E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Οι πολιτικοί αρχηγοί αποφασίζουν για το προσφυγικό

Θα βρεθούν στο ίδιο τραπέζι στις 12 το μεσημέρι

Οι πολιτικοί αρχηγοί αποφασίζουν για το προσφυγικό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 4/3/2016 | 07:59

Στο ίδιο τραπέζι, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, θα βρεθούν στις 12 το μεσημέρι οι πολιτικοί αρχηγοί, προκειμένου να συζητήσουν μέσα σε μια ήδη τεταμένη πολιτικά ατμόσφαιρα το φλέγον ζήτημα του προσφυγικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρωθυπουργός, μετά τη χθεσινή πολύωρη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, προϊδέασε για τα μηνύματα που θα στείλει σήμερα. Ο Αλέξης Τσίπρας, θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες της κυβερνητικής πρότασης, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 7ης Μαρτίου. Δεδομένο, θεωρείται ότι θα ζητήσει από τους συνομιλητές του να καταθέσουν και τις δικές τους απόψεις με στόχο, όπως λένε από το περιβάλλον του, «να υπάρξει εθνική γραμμή και να πάμε στη σύνοδο με ισχυρές συμμαχίες».

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου σχολίαζαν με νόημα πως «θέλουμε να συνεννοηθούμε και όχι να κονταροχτυπηθούμε σΆ αυτή τη συνεδρίαση», προσδοκώντας ότι θα ήταν καλό να υπάρξει, στο τέλος, ένα γραπτό κοινό ανακοινωθέν με το μίνιμουμ της συναίνεσης.

Τί θα πει ο Τσίπρας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, ο κορμός της κυβερνητικής πρότασης για το προσφυγικό αφορά:

στην αναλογική κατανομή των βαρών,
στην επιτάχυνση της μετεγκατάστασης των προσφύγων,
στο μηχανισμό επανεγκατάστασης στην Τουρκία,
στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και
στον αποκλεισμό των μονομερών ενεργειών
Για το τελευταίο, ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida.gr, θέλουν τον κ. Τσίπρα να ξεκαθαρίζει στους πολιτικούς αρχηγούς ότι «μόνο εάν δεν γίνουν δεκτά ή δεν υλοποιηθούν τα αιτήματα της Ελλάδας θα αντιδράσουμε», ξεκαθαρίζοντας μΆ αυτό τον τρόπο ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να δημιουργήσει συνθήκες αδιεξόδου.

ΣΆ αυτό το πλαίσιο, ο Αλέξης Τσίπρας, και σε ό, τι αφορά το εσωτερικό της χώρας, θα ζητήσει «ήπιο κλίμα και συνεννόηση» ώστε να μην δημιουργούνται εντάσεις στις τοπικές κοινωνίες και να γίνει η καλύτερη δυνατή διαχείριση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι θα υποστηρίξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για τη στάση της κυβέρνησης που με την πολιτική των ανοικτών συνόρων και κάνει λόγο για πολιτική αποτροπής και όχι μόνο φιλοξενίας και αντιμετώπισης του ανθρωπιστικού προβλήματος. Μέσα στην εβδομάδα είχε καταθέσει τις θέσεις της ΝΔ για το προσφυγικό.

Από γαλάζιο στρατόπεδο ζητούν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

τον διαχωρισμό των προσφύγων από τους παράτυπους μετανάστες.
την δημιουργία κέντρων κράτησης κλειστού τύπου για τους παράτυπους μετανάστες μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της επιστροφής τους
την παρεμπόδιση της ανεξέλεγκτης μετακίνησης προσφύγων και μεταναστών μέσα στην χώρα
την ενεργότερη συμμετοχή του Στρατού για να διασφαλιστεί η σίτιση, η υγιεινή και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη προσφύγων – μεταναστών.

Η πλευρά του Ποταμιού

Το Ποτάμι έχει ζητήσει τον ορισμό ενός υπερυπουγού που θα μιλά απευθείας με τον πρωθυπουργό και θα έχει την ευθύνη για τον συντονισμό όλων των αρμόδιων φορέων.

Επιπλέον έχει προτείνει:

Τη σύσταση Εθνικής Επιτροπής Δράσης (ΕΕΔ) με τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων από τα κόμματα και εκπροσώπους των αρμόδιων κρατικών φορέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Την ενίσχυση της φύλαξης των χερσαίων και των θαλασσίων συνόρων για την ασφάλεια της χώρας αλλά και την διάσωση των προσφύγων.
Το διαχωρισμό προσφύγων και αυτών που είναι οικονομικοί μετανάστες από διάφορες χώρες της Ασίας και Αφρικής.
Την άσκηση κάθε μορφής πίεσης προς την Τουρκία για περιπολίες στις ακτές της ώστε να απαγορευθεί ο απόπλους των πλεούμενων.
Την επίτευξη συνολικής συμφωνίας με τη ΕΕ για τους Σύρους πρόσφυγες η οποία θα προβλέπει ταυτοχρόνως: την παροχή ευρωπαϊκού ασύλου για όσους Σύρους φτάνουν στη χώρα και στην συνέχεια την συντεταγμένη μετακίνηση τους αναλογικά σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες με αναπροσαρμογή της υφιστάμενης διαδικασίας της μετεγκατάστασης (relocation).
Την πλήρη εφαρμογή της συνθήκης επαναπροώθησης με την Τουρκία.

Η Φώφη Γεννηματά είχε ζητήσει την σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών
Εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης και αποτελεσματικής διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης ζητάει η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η κα Γεννηματά προτείνει:

Να σχεδιαστεί μία εθνική πολιτική, πριν υπάρξουν εξελίξεις που θα δεσμεύουν την δυνατότητα χειρισμών.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έκανε την χώρα μέρος του ευρωπαϊκού προβλήματος, έλειψε κι εδώ συνεκτική πολιτική αρχών και δημιουργικού ρεαλισμού. Αποτέλεσμα: η εθνική απομόνωση. 

Ο Βασίλης Λεβέντης

Ο πρόεδρος της Ενωσηςε Κεντρώων επιμένει ότι χρειάζεται να υπάρξει οικουμενική κυβέρνηση και όπως τόνισε σήμερα στο συμβούλιο των αρχηγών θα πρέπει να συζητηθεί το θέμα αυτό.
«Αν επιμένει ο κ Τσίπρας να συζητήσουμε μόνο το προσφυγικό εγώ θα του πω "είναι σαν να είμαι απών στη συζήτηση"», είπε, σημειώνοντας πως ο πρωθυπουργός σκέφτεται σατανικά όταν επιχειρεί να συσχετίσει την αξιολόγηση με το προσφυγικό για να κερδίσει 2 με 3 μήνες χρόνο.
«Αυτό είναι μια σατανική σκέψη που έχει κάνει ο πρωθυπουργός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο Αλέξης Τσίπρας «αισθάνεται ότι χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του».

Παρών στη σύσκεψη ο Δημήτρης Κουτσούμπας
Παρά τις αρχικές επιφυλάξεις που είχε εκφράσει το ΚΚΕ για την ουσία μιας σύσκεψης υπό τον Πρόεδρο για το προσφυγικό, τελικά ο γγ Δημήτρης Κουτσούμπας, θα συμμετάσχει στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λιβαδειά: Ένταση με αγρότες – Έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό, «περικύκλωσαν» τον Κώστα Τσιάρα

Χτες

Μετά από διαπραγματεύσεις, επιτράπηκε η στάθμευση των τρακτέρ έξω από το διοικητήριο, όπου ήταν προγραμματισμένη η παρουσίαση.

Λήξη «συναγερμού», δεν αποσύρεται ο ΛεΜπρόν Τζέιμς – Τι αφορούσε η πολυαναμενόμενη «second decision»

Χτες

Αγωνία τέλος για τα εκατομμύρια των οπαδών του ΛεΜπρόν Τζέιμς ανά τον κόσμο και γενικότερα τους οπαδούς του

Πότε «πέφτει» η Black Friday 2025

Χτες

«Κλείδωσε» η μέρα

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο υβρίδιο λύκου‑σκύλου στην Ελλάδα

Χτες

Για πρώτη φορά, ένα υβρίδιο λύκου-σκύλου επιβεβαιώθηκε στην Ελλάδα

Κατέρρευσε μπαλκόνι στο Λαύριο – Μία γυναίκα τραυματίστηκε

Χτες

Μπαλκόνι κατέρρευσε στο Λαύριο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά μία γυναίκα

Μαχαίρωσαν δήμαρχο σε πόλη της Γερμανίας – Δίνει μάχη για τη ζωή της

Χτες

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως δέχθηκε 13 μαχαιριές

Νομπελίστας «εκτός δικτύου»: Η επιτροπή δεν μπορεί να τον εντοπίσει ‑ Κάνει πεζοπορία στη φύση

Χτες

Ο Φρεντ Ράμσντελ, ένας από τους φετινούς νικητές του Νόμπελ Ιατρικής, δεν έχει ακόμη ενημερωθεί για τη βράβευσή του

Έφηβος έκανε στο ChatGPT αυτή την ερώτηση και κατέληξε με χειροπέδες

Χτες

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ο μαθητής ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για αστείο

Κατέρρευσε εξαώροφο κτίριο στη Μαδρίτη ‑ Πληροφορίες για εγκλωβισμένους

Χτες

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έχουν αποκλείσει την περιοχή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 22
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.