E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τσίπρας: Δεν υποχωρώ. Όποιος έριξε κυβέρνηση πήγε στο 1%

Ολονύχτιο πολιτικό θρίλερ

Τσίπρας: Δεν υποχωρώ. Όποιος έριξε κυβέρνηση πήγε στο 1%
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 16/3/2016 | 22:54

Σηκώνει το γάντι ο πρωθυπουργός. Απαντώντας στο τελεσίγραφο- Καμμένου ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει αποφασισμένος να μην κάνει πίσω. «Δεν υποχωρώ. Όποιος έριξε κυβέρνηση πήγε στο 1%» είναι το μήνυμά του προς τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή την ώρα οι πιο στενοί συνεργάτες των δύο αρχηγών βρίσκονται στο σπίτι του Πάνου Καμμένου. Νίκος Παππάς και Τέρενς Κουίκ αναζητούν λύση με βάση τις τελευταίες εξελίξεις. Προσπαθούν να αλλάξουν τη θέση του προέδρου των ΑΝΕΛ να αποχωρήσει από το κυβερνητικό σχήμα. Για την ακρίβεια η γραμμή άμυνας είναι να περιμένει να ολοκληρωθεί η Σύνοδος Κορυφής, ώστε να υπάρξει και νέα συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Είναι προφανές ότι τα γρανάζια του πολιτικού μας συστήματος βρίσκονται πλέον σε πλήρη κίνηση. Μετά το «Μακεδονία» του Γιάννη Μουζάλα ο Πάνος Καμμένος ξεκαθάρισε πως ή θα παραιτηθεί ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ή ο ίδιος. Το τελεσίγραφο του υπουργού Άμυνας λήγει στις 9 το πρωί της Πέμπτης. Πάντως, διεμήνυσε στον πρωθυπουργό ότι δε θέλει να ρίξει την κυβέρνηση. Για αυτό και μετά την πρωινή συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση έχει ψήφο εμπιστοσύνης.

Η θέση του αυτή δίνει χρόνο στον Αλέξη Τσίπρα για να ξεκινήσει κύκλο διερευνητικών εντολών με στόχο να πείσει το Ποτάμι και ίσως το ΠΑΣΟΚ και την Ένωση Κεντρώων να στηρίξουν την κυβέρνησή του. Ήδη συνεργάτες του επισημαίνουν τη θετική στάση που κράτησε το Ποτάμι στην κυβερνητική κρίση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εφόσον φθάσουμε σε αυτή την εξέλιξη δύο είναι τα ενδεχόμενα: Ή θα χαραχθούν νέες διαχωριστικές γραμμές και θα αλλάξουν τα... σύνορα των κομμάτων ή η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές. Με την αξιολόγηση ανοιχτή είναι προφανές ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα βρεθούν σε δύσκολη θέση και θα χρειαστούν ισχυρά επιχειρήματα για να αποκρούσουν την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού.

Σε όλες τις πτέρυγες της Βουλής θα υπάρξουν εξελίξεις, καθώς σε κάθε κόμμα υπάρχουν στελέχη που είναι υπέρ της συνεργασίας και άλλοι που έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα αποχωρήσουν αν οι ηγεσίες τους ανταποκριθούν στο κάλεσμα συνεργασίας του Αλέξη Τσίπρα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραμπ: Η Χαμάς είναι έτοιμη για διαρκή ειρήνη ‑ Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει άμεσα τους βομβαρδισμούς, για ν` απελευθερώσουμε τους ομήρους

Πριν 7 ώρες

Ήδη βρισκόμαστε σε συζητήσεις για λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν, έγραψε στο Truth Social o Αμερικανός πρόεδρος

Καρκινοπαθής πέθανε κάνοντας κλύσματα με καφέ, μέθοδος που υποστήριζε η συνωμοσιολόγος μητέρα της

Χτες

Η ιατροδικαστής σημείωσε ότι η νεαρή γυναίκα επηρεαζόταν από τις δικές της πεποιθήσεις, των γονιών της και ενός οικογενειακού φίλου – όλοι υπέρμαχοι των εναλλακτικών θεραπειών

Νέες δηλώσεις Γεωργιάδη για την υγεία του Πάνου Ρούτσι

Χτες

Αμφισβητεί το ιατρικό ανακοινωθέν και ζητά δημοσιοποίηση εξετάσεων - Ανακοίνωση εξέδωσε το Γενικό Κρατικό Νίκαιας ως απάντηση

Ο Βασίλης Μπισμπίκης επισκέφτηκε τον Πάνο Ρούτσι στο Σύνταγμα

Χτες

Στο πλευρό του επί 19 ημέρες απεργού πείνας Πάνου Ρούτσι στο Σύνταγμα, βρέθηκε ο Βασίλης Μπισμπίκης.

Παγκόσμιος πρωταθλητής στα 100μ. Τ11 και στο Νέο Δελχί ο Νάσος Γκαβέλας

Χτες

Ο 25χρονος παραολυμπιονίκης διατήρησε τον τίτλο του πρωταθλητή κόσμου στα 100μ. Τ11 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Νέο Δελχί

Τελεσίγραφο 48 ωρών Τραμπ σε Χαμάς: «Αποδεχτείτε αλλιώς έρχεται κόλαση»

Χτες

Το τελεσίγραφο του Αμερικανού προέδρου λήγει στις 6 μ.μ. της Κυριακής

Ξενοδοχεία προσφέρουν δώρα και χρήματα στα ζευγάρια που συλλαμβάνουν μωρό στα δωμάτιά τους

Χτες

Ο επιχειρηματίας που μπαίνει στη μάχη κατά της υπογεννητικότητας.

Αγρια συμπλοκή μαθητών με σκουπόξυλα στο Περιστέρι ‑ Τραυματίστηκαν τρεις καθηγητές

Χτες

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις ή προσαγωγές, ενώ η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη

Ηράκλειο: Βρετανίδα τα έτσουξε στο αεροπλάνο και προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση

Χτες

Μια γυναίκα σε έξαλλη κατάσταση, χτύπησε αεροσυνοδό, άρχισε να βρίζει όλο τον κόσμο και τελικά συνελήφθη στο «Νίκος Καζαντζάκης»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.