E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Συναγερμός από κρούσμα ηπατίτιδας σε προσφυγόπουλο στην Ειδομένη

Δεν έχουν τέλος τα βάσανα για τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες

Συναγερμός από κρούσμα ηπατίτιδας σε προσφυγόπουλο στην Ειδομένη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 12/3/2016 | 17:08

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ειδομένη, όπου παραμένουν εγκλωβισμένοι σε άθλιες συνθήκες περισσότεροι από 12.000 πρόσφυγες, μετά την εμφάνιση επιβεβαιωμένου κρούσματος Ηπατίτιδας σε 9χρονο κορίτσι, το οποίο έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως μετέδωσε το Mega, το κορίτσι διαγνώστηκε με Ηπατίτιδα Α, κάτι που επιβεβαιώνει και το ΚΕΕΛΠΝΟ και πλέον η προσοχή στρέφεται στο πού ακριβώς, στον τεράστιο καταυλισμό, ζούσε η 9χρονη.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ζούσε μαζί με 2-3 άλλες οικογένειες και οι Αρχές επιχειρούν να καταγράψουν την πορεία τους, ενώ έχει δοθεί εντολή για εντατική απολύμανση στις τουαλέτες.

Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος τύπου του Συντονιστικού Οργάνου, Γιώργος Κυρίτσης, το ΚΕΕΛΠΝΟ μαζί με τις αρχές δημόσιας υγείας ξεκινούν απολύμανση του χώρου γύρω από τη σκηνή του ατόμου, καθώς και των χώρων υγιεινής του camp. Επίσης, ο στρατός αναλαμβάνει να μεταφέρει νερό στην Ειδομένη με δικά του μέσα, ενώ θα γίνουν και εμβολιασμοί εφόσον χρειαστεί. Όπως προσθέτει ο ίδιος, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στις χώρες προέλευσης των προσφύγων υπολογίζεται ότι το 90% των ενηλίκων έχουν αντισώματα στην ασθένεια αυτή και δεν κινδυνεύουν να κολλήσουν. Επίσης, το ΚΕΕΛΠΝΟ ενημερώνει με ανακοίνωσή του ότι η συνήθης κοινωνική επαφή δεν ενέχει κινδύνους για τη μετάδοση του ιού στον γενικό πληθυσμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εντωμεταξύ, οι ελληνικές αρχές διανέμουν φυλλάδιο σε τρεις γλώσσες στους πρόσφυγες, προκειμένου να τους ενημερώσουν ότι τα σύνορα είναι κλειστά και ζητούν τη συνεργασία των προσφύγων με τις αρχές, προκειμένου να μεταφερθούν σε χώρους φιλοξενίας. «Σας ενημερώνουμε ότι τα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ έχουν κλείσει. Η Ελλάδα θα σας παράσχει διαμονή, σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, όπως και δομές φιλοξενίας», επισημαίνεται στο σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο που διανέμεται στην Ειδομένη. Οι πληροφορίες του φυλλαδίου αναγράφονται σε τρεις γλώσσες: αραβικά, φαρσί και παστούν.

Η κατάσταση στην Ειδομένη παραμένει τραγική, με ανθρώπους όλων των ηλικιών να αγωνίζονται να επιβιώσουν μέσα στη βροχή, το κρύο και τις λάσπες. Πανδαιμόνιο επικράτησε σε σκηνή όπου εθελοντές μοίραζαν παπούτσια, με πρόσφυγες να πιάνονται ακόμα και στα χέρια.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ρίο: Ξέφυγε τον κίνδυνο το μωρό με μηνιγγίτιδα από τη Ζάκυνθο

Σήμερα

Ενθαρρυντικό είναι ότι βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση

Ρώμη: Πεθερός επιτέθηκε με μπαλτά στη νύφη του στη μέση του δρόμου

Σήμερα

Ο 85χρονος, κρατώντας μπαλτά, της επιτέθηκε αιφνιδιαστικά, προκαλώντας της τραύματα στο κεφάλι και στα χέρια

Airbnb: Πώς θα αποφύγουν πρόστιμα για απόκρυψη εσόδων οι ιδιοκτήτες και διαχειριστές

Σήμερα

Τα πρόστιμα για ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων τύπου Airbnb ξεκινούν από 5.000 ευρώ

Μπιλ Γκέιτς: Παραδέχθηκε σχέσεις με Ρωσίδες – Από ποιους ζήτησε συγγνώμη για τον Επστάιν

Σήμερα

Δημοσίευμα της Wall Street Journal φέρνει στο φως όσα ειπώθηκαν σε εσωτερική συνάντηση του ιδρύματός του

Παραπέμπεται σε δίκη ο Βαρουφάκης μετά τις δηλώσεις του για τα ναρκωτικά

Σήμερα

Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει προγραμματιστεί για τις 16 Δεκεμβρίου 2026 - Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25

Η εξήγηση πίσω από τα βαμμένα κόκκινα πρόβατα στην Κρήτη

Σήμερα

Γιατί οι κτηνοτρόφοι βάφουν τα πρόβατά τους

Βραζιλία: 29 νεκροί και πολλοί αγνοούμενοι από κατολισθήσεις

Σήμερα

Εικόνες καταστροφής από τόνους λάσπης και ισοπεδωμένα κτίρια

Αρχεία Έπσταϊν: Φωτογραφία απαθανατίζει τον Στίβεν Χόκινγκ σε τροπικό νησί ανάμεσα σε δύο γυναίκες με μπικίνι

Σήμερα

Συνολικά ο Στίβεν Χόκινγκ εμφανίζεται περίπου 250 φορές στα αρχεία Έπσταϊν - Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις

Ψηφιακή ένταξη ηλικιωμένων και ΑμεΑ: Τι προσφέρει το νέο πρόγραμμα και πώς να υποβάλετε αίτηση

Σήμερα

Το έργο, χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης, στοχεύει στην άρση του ψηφιακού αποκλεισμού

Κτηνοτρόφος στην Κρήτη έβαψε... κόκκινα τα πρόβατά του για να μην του τα κλέψουν

Σήμερα

Η εικόνα με τα κόκκινα πρόβατα δύσκολα περνά απαρατήρητη

Σε διαθεσιμότητα οδηγός λεωφορείου στην Αθήνα επειδή έτρωγε στο τιμόνι

Σήμερα

Στο βίντεο φαίνεται ο οδηγός να κρατά το τιμόνι -με τα γόνατά του- και παράλληλα να τρώει το φαγητό του

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.