E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Επιστρέφουν τα κέντρα κράτησης μεταναστών

Κλειστοί και φυλασσόμενοι χώροι μπαίνουν στο επίκεντρο του σχεδιασμού

Επιστρέφουν τα κέντρα κράτησης μεταναστών
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 4/3/2016 | 09:01

Πολιτική ομάδα διαχείρισης του προσφυγικού βάζει μπροστά πλέον η κυβέρνηση και ταυτόχρονα φαίνεται ότι επιστρέφει στη λογική των κλειστών κέντρων κράτησης, στα πρότυπα της Αμυγδαλέζας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κυβέρνηση πλέον επιβεβαιώνει ότι οι μετανάστες, με πρώτους τους παραβατικούς, θα κατευθύνονται σε κλειστούς και φυλασσόμενους χώρους, όπως είναι η Αμυγδαλέζα, με στόχο να δοθεί το μήνυμα ότι δεν πρέπει να έρχονται στην Ελλάδα, καθώς μετά την κράτησή τους θα παίρνουν το δρόμο της απέλασης.

Με βάση τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, 1.140 κρατούμενοι βρίσκονται στα 11 κέντρα κράτησης στην Κόρινθο, τον Ταύρο, το Παρανέστι, την Ξάνθη, την Ορεστιάδα, την Αμυγδαλέζα, τη Μόρια, τη Σάμο και τη Χίο.

Σύμφωνα με στοιχεία του Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης, μέχρι χθες φιλοξενούνταν 2.501 άτομα στα τέσσερα hotspots, 8.647 στις τέσσερις ανοιχτές δομές φιλοξενίας (Σχιστό, Διαβατά, Νέα Καβάλα και Χέρσο), 720 στον Ελαιώνα, και 5.290 στους τρεις χώρους στο Ελληνικό. Στην Ειδομένη η εκτίμηση είναι ότι βρίσκονταν 10.000 άτομα και στον Πειραιά 1.800 άτομα. Επίσης, 490 πρόσφυγες φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία που έχει μισθώσει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στις Θερμοπύλες και στα Λουτρά Σμοκόβου στην Καρδίτσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ταυτόχρονα οι Financial Times αποκάλυψαν ότι Ε.Ε. είναι κοντά σε μια σημαντική συμφωνία με την ¶γκυρα που θα προβλέπει ότι όλοι οι μη Σύροι μετανάστες που φτάνουν στα ελληνικά νησιά θα επαναπροωθούνται στην Τουρκία.

Μετά από εβδομάδες διπλωματικών πιέσεων από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, έστειλε σήμα σε κεκλεισμένων των θυρών διαπραγματεύσεις την Πέμπτη ότι η ¶γκυρα θα αποδεχθεί τις επαναπροωθήσεις μη Σύρων και θα κλιμακώσει τις δράσεις κατά των διακινητών.

Αν και η συμφωνία δεν είναι οριστική και η εφαρμογή της θα είναι δύσκολη, μπορεί να αποτελέσει το σημείο καμπής που αναζητείται εδώ και καιρό στην μεταναστευτική κρίση της Ευρώπης, δίνοντας νέα δυναμική σε μια στρατηγική που έχει αποτύχει να περιορίσει τις ροές ανθρώπων που διασχίζουν το Αιγαίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δύο διπλωμάτες με γνώση των συζητήσεων της Πέμπτης ανέφεραν ότι η Τουρκία συμφώνησε επίσης να δέχεται και όλους τους μετανάστες που διασώζονται σε διεθνή ύδατα από το ΝΑΤΟ, ένα ευαίσθητο ζήτημα που είχε καθυστερήσει την πρόοδο στην επιχείρηση.

Ο Ντόναλντ Τουσκ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, έστειλε αυστηρή προειδοποίηση ότι οι πόρτες της Ευρώπης είναι κλειστές για όσους δεν δικαιούνται άσυλο: «Θέλω να απευθυνθώ σε όλους τους δυνητικούς παράνομους οικονομικούς μετανάστες από όπου και αν προέρχεστε: μην έρθετε στην Ευρώπη».

Για να δώσει βαρύτητα στην προειδοποίηση αυτή, η Ευρώπη πρέπει να ξαναβάλει μπροστά το σύστημα επαναπροώθησης των μεταναστών που δεν έχουν προοπτική να αναγνωριστούν ως πρόσφυγες. Περίπου 2.000 άνθρωποι την ημέρα φτάνουν στα ελληνικά νησιά, από τους οποίους οι μισοί είναι Σύροι. Συνολικά, 1,2 εκατομμύρια μετανάστες έφτασαν σε χώρες της Ε.Ε. πέρυσι από την θάλασσα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τέλος τα Windows 10 ‑ Η Microsoft σταμάτησε σήμερα την παγκόσμια υποστήριξή τους

Σήμερα

Πλέον δεν θα γίνονται αναβαθμίσεις στο λειτουργικό σύστημα, η ζωή του οποίου έληξε σήμερα 14 Οκτωβρίου

Ιταλία: Τρεις αστυνομικοί νεκροί από έκρηξη σε κτήριο στο οποίο έπρεπε να πραγματοποιηθεί έξωση

Σήμερα

Οι καταληψίες χρησιμοποίησαν φιάλες φυσικού αερίου για την έκρηξη που προκάλεσε την κατάρρευση διώροφου κτηρίου, με θύματα τους ένστολους και δεκάδες τραυματίες

Φοινικούντα: Στη ΓΑΔΑ συγγενής του δολοφονημένου ιδιοκτήτη κάμπινγκ

Σήμερα

Νέα δεδομένα πίσω από τη διπλή δολοφονία

Πότε βγαίνουν τα τέλη κυκλοφορίας ‑ Τι αλλάζει

Σήμερα

Τι ισχύει για τα κλιμακωτά πρόστιμα

Πέθανε ο Αλκης Γιαννακάς

Σήμερα

Ο «γόης» του ελληνικού κινηματογράφου

Φρίκη στη Βραζιλία: 36χρονη σκότωνε γιατί το... απολάμβανε

Σήμερα

Δηλητηρίασε 4 ανθρώπους σε 5 μήνες

Η Διακήρυξη Ντόναλντ Τραμπ για ειρήνη και ευημερία: Το σχέδιο για τη Γάζα και η επόμενη μέρα

Σήμερα

«Η Μέση Ανατολή δεν μπορεί να αντέξει έναν νέο κύκλο πολέμων»

Επεισοδιακό αλκοτέστ για μεθυσμένο οδηγό στη Θεσσαλονίκη: Έριξε κάτω τους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν

Σήμερα

Αλλαξε στάση όταν οδηγήθηκε στο τμήμα ζητώντας συγγνώμη - Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 19 μηνών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.