E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ανατροπή: Επί δύο ώρες το αεροπλάνο της Flydubai έκανε γύρους πάνω από το αεροδρόμιο

Νέα στοιχεία για τις τελευταίες ώρες της τραγικής πτήσης

Ανατροπή: Επί δύο ώρες το αεροπλάνο της Flydubai έκανε γύρους πάνω από το αεροδρόμιο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 20/3/2016 | 19:18

Νέα στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια σε ότι αφορά την μοιραία πτήση 738 της Flydubai η οποία κατέπεσε στο Ροστόβ της Ρωσίας το Σάββατο τα ξημερώματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν από τον πύργο ελέγχου, το Boeing 737-800 έκανε την πρώτη απόπειρα προσγείωσης στο αεροδρόμιο στις 01.41 τοπική ώρα, η οποία ήταν και αποτυχημένη λόγω καιρικών συνθηκών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά από αυτό το αεροπλάνο βρέθηκε ξανά στον αέρα κάνοντας κύκλους στην περιοχή του αεροδρομίου σε ύψους αρχικά 8.000 ποδών ενώ μετά από 30 λεπτά πτήσης σ' αυτό το ύψος, ανέβηκε στα 15.000 πόδια.

Μετά από δύο ολόκληρες ώρες σε κατάσταση αναμονής, το πλήρωμα επιχείρησε την δεύτερη και μοιραία απόπειρα προσγείωσης στον διάδρομο 22 του αεροδρομίου του Ροστόβ.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία, στον διάδρομο εκείνη την στιγμή φυσούσαν άνεμοι 27 knots ενώ υπήρχαν και ριπές που έφθαναν έως και τα 42 knots. Το πλήρωμα παρ' όλα αυτά ανακοίνωσε ότι πρόκειται να κάνει έναν ακόμα γύρο πάνω από το αεροδρόμιο, κάτι το οποίο δεν έγινε, καθώς συνετρίβη στην αρχή περίπου του διαδρόμου, ακριβώς 03.43 τοπική ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αεροπλάνο σύμφωνα με την εταιρία διέθετε τα απαραίτητα καύσιμα για όλη αυτή την διαδικασία, καθώς ήταν πλήρως εφοδιασμένο για το ταξίδι, την επιλογή εναλλακτικού αεροδρομίου, καθώς και όσα καύσιμα χρειάζονταν για αναμονή στον αέρα της τάξεως των 2,5 ωρών.

Η συνολική διάρκεια του ταξιδιού με τα καύσιμα που είχε θα μπορούσε να διαρκέσει έως και 8,5 ώρες σύμφωνα με τις προδιαγραφές του αεροπλάνου και τον προγραμματισμό της εταιρίας για το συγκεκριμένο ταξίδι. Αξίζει δεν να αναφερθεί ότι μέχρι την τελική στιγμή της πτώσης, το αεροπλάνο βρισκόταν αρκετά πιο κάτω από αυτό το όριο, όντας στον αέρα 6 ώρες και δύο λεπτά.

Στο σημείο βρέθηκαν αμέσως δεκάδες οχήματα και ειδικά σωστικά συνεργεία, όμως τελικά δεν υπήρξε κανένας από τους επιβαίνοντες (55 επιβάτες συν το πλήρωμα) ζωντανοί. Τον λόγο πια έχουν οι ειδικοί, τόσο από την πλευρά της Ρωσίας όσο και της Αμερικής (το NTSB) για να ερευνήσουν τα «μαύρα» κουτιά και να βγάλουν το τελικό πόρισμα για το τι πήγε στραβά. Αυτό που πρέπει επίσης να σημειωθεί είναι ότι οι πιλότοι ήταν αρκετά έμπειροι με τον Κύπριο κυβερνήτη να έχει 5.900 ώρες πτήσης (τις περισσότερες σ' αυτόν τον τύπο) και τον συγκυβερνήτη 5.700 ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση τα νέα στοιχεία μεγαλώνουν τα ερωτηματικά σχετικά με το τι προκάλεσε τον μοιραίο δυστύχημα, καθώς όπως φαίνεται ούτε οι άνεμοι δικαιολογούν μια τέτοια εξέλιξη ούτε και η ικανότητα των πιλότων. Τα όσα έγιναν στο διάστημα των δύο ωρών που βρισκόταν το αεροπλάνο στον αέρα πάνω από το αεροδρόμιο και οι συζητήσεις μεταξύ των πιλότων αλλά και τον Πύργο Ελέγχου ίσως δώσουν την τελική εξήγηση στην πτώση-μυστήριο της πτήσης της Flydubai.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

McAfee: «Μην δημοσιεύετε φωτογραφίες από τις διακοπές σας!» ‑ Πώς το AI εντοπίζει με ακρίβεια πού είστε

Χτες

Γιατί οι ειδικοί συμβουλεύουν να μην ανεβάζετε φωτογραφίες διακοπών στα social media

Βίντεο: Αυτοκίνητο κατέληξε στην πισίνα σπιτιού στη Μασαχουσέτη!

Χτες

Ο οδηγός του οχήματος, που μοίραζε δέματα σε γείτονές του, ισχυρίστηκε πως τα φρένα, για άγνωστο λόγο, σταμάτησαν να λειτουργούν με αποτέλεσμα να βρεθεί στον πάτο της πισίνας

Φωτιά τύλιξε αυτοκίνητο Αντιδημάρχου στη Δυτική Θεσσαλονίκη

Χτες

Πληροφορίες αναφέρουν πως το όχημα ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο Αντιδημάρχου δήμου της Δυτικής Θεσσαλονίκης, ο οποίος υπηρετεί και ως αστυνομικός.

Πλοίο ελληνικών συμφερόντων δέχθηκε πλήγμα στα Στενά του Ορμούζ ‑ Νεκρός ο αρχιμηχανικός

Χτες

Ελληνόκτητο πλοίο δέχθηκε χτύπημα ενώ αποχωρούσε από τα Στενά του Ορμούζ, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο αρχιμηχανικός.

Τραγωδία στη Γαλλία: Νεκροί σε τροχαίο η Ματίλντ Φαβιέ του Dior και ο σύντροφός της

Χτες

Το αυτοκίνητό τους συγκρούστηκε με φορτηγό που κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας

Στενά του Ορμούζ: Νεκρός ναυτικός έπειτα από επίθεση στο ελληνόκτητο «Minoan Dignity»

Χτες

Η επίθεση σημειώθηκε τη Δευτέρα 17 Αυγούστου ενώ το πλοίο διερχόταν από τα Στενά του Ορμούζ - Η διεθνής ένωση INTERCARGO εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για την απώλεια του ναυτικού

Απάτη με τεχνητή νοημοσύνη: Ζευγάρι επιχείρησε να αποφύγει την πληρωμή λογαριασμού εκατοντάδων ευρώ σε εστιατόριο

Χτες

Το περιστατικό στο εστιατόριο και οι προηγούμενες περιπτώσεις απάτης με χρήση AI

Παραλία της Χαλκιδικής: Ξηλώθηκαν 100 ξαπλώστρες και ομπρέλες – Είχαν κάνει κατάληψη παραθεριστές

Χτες

Προηγήθηκε ανακοίνωση του δήμου που καλούσε πολίτες και παραθεριστές να απομακρύνουν οι ίδιοι ομπρέλες, ξαπλώστρες και κάθε είδους εξοπλισμό

Πέθανε ο ακαδημαϊκός, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς

Χτες

Mία από τις εμβληματικότερες φυσιογνωμίες των ελληνικών κοινωνικών και πολιτικών επιστημών

Σύνταξη για ανηλίκους ενέκρινε ευρωπαϊκή χώρα: Έως 2.200€ μέχρι τα 18

Χτες

Από την ηλικία των έξι ετών ξεκινά η διαδρομή προς τη σύνταξη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.