E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Γερμανία: Θρίαμβος των Πρασίνων και πρωτοφανή ποσοστά για το ξενοφοβικό AfD

«Μαύρη Κυριακή» για την Άνγκελα Μέρκελ

Γερμανία: Θρίαμβος των Πρασίνων και πρωτοφανή ποσοστά για το ξενοφοβικό AfD
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 14/3/2016 | 11:41

Τα προσωρινά αποτελέσματα των τριών περιφερειακών αναμετρήσεων σχολιάζονται ήδη στις ηλεκτρονικές εκδόσεις των γερμανικών μέσων ενημέρωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, σε μια πρώτη ανάγνωση το περιοδικό Der Spiegel εστιάζει καταρχήν στο θρίαμβο του ξενοφοβικού και λαϊκιστικού AfD, που θα εκπροσωπείται πλέον σε 8 από τα συνολικά 16 ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας. Επόμενος μεγάλος στόχος, πέρα από τις λοιπές περιφερειακές αναμετρήσεις που θα ακολουθήσουν, είναι οι ομοσπονδιακές εκλογές του 2017. Δεδομένου, όπως σημειώνει το περιοδικό, ότι η προσφυγική κρίση θα απασχολήσει για πολύ ακόμη τη Γερμανία και την υπόλοιπη Ευρώπη, δεν θα πρέπει να αναμένεται αξιοσημείωτη πτώση των ποσοστών του ξενοφοβικού AfD. Αντιθέτως μάλιστα εκτιμάται ότι σε ορισμένα κρατίδια θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο.

Δεν κινδυνεύει η Άνγκελα Μέρκελ

Στον αντίποδα η σημερινή «σούπερ εκλογική Κυριακή» εξελίχθηκε κατά το Spiegel σε «μαύρη Κυριακή» για τους Χριστιανοδημοκράτες. Για την Α. Μέρκελ επιβεβαιώθηκαν τα πλέον δυσοίωνα σενάρια. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η καγκελάριος δεν θα αποφύγει τις εσωκομματικές συζητήσεις και ενδεχομένως τριβές για το εάν τελικά έφταιξε η προσφυγική της πολιτική. Το επιτελείο της βέβαια θα ισχυριστεί ότι και οι τρεις κεντρικοί υποψήφιοι του κόμματος υπέπεσαν σε σοβαρότατο στρατηγικό λάθος όταν προεκλογικά πήραν σαφείς αποστάσεις από την πρόεδρο στο προσφυγικό. Και παράλληλα θα επισημάνουν ότι ο πλέον επιφανής υποστηρικτής της προσφυγικής της πολιτικής, ο πράσινος Κρέτσμαν, «σάρωσε» στη Βάδη, σε βάρος της CDU.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βέβαιο πάντως θα πρέπει να θεωρείται ότι τα εκλογικά αποτελέσματα δεν συνιστούν πολιτικό κίνδυνο για την Α. Μέρκελ. Άλλωστε, τα ποσοστά της δημοτικότητάς της ενισχύθηκαν και πάλι τις τελευταίες εβδομάδες μετά την κατακόρυφη πτώση των τελευταίων μηνών. Επιπλέον, στην CDU δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή ως προς το πρόσωπό της, τουλάχιστον όχι στην παρούσα φάση, εκτιμά το Spiegel.

«Πολιτικό σεισμό» βλέπει η Bild - «Νίκη Μέρκελ» η BZ

Για πολιτικό σεισμό κάνει την ίδια ώρα λόγο στη διαδικτυακή της έκδοση η λαϊκή Bild, που σχολιάζοντας το θρίαμβο της Εναλλακτικής Επιλογής για τη Γερμανία σημειώνει ότι ο εφιάλτης της Γερμανίας έγινε πραγματικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«13 εκατομμύρια ψηφοφόροι σε Βάδη-Βυρτεμβέργη, Ρηνανία-Παλατινάτο και Σαξονία-Άνχαλτ εξέλεξαν σήμερα τα νέα τους τοπικά κοινοβούλια. Και δεν έλειψαν οι εκπλήξεις: SPD και CDU βγήκαν λαβωμένοι, οι Πράσινοι πανηγυρίζουν σε ένα κρατίδιο, το AfD είναι ο μεγάλος νικητής. Η σούπερ Κυριακή θεωρούνταν δημοψήφισμα για την προσφυγική πολιτική της κυβέρνησης των Άνγκελα Μέρκελ και Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Για την καγκελάριο ήταν μια μέρα τρόμος! Πλέον τελεί υπό ακόμη πιο ασφυκτικές πιέσεις λόγω της πολιτικής της στην προσφυγική κρίση», εκτιμά η Bild.

Διαφορετική η ανάγνωση της Berliner Zeitung που σημειώνει ότι «πέρα από την ταραχή που προκάλεσε το AfD, οι εκλογές αυτές κατέδειξαν μια απίστευτη συνέχεια: Ο πράσινος Βίνφριντ Κρέτσμαν παραμένει πρωθυπουργός. Το SPD συνεχίζει να κυβερνά στη Ρηνανία-Παλατινάτο και ο Χάσελχοφ της CDU στη Σαξονία-Άνχαλτ. Και η καγκελάριος; Όλοι οι νικητές των εκλογών στήριξαν την προσφυγική της πολιτική. Η Μέρκελ -και εξαιτίας των δικών του λαθών όχι το κόμμα- κέρδισε αυτές τις εκλογές».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Χτες

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Χτες

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Χτες

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Χτες

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Χτες

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Χτες

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Χτες

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Χτες

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Χτες

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.