E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μετά τις επιθέσεις: Έλληνες περιγράφουν την κατάσταση στις Βρυξέλλες

Μιλούν στο E-DAILY.GR για το πώς βίωσαν το τρομοκρατικό χτύπημα

Μετά τις επιθέσεις: Έλληνες περιγράφουν την κατάσταση στις Βρυξέλλες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 22/3/2016 | 14:30

Το πώς βίωσαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις περιέγραψαν στο E-Daily.gr, Έλληνες, κάτοικοι των Βρυξελλών. Από το πρωί απαντούν σε μηνύματα, σε τηλεφωνήματα και καθησυχάζουν τους δικούς τους πως είναι καλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

"Είχα άδεια σήμερα, αλλιώς θα ήμουν στο συγκεκριμένο σταθμό του μετρό, περίπου την ώρα που έσκασε η βόμβα. Είναι ακριβώς δίπλα στο γραφείο μου. Ήμουν τυχερή. Από δικούς μου γνωστούς και φίλους, μια συνάδελφος, έγκυος, που ήταν μέσα στο μετρό, έπαθε εγκαύματα στα χέρια. Ευτυχώς το μωρό της είναι καλά. Δεν ακούγεται τίποτα έξω, παρά μόνο σειρήνες. Μίλησα με άτομα τα οποία έκλαιγαν στο τηλέφωνο, ήταν στο γραφείο την ώρα της έκρηξης", αναφέρει η Σοφία Λ., υπάλληλος σε γραφείο.

"Οι Βρυξέλλες είναι αυτή τη στιγμή μια έρημη πόλη, έχει δοθεί εντολή να μην κινηθεί κανείς. Επικρατεί ένα γενικευμένο άγχος, γιατί με τέτοιου είδους χτυπήματα, αισθάνεσαι ότι απειλείσαι. Οι εκδηλώσεις έχουν ακυρωθεί στο Κοινοβούλιο. Οι Βέλγοι είναι ψύχραιμος λαός όμως είναι πολύ ανήσυχοι. Πλέον υπάρχει στην καθημερινότητα ένα αίσθημα έλλειψης ασφάλειας", είπε η Μαρία Παναγιώτου, υπάλληλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

"Τρομάξαμε πολύ. Είχα μάθημα Ολλανδικών εκείνη την ώρα και με πήρε τηλέφωνο η μητέρα μου επειδή τρελάθηκε απο την ανησυχία. Δεν ήξερα ακόμη τι ειχε συμβεί μέχρι που είδα το πρόσωπο της καθηγήτριάς μου να ασπρίζει..."Δυο επιθέσεις στις Βρυξέλλες" μας είπε και τοτε επικράτησε πανικός! Οι Άραβες συμμαθητές μου ήταν πιο ψύχραιμοι καθώς τα έχουν ζήσει πολλές φορές αυτά. Εμείς ομως;" λέει η Κωνσταντίνα Καραμέρη, δικηγόρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

"Επίθεση στα σημεία με τον πιο πολύ κόσμο σε ώρα αιχμής. Ένιωσα ανήμπορη. Πουθενά δεν μπορείς να φυλαχτείς... Αυτό είναι το πιο τρομακτικό. Το πρωί πήρα το μετρό για να πάω στο μάθημα και μπορεί να μην ήμουν εδώ για να πω το πώς αισθάνομαι. Δεν θελω να τα δραματοποιώ, αλλά έτσι είναι τα πράγματα πλεον. Τα μέτρα όσο δρακόντεια και αν είναι, τελικά δεν αρκούν. Δεν σκέφτηκα να γυρίσω πίσω ειναι η αλήαθεια- γιατί πολλοί με ρώτησαν. Δεν περίμενα να επιτεθούν στην πόλη που τους στεγάζει. Δεν περίμενα να θέλουν τοσο πολυ να βλάψουν άοπλους πολίτες που περιμένουν να φύγουν για ενα ταξίδι. Δεν περίμενα να χτυπήσουν το μετρό με κόσμο που πηγαίνει στη δουλειά του. Και μετά σκέφτεσαι το Μπατακλάν και το πόσοι ανθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη πόλη του Φωτός και λες μια ανάσα ειμαι εγώ απο εκεί- είμαι εγώ η επόμενη; Γι' αυτό πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως δεν ζούμε σε μια Ευρώπη που ξέραμε- ειναι πόλεμος αυτός εκει έξω. Μονο που ειναι άδικος. Και η επεκτασή του με φοβίζει. Ελπίζω να μη φτάσουμε εκει και αρχίσουμε να ανταποδίδουμε τα πυρά..."

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καισαριανή: Εμπρησμός σε γνωστό μπαρ

Σήμερα

«Πόλεμο συμφερόντων» βλέπει η ΕΛΑΣ

Πολική νύχτα στην Αλάσκα: Η πόλη που δεν θα δει ήλιο για δύο μήνες

Σήμερα

Βίντεο από την τελευταία ανατολή για το 2025

Το Grok του Έλον Μασκ αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα

Σήμερα

Ξεκίνησε έρευνα στη Γαλλία

Θεσσαλονίκη: Τρίχρονο αγοράκι έπεσε από τις κερκίδες του Ποσειδώνιου Κολυμβητηρίου

Σήμερα

Διακομίστηκε με τραύμα στο κεφάλι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου

Πειραιάς: 34χρονος γρονθοκόπησε οδηγό ταξί επειδή αρνήθηκε να τον μεταφέρει

Σήμερα

Ο 34χρονος μπήκε σε ταξί που οδηγούσε 51χρονος και απαίτησε να μεταφερθεί στον προορισμό του

Πέθανε ο Πάνος Μαρινόπουλος

Σήμερα

Την τελευταία του πνοή άφησε ο επιχειρηματίας

Πότε δεν έκανε challenge, ήταν ένα από τα καλύτερα παιδιά, λέει ο παππούς του 22χρονου που πνίγηκε με μπέργκερ

Σήμερα

Ο 22χρονος άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή - Νοσηλευόταν την τελευταία εβδομάδα στη ΜΕΘ

Η Γαλλία να είναι έτοιμη «να χάσει τα παιδιά της» σε πιθανό πόλεμο με τη Ρωσία

Σήμερα

Σάλος από τις δηλώσεις του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου

Αγαθονήσι: Προειδοποιητικές βολές κατά τουρκικών σκαφών από το Λιμενικό

Σήμερα

Τουρκικό αλιευτικό έκανε επικίνδυνους ελιγμούς εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.