E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μετά τις επιθέσεις: Έλληνες περιγράφουν την κατάσταση στις Βρυξέλλες

Μιλούν στο E-DAILY.GR για το πώς βίωσαν το τρομοκρατικό χτύπημα

Μετά τις επιθέσεις: Έλληνες περιγράφουν την κατάσταση στις Βρυξέλλες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 22/3/2016 | 14:30

Το πώς βίωσαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις περιέγραψαν στο E-Daily.gr, Έλληνες, κάτοικοι των Βρυξελλών. Από το πρωί απαντούν σε μηνύματα, σε τηλεφωνήματα και καθησυχάζουν τους δικούς τους πως είναι καλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

"Είχα άδεια σήμερα, αλλιώς θα ήμουν στο συγκεκριμένο σταθμό του μετρό, περίπου την ώρα που έσκασε η βόμβα. Είναι ακριβώς δίπλα στο γραφείο μου. Ήμουν τυχερή. Από δικούς μου γνωστούς και φίλους, μια συνάδελφος, έγκυος, που ήταν μέσα στο μετρό, έπαθε εγκαύματα στα χέρια. Ευτυχώς το μωρό της είναι καλά. Δεν ακούγεται τίποτα έξω, παρά μόνο σειρήνες. Μίλησα με άτομα τα οποία έκλαιγαν στο τηλέφωνο, ήταν στο γραφείο την ώρα της έκρηξης", αναφέρει η Σοφία Λ., υπάλληλος σε γραφείο.

"Οι Βρυξέλλες είναι αυτή τη στιγμή μια έρημη πόλη, έχει δοθεί εντολή να μην κινηθεί κανείς. Επικρατεί ένα γενικευμένο άγχος, γιατί με τέτοιου είδους χτυπήματα, αισθάνεσαι ότι απειλείσαι. Οι εκδηλώσεις έχουν ακυρωθεί στο Κοινοβούλιο. Οι Βέλγοι είναι ψύχραιμος λαός όμως είναι πολύ ανήσυχοι. Πλέον υπάρχει στην καθημερινότητα ένα αίσθημα έλλειψης ασφάλειας", είπε η Μαρία Παναγιώτου, υπάλληλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

"Τρομάξαμε πολύ. Είχα μάθημα Ολλανδικών εκείνη την ώρα και με πήρε τηλέφωνο η μητέρα μου επειδή τρελάθηκε απο την ανησυχία. Δεν ήξερα ακόμη τι ειχε συμβεί μέχρι που είδα το πρόσωπο της καθηγήτριάς μου να ασπρίζει..."Δυο επιθέσεις στις Βρυξέλλες" μας είπε και τοτε επικράτησε πανικός! Οι Άραβες συμμαθητές μου ήταν πιο ψύχραιμοι καθώς τα έχουν ζήσει πολλές φορές αυτά. Εμείς ομως;" λέει η Κωνσταντίνα Καραμέρη, δικηγόρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

"Επίθεση στα σημεία με τον πιο πολύ κόσμο σε ώρα αιχμής. Ένιωσα ανήμπορη. Πουθενά δεν μπορείς να φυλαχτείς... Αυτό είναι το πιο τρομακτικό. Το πρωί πήρα το μετρό για να πάω στο μάθημα και μπορεί να μην ήμουν εδώ για να πω το πώς αισθάνομαι. Δεν θελω να τα δραματοποιώ, αλλά έτσι είναι τα πράγματα πλεον. Τα μέτρα όσο δρακόντεια και αν είναι, τελικά δεν αρκούν. Δεν σκέφτηκα να γυρίσω πίσω ειναι η αλήαθεια- γιατί πολλοί με ρώτησαν. Δεν περίμενα να επιτεθούν στην πόλη που τους στεγάζει. Δεν περίμενα να θέλουν τοσο πολυ να βλάψουν άοπλους πολίτες που περιμένουν να φύγουν για ενα ταξίδι. Δεν περίμενα να χτυπήσουν το μετρό με κόσμο που πηγαίνει στη δουλειά του. Και μετά σκέφτεσαι το Μπατακλάν και το πόσοι ανθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη πόλη του Φωτός και λες μια ανάσα ειμαι εγώ απο εκεί- είμαι εγώ η επόμενη; Γι' αυτό πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως δεν ζούμε σε μια Ευρώπη που ξέραμε- ειναι πόλεμος αυτός εκει έξω. Μονο που ειναι άδικος. Και η επεκτασή του με φοβίζει. Ελπίζω να μη φτάσουμε εκει και αρχίσουμε να ανταποδίδουμε τα πυρά..."

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χρήστος Μαρκίδης: Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του ο ζωγράφος και ποιητής

Πριν 10 ώρες

Η εξαφάνισή του είχε δηλωθεί τις προηγούμενες ημέρες, γεγονός που κινητοποίησε τις αρμόδιες υπηρεσίες

Σχολεία: Πότε ξεκινούν τα μαθήματα και επιστρέφουν οι μαθητές στα θρανία

Πριν 10 ώρες

Μάθετε πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και θα επιστρέψουν οι μαθητές στις τάξεις. Ετοιμαστείτε έγκαιρα για τη νέα σχολική χρονιά.

Αντιδράσεις στην Ιθάκη για πρόταση αντιπεριφερειάρχη να ονομαστούν τα Ιόνια, «Νησιά του Οδυσσέα»

Πριν 10 ώρες

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στην Ιθάκη η ιδέα να προωθηθούν τουριστικά τα Ιόνια Νησιά με το όνομα «Νησιά του Οδυσσέα».

Θεσσαλονίκη: Ζωή σε τέσσερις ασθενείς θα «δώσει» 18χρονος ‑ Νέα δωρεά οργάνων

Πριν 10 ώρες

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται μια ακόμη ανεκτίμητη πράξη προσφοράς και ανθρωπιάς, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου

38χρονη στη Βραζιλία εξαπάτησε ζευγάρι που την υιοθέτησε ‑ Ισχυριζόταν ότι είναι 12χρονη με αυτισμό

Πριν 10 ώρες

Μια απίστευτη ιστορία απάτης που κυκλοφορεί στα πρωτοσέλιδα της Βραζιλίας, με μια ενήλικη γυναίκα να υποδύεται παιδί για πάνω από ένα χρόνο

Ομογενής δίνει μάχη στη ΜΕΘ ‑ Επεσε σε κώμα μετά από οδοντιατρική επέμβαση στην Τουρκία

Πριν 10 ώρες

Η διακομιδή του 53χρονου στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε με παρέμβαση του Αδωνι Γεωργιάδη - Αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν έτοιμο να απογειωθεί, ωστόσο η αεροδιακομιδή ματαιώθηκε λόγω άρνησης της Τουρκίας

Pussy Riot: Πρώην μέλος τους ήταν κατάσκοπος του Πούτιν επί τρία χρόνια

Χτες

Το πρώην μέλος του φεμινιστικού πανκ συγκροτήματος αποκάλυψε ότι σχεδίαζαν να τη χρησιμοποιήσουν σε απόπειρα δολοφονίας πρώην συνεργάτη της.

Καλλιάνος: Πιθανός νέος καύσωνας από την Κυριακή

Χτες

Τα προγνωστικά στοιχεία που παρουσίασε ο μετεωρολόγος

44.164 διαδραστικοί πίνακες, ΑΙ και ρομποτική στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο

Χτες

Η υπουργός Παιδείας ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο για τον σχεδιασμό της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, από τους διορισμούς εκπαιδευτικών έως τα νέα ΚΕΔΑΣΥ.

Πύλος: Νέα στοιχεία στο θρίλερ με τον αγνοούμενο Ισπανό επιχειρηματία – Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο

Χτες

Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο, τρεις ημέρες χωρίς επικοινωνία και η μαρτυρία του καπετάνιου που διέσωσε τη σύζυγό του

Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου στον Χάρακα Αττικής λόγω μηχανικής βλάβης

Χτες

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 18:40 το απόγευμα της Δευτέρας, με το ελικόπτερο να έχει προορισμό το Σούνιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.