E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

SOS στο Δαφνί: Κινδυνεύουμε, δεν υπάρχει φύλαξη για επικίνδυνους ασθενείς

Σε κίνδυνο η ακεραιότητα και η ζωή προσωπικού

SOS στο Δαφνί: Κινδυνεύουμε, δεν υπάρχει φύλαξη για επικίνδυνους ασθενείς
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 7/3/2016 | 08:24

Οι ακαταλόγιστοι ασθενείς μετά τη δίκη τους νοσηλεύονται στα δημόσια ψυχιατρεία, χωρίς όμως να υπάρχει το προσωπικό φύλαξης και οι ειδικοί χώροι νοσηλείας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κίνδυνο βρίσκεται η ακεραιότητα και η ζωή προσωπικού και ασθενών στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ), καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι των νοσηλευτών των ψυχιατρικών νοσοκομείων, λόγω της μη φύλαξης των περίπου 90 ακαταλόγιστων ασθενών που νοσηλεύονται στο Δαφνί – πρόκειται για άτομα που έχουν διαπράξει εγκλήματα και έχει κριθεί ότι χρειάζονται νοσηλεία και όχι κράτηση.

Αναφέρουν χαρακτηριστικά την πρόσφατη λήξη της σύμβασης που είχε συνάψει το ΨΝΑ με ιδιωτική εταιρία για τη φύλαξη ενός εκ των ακαταλόγιστων ασθενών, ο οποίος φέρεται να είχε προκαλέσει την πυρκαγιά τον περασμένο Σεπτέμβριο που είχε κοστίσει τη ζωή σε άλλους δυο ασθενείς.

«Η σύμβαση με την εταιρία φύλαξης που δεν ανανεώθηκε αφορούσε τη φύλαξη ασθενούς επικίνδυνου, νοσηλευόμενου στο 7ο Ψυχιατρικό Τμήμα, καταδικασθέντος για ειδεχθή ανθρωποκτονία στενού συγγενικού του προσώπου και υπεύθυνου για πολλές επιθέσεις κατά του νοσηλευτικού προσωπικού. Την επικινδυνότητα του ασθενούς αυτού κατανόησε και η Διοίκηση του Νοσοκομείου, η οποία μετά και τη θανατηφόρα πυρκαγιά της 5ης/9/2015, προχώρησε στη σύναψη της σύμβασης, για τη φύλαξή του» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων Αττικής (ΣΥΝΟΨΥΝΟ Αττικής) και ζητεί την οριστική λύση αυτού του μείζονος θέματος για το ψυχιατρικό νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η φύλαξη των ακαταλόγιστων εγκληματιών παραμένει κενό γράμμα στα ψυχιατρεία διότι δεν έχει εφαρμοστεί στην πράξη το άρθρο 18 του Σωφρονιστικού Κώδικα. Έτσι, στην πράξη οι ακαταλόγιστοι ασθενείς μετά τη δίκη τους νοσηλεύονται στα δημόσια ψυχιατρεία, χωρίς όμως να υπάρχει το προσωπικό φύλάξης και οι ειδικοί χώροι νοσηλείας, με αποτέλεσμα να τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο η ασφάλεια προσωπικού και ασθενών.

«Βρισκόμαστε ενώπιον του παράδοξου και οξύμωρου φαινομένου ασθενείς- κρατούμενοι που έχουν κριθεί από το αρμόδιο δικαστήριο ως επικίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια, έχοντας διαπράξει αξιόποινες πράξεις, και δη ανθρωποκτονίες, να θεωρούνται εν τοις πράγματι «ακίνδυνοι» για εργαζομένους, ασθενείς και συνοδούς» επισημαίνει ο πρόεδρος του ΔΣ του ΣΥΝΟΨΥΝΟ κ. Γιώργος Αβραμίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για το θέμα αυτό αρμοδίως έχουν γίνει αλλεπάλληλες έγγραφες παρεμβάσεις και οχλήσεις των υπουργείων Υγείας και Δικαιοσύνης, πλην όμως χωρίς αποτέλεσμα. Ο ΣΥΝΟΨΥΝΟ ζητεί για μια ακόμη φορά από τα συναρμόδια υπουργεία να εφαρμόσουν τον νόμο πραγματοποιώντας άμεσα όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για τη διασφάλιση της ζωής ασθενών και εργαζομένων, τονίζοντας ότι απεύχονται νέο επικίνδυνο ή και μοιραίο περιστατικό, και προειδοποιώντας ότι σε περίπτωση που συμβεί θα ζητήσουν την απόδοση ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μυστήριο από άρμα με την αμερικανική και τη ρωσική σημαία

Σήμερα

Ο Αντρέι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το βίντεο στο Telegram

Χαλάνδρι: Βγήκε να ταΐσει τις γάτες και της έστησε καρτέρι θανάτου – Γιατί τη σκότωσε ο 28χρονος

Σήμερα

O 28χρονος σκότωσε με μαχαίρι 47χρονη στο Χαλάνδρι γιατί «με εξέθεσε στους φίλους μου», όπως ομολόγησε

Συναγερμός στο Μανχάταν: Αποκλεισμένη η Times Square λόγω ύποπτου δέματος

Σήμερα

Στο κλείσιμο τμήματος της πλατείας Times Square στο κεντρικό Μανχάταν προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε

Πιστόλι, σπαθί «κατάνα» και ξιφίδια βρέθηκαν στο σπίτι 25χρονης που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο

Σήμερα

Η νεαρή κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Χάος σε παραλία της Γρανάδας: Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν λουόμενους

Σήμερα

Ενώ η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με φωτιές – Δείτε βίντεο

Ανατροπή στη δoλoφovία στο Χαλάνδρι: Τι ερευνά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Σήμερα

Δράστης και θύμα δεν ήταν σύντροφοι, αλλά είχαν γνωριστεί τον Ιανουάριο στο συσσίτιο της εκκλησίας

Τροχαίο στην Ξάνθη: Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Σήμερα

Τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ξάνθη στην Εγνατία Οδό - Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ - Ξέσπασε φωτιά

Αγρια δολοφονία 47χρονης στο Χαλάνδρι ‑ Την σκότωσε στην είσοδο πολυκατοικίας

Σήμερα

Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει τον 28χρονο δράστη

Προσοχή: Ο ΕΟΦ ανακαλεί 2 συμπληρώματα διατροφής

Σήμερα

Περιέχουν μη εγκεκριμένα συστατικά ή έχουν υποστεί επεξεργασία με ακτινοβολία

Προσωπικός αριθμός: Λήγει η προθεσμία για την έκδοση του από τους πολίτες

Σήμερα

Τι θα συμβεί σε όσους δεν έχουν επιλέξει από 5 Σεπτεμβρίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.