E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Χίλιες νέες θέσεις εργασίας ως το καλοκαίρι για το μετρό Θεσσαλονίκης

Τι συζητήθηκε στην Διυπουργική Επιτροπή Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής

Χίλιες νέες θέσεις εργασίας ως το καλοκαίρι για το μετρό Θεσσαλονίκης
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 9/3/2016 | 09:22

Τα εν εξελίξει έργα παραχώρησης των πέντε αυτοκινητοδρόμων (Μορέας, Αιγαίου, Ιόνια, Ολυμπία και Ε65), το Μετρό Θεσσαλονίκης και ο εν εξελίξει διαγωνισμός για το αεροδρόμιο Καστελίου Κρήτης βρέθηκαν σήμερα στο επίκεντρο της Διυπουργικής Επιτροπής Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής υπό τον Συντονιστή Υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα για το Μετρό Θεσσαλονίκης, έχει υπογραφεί και ενεργοποιήθηκε η συμπληρωματική σύμβαση ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, για τη χρηματοδότηση και την επανέναρξη των αρχαιολογικών ερευνών στο σύνολο του έργου ενώ κατασκευάζονται με εντατικούς ρυθμούς οι σταθμοί Πατρίκιος, Νέα Ελβετία, Βούλγαρη καθώς και το Αμαξοστάσιο στο ανατολικό άκρο της βασικής γραμμής του Μετρό. Μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού θα ενεργοποιηθούν επιπλέον πέντε εργοτάξια. Με αυτόν τον προγραμματισμό αναμένεται ότι στις γραμμές του μετρό Θεσ/νικης (βασική γραμμή και Καλαμαριά) θα δημιουργηθούν χίλιες νέες θέσεις εργασίας μέχρι το καλοκαίρι.  

Σχετικά με τους αυτοκινητόδρομους Ολυμπία, Ιόνια και Ε65 έχουν ήδη υπογραφεί Πλαίσια Συναντίληψης με τους παραχωρησιούχους και υπάρχει δέσμευση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την πλήρη αποπεράτωση των έργων εντός των προκαθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων. Η παράδοση τους σε πλήρη κυκλοφορία ορίζεται για το Μάρτιο του 2017. Ήδη σε εφαρμογή των πλαισίων συναντίληψης, στην Ολυμπία Οδό, υπάρχει σημαντική αύξηση του ρυθμού εκτέλεσης εργασιών στα εργοτάξια του τμήματος Κόρινθος-Πάτρα, ενώ ταυτόχρονα επιταχύνονται δραστικά οι εργασίες σε όλα τα εργοτάξια της Ιόνιας Οδού και του αυτοκινητοδρόμου Ε65. Και οι τρεις αυτοκινητόδρομοι έχουν ολοκληρωθεί, έως σήμερα, σε ποσοστό περίπου 70%.  

Στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου έχει αποκατασταθεί πλήρως ο ρυθμός εκτέλεσης των εργασιών στα εργοτάξια των νέων τμημάτων Ευαγγελισμός-Ραψάνη και Πλαταμώνας-Σκότινα και εντός του Μαρτίου θα υπογραφεί η Συμφωνία Ολοκλήρωσης του Έργου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο αυτοκινητόδρομος Αιγαίου έχει ξεπεράσει το 92% της ολοκλήρωσης του. Στον αυτοκινητόδρομο Μορέα, από το Δεκέμβριο του 2015, έχουν ξεκινήσει με εντατικό ρυθμό οι εργασίες, τόσο στο εργοτάξιο Καλαμάτας όσο και στο εργοτάξιο Πελλάνας του τμήματος Λεύκτρο-Σπάρτη. Η επανεκκίνηση (Reset) του συγκεκριμένου έργου έχει ήδη πραγματοποιηθεί ενώ έχουν καταβληθεί από το Δημόσιο όλα τα προβλεπόμενα χρηματικά ποσά. Ο Μορέας θα είναι ο πρώτος από τους αυτοκινητοδρόμους που θα παραδοθεί σε πλήρη κυκλοφορία και χρήση εντός του 2016. Συγκεκριμένα, το τμήμα Λεύκτρο-Σπάρτη θα ολοκληρωθεί εντός του Απριλίου 2016, ο κόμβος της Μεγαλόπολης θα παραδοθεί σε χρήση στις αρχές του καλοκαιριού και το σύνολο του έργου θα ολοκληρωθεί με την παράδοση της περιμετρικής Καλαμάτας το φετινό Σεπτέμβριο.

Με γοργούς ρυθμούς κινείται η εν εξελίξει διαγωνιστική διαδικασία που αφορά στο έργο της κατασκευής με παραχώρηση του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι της Κρήτης. Η διαδικασία της διαβούλευσης ολοκληρώθηκε και με βάση τις παρατηρήσεις και προτάσεις που υποβλήθηκαν θα συνταχθούν τα τελικά τεύχη δημοπράτησης των οποίων η έγκριση αναμένεται την πρώτη βδομάδα του Απριλίου 2016.

Για την ταχύτερη επίσπευση των διαδικασιών απόκτησης και διάθεσης γης, που αφορούν τις συμπληρωματικές απαλλοτριώσεις των αυτοκινητοδρόμων και του Μετρό Θεσσαλονίκης με πρωτοβουλία της Διυπουργικής Επιτροπής και σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει τροποποιηθεί το Άρθρο 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων ενώ με Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου τα εν λόγω έργα έχουν κηρυχθεί ιδιαίτερης σημασίας για την οικονομία της χώρας. Δραστική επιτάχυνση παρατηρείται και στην απελευθέρωση χώρων που είχαν δεσμευτεί για αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες. Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Διυπουργικής Επιτροπής σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού απελευθερώθηκε μεγάλος αριθμός χώρων ενώ παράλληλα μειώθηκαν σημαντικά οι χρόνοι παράδοσης των υπολοίπων με αποτέλεσμα να μην παρατηρούνται καθυστερήσεις από τις εν εξελίξει αρχαιολογικές έρευνες. 

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Χτες

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Χτες

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Χτες

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Χτες

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Χτες

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Χτες

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Χτες

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Χτες

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Χτες

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.