρών που κάλυπταν τη λειτουργία του ΤΕΠ, ενώ οι γενικοί γιατροί που υπηρετούν σε κέντρα Υγείας αρνήθηκαν να μετακινηθούν στα ΤΕΠ του νοσοκομείου".

Στην ίδια κατάσταση βρίσκεται και το άλλο μεγάλο νοσοκομείο της Π.Ε. Κοζάνης, το Μαμάτσειο, όπου ο εκτελών χρέη διοικητή, Λάζαρος Αποστολίδης (γιατρός) δήλωσε ότι "τα ΤΕΠ του νοσοκομείου παραμένουν κλειστά, λόγω έλλειψης ειδικών και ειδικευόμενων ιατρών".

Ο κ. Αποστολίδης ανάφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι "ενώ κάποιοι γνώριζαν την οριακή κατάσταση λειτουργίας των νοσοκομειακών μονάδων αλλά και των ΤΕΠ έδωσαν άδειες σε ειδικευόμενους γιατρούς να παρακολουθήσουν σεμινάρια. Έτσι, δύο ειδικευόμενοι γιατροί του νοσοκομείου μας που εφημεριακά κάλυπταν τη λειτουργία των ΤΕΠ θα απουσιάζουν για ένα μήνα. Δυστυχώς η απουσία τους δεν αναπληρώθηκε".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο αντιπεριφερειάρχης υγείας Σταύρος Γιαννακίδης τόνισε ότι "η άμεση λύση στο πρόβλημα θα μπορούσε να βρεθεί μόνο από την παρουσία στο εφημεριακό πρόγραμμα λειτουργίας των ΤΕΠ των γενικών ιατρών που υπηρετούν στα Κέντρα Υγείας και στα Αγροτικά Ιατρεία της περιοχής". Υπάρχουν 30 γενικοί ιατροί που είναι διάσπαρτοι στα Αγροτικά Ιατρεία και θα μπορούσαν να βοηθήσουν ώστε τα νοσοκομεία και τα ΤΕΠ να παραμείνουν ανοικτά.

Τα δύο μεγάλα νοσοκομεία της περιοχής διαθέτουν από 200 κλίνες το καθένα, έχουν κοινή διοίκηση, αλλά μέχρι στιγμής εκκρεμεί ο διορισμός διοικητή με τους αναπληρωτές του.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς θα είναι ο καιρός το Πάσχα ‑ Σε ποιες περιοχές υπάρχει κίνδυνος βροχής

Πριν 10 ώρες

Ανοιξιάτικες συνθήκες με θερμοκρασίες έως 21 βαθμούς στη χώρα, αλλά τοπικές βροχές στα ανατολικά και βόρεια.

Τι έγινε στον Νέο Κόσμο κατά την Ανάσταση ‑ Μπλόκο στο επικίνδυνο έθιμο με μολότοφ

Πριν 10 ώρες

Η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε και κατάσχεσε μολότοφ, με τρεις συλλήψεις και επτά προσαγωγές στην περιοχή της Λαγουμιτζή.

Ποιο πρόγραμμα ακολουθούν τα ΜΜΜ την εορταστική περίοδο ‑ Τι αλλάζει σε μετρό, λεωφορεία και τραμ

Πριν 10 ώρες

Ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε τις τροποποιήσεις των δρομολογίων για όλη την περίοδο του Πάσχα με μειωμένη συχνότητα και σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Χτες

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Χτες

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Χτες

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Χτες

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Χτες

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Χτες

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Χτες

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Χτες

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.