E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό αυτή την ώρα στην Βουλή

Στο επίκεντρο το προσφυγικό και η αξιολόγηση

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό αυτή την ώρα στην Βουλή
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 21/3/2016 | 11:09

Η υλοποίηση της συμφωνίας για το προσφυγικό και η αξιολόγηση βρίσκονται στο επίκεντρο σύσκεψης που έχει ο πρωθυπουργός με μέλη της κυβέρνησης και στενούς συνεργάτες του, στο γραφείο του στη Βουλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτός από το μέτωπο της προσφυγικής κρίσης και την πορεία των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, το ενδιαφέρον στρέφεται αυτή την εβδομάδα στην αυριανή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Την πρωτοβουλία για τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών είχε αναλάβει, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση, ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Στην επιστολή του ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι την τελευταία περίοδο η δημόσια συζήτηση κατακλύζεται και δηλητηριάζεται από αβάσιμες και προσχηματικές αιτιάσεις, που αφορούν τους όρους άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της δικαιοσύνης, σημείωνε ότι οι αιτιάσεις αυτές προωθούνται από κέντρα που έχουν λόγους να φοβούνται και χαρακτήριζε δυστύχημα ότι αυτές αναπαράγονται και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Για το κλίμα που αναμένεται να επικρατήσει στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών έχει προϊδεάσει και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, δηλώνοντας ότι ήρθε η ώρα να ακουστούν αλήθειες για τα θέματα της διαπλοκής και ο ελληνικός λαός να μάθει ποιοι διακινούσαν εκατοντάδες εκατομμύρια σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ποιοι εκδότες δανείζονταν τα χρήματα του ελληνικού λαού από τις τράπεζες και τα έβγαζαν στο εξωτερικό, χρεώνοντας τα κανάλια τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην αυριανή συζήτηση θα λάβουν μέρος και ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ενώ δύο ημέρες μετά, την προσεχή Πέμπτη, οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της Δικαιοσύνης θα συζητηθούν και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Με ενδιαφέρον αναμένεται εξάλλου η αποψινή συζήτηση στη Βουλή επίκαιρης επερώτησης της ΝΔ για το μεταναστευτικό, όπου αναμένεται να μιλήσει ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική Γιάννης Μουζάλας.

Το θέμα του κ. Μουζάλα αναμένεται να απασχολήσει, τις επόμενες ημέρες, συναντήσεις του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο, αλλά και τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής. Για το ζήτημα παραμονής του κ. Μουζάλα στο κυβερνητικό σχήμα ρωτήθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «RealNews» και είπε ότι «εκκρεμούν οι συναντήσεις μεταξύ του πρωθυπουργού και των δύο υπουργών και δεν έχει νόημα οποιαδήποτε εκτίμηση» τονίζοντας, παράλληλα, ότι «ο κ. Μουζάλας είναι ένα από τα πλέον ακάματα, αποτελεσματικά και με ευρεία κοινωνική αποδοχή στελέχη της κυβέρνησης» σημειώνοντας μάλιστα ότι η αντιπολίτευση «προσδοκούσε οφέλη από μια κυβερνητική κρίση που ποτέ δεν ήρθε».

«Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από λεκτικές αστοχίες. Ούτε επειδή κάποιοι βιάζονται να "ράψουν κοστούμια", αλλά όταν δεν πετυχαίνουν στόχους» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καρκινοπαθής πέθανε κάνοντας κλύσματα με καφέ, μέθοδος που υποστήριζε η συνωμοσιολόγος μητέρα της

Σήμερα

Η ιατροδικαστής σημείωσε ότι η νεαρή γυναίκα επηρεαζόταν από τις δικές της πεποιθήσεις, των γονιών της και ενός οικογενειακού φίλου – όλοι υπέρμαχοι των εναλλακτικών θεραπειών

Νέες δηλώσεις Γεωργιάδη για την υγεία του Πάνου Ρούτσι

Σήμερα

Αμφισβητεί το ιατρικό ανακοινωθέν και ζητά δημοσιοποίηση εξετάσεων - Ανακοίνωση εξέδωσε το Γενικό Κρατικό Νίκαιας ως απάντηση

Παγκόσμιος πρωταθλητής στα 100μ. Τ11 και στο Νέο Δελχί ο Νάσος Γκαβέλας

Σήμερα

Ο 25χρονος παραολυμπιονίκης διατήρησε τον τίτλο του πρωταθλητή κόσμου στα 100μ. Τ11 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Νέο Δελχί

Οι πρώτες εικόνες μετά την δολοφονία της Καρολάιν από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο – Βίντεο ντοκουμέντο

Σήμερα

Τέσσερα χρόνια μετά από τη δολοφονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο ένα βίντεο από το στημένο σκηνικό προκαλεί πραγματικό σοκ

Τελεσίγραφο 48 ωρών Τραμπ σε Χαμάς: «Αποδεχτείτε αλλιώς έρχεται κόλαση»

Σήμερα

Το τελεσίγραφο του Αμερικανού προέδρου λήγει στις 6 μ.μ. της Κυριακής

Economist: Ο Πούτιν «δοκιμάζει» το ΝΑΤΟ με υβριδικό πόλεμο – Οι τρεις στόχοι του

Σήμερα

Παραπληροφόρηση, drones και σαμποτάζ στην Ευρώπη - Η σταθερή τακτική του Κρεμλίνου να δοκιμάζει τα όρια της Δύσης και να αξιοποιεί την «γκρίζα ζώνη» μεταξύ ειρήνης και πολέμου

Ξενοδοχεία προσφέρουν δώρα και χρήματα στα ζευγάρια που συλλαμβάνουν μωρό στα δωμάτιά τους

Σήμερα

Ο επιχειρηματίας που μπαίνει στη μάχη κατά της υπογεννητικότητας.

Ηράκλειο: Βρετανίδα τα έτσουξε στο αεροπλάνο και προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση

Σήμερα

Μια γυναίκα σε έξαλλη κατάσταση, χτύπησε αεροσυνοδό, άρχισε να βρίζει όλο τον κόσμο και τελικά συνελήφθη στο «Νίκος Καζαντζάκης»

Πετρέλαιο θέρμανσης: Πότε ξεκινά η διάθεσή του ‑ Πού θα φτάσει η τιμή

Σήμερα

Κατά την τελευταία διετία, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι χαμηλότερη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Συναγερμός για τις πτήσεις drones στη Γερμανία: «Αμεση κατάρριψη» ζητά ο Βαυαρός πρωθυπουργός

Σήμερα

Ο Βαυαρός Πρωθυπουργός ζήτησε την κατάρριψη των drones και την κυριαρχία στον εναέριο χώρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.