E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Βέλγιο: Ύποπτοι 11 εργαζόμενοι στον πυρηνικό σταθμό Τιχάνζ

Οι τζιχαντιστές είχαν στόχο τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας

Βέλγιο: Ύποπτοι 11 εργαζόμενοι στον πυρηνικό σταθμό Τιχάνζ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 24/3/2016 | 17:46

Συγκλονίζουν οι νέες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα φονικά πλάνα των τζιχαντιστών που έπληξαν τις Βρυξέλλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας La Derniere Heure οι τρομοκράτες είχαν στόχο τα πυρηνικά εργοστάσια του Βελγίου, αλλά αναγκάστηκαν να δράσουν πιο γρήγορα γιατί είχαν αντιληφθεί ότι έχουν περικυκλωθεί από την αστυνομία μετά τη σύλληψη του Αμπντεσλάμ.

Κατά τις έρευνες των αρχών, λοιπόν, προέκυψε ότι τα αδέρφια Ιμπραήμ και Χαλίντ Ελ-Μπακραουί κατέγραφαν τις κινήσεις του διευθυντή των πυρηνικών σταθμών, καθώς σχεδίαζαν να επιτεθούν στα εργοστάσια.

Έπειτα από την έρευνα των τοπικών αρχών, μάλιστα, απαγορεύθηκε η είσοδος στον πυρηνικό σταθμό της Τιχάνζ σε συνολικά έντεκα υπαλλήλους, όπως αναφέρει το βελγικό δίκτυο Rtbf.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρχικά η απαγόρευση επιβλήθηκε σε επτά υπαλλήλους μετά την επιχείρηση για τη σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ και στη συνέχεια σε ακόμα τέσσερις εργαζομένους έπειτα από το μακελειό στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ και το μετρό των Βρυξελλών.

Εξάλλου, από την 17η Φεβρουαρίου, τα μέτρα ασφαλείας στους πυρηνικούς σταθμούς της χώρας, είχαν ενισχυθεί με άνδρες του βελγικού στρατού.

Η σύλληψη του «εγκεφάλου» των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, όμως, λειτούργησε αποτρεπτικά για τα αδέλφια Ελ-Μπακραουί και σύμφωνα με την εφημερίδα La Derniere Heure ένα βίντεο ήταν αυτό που τους «πρόδωσε». Αναλυτικότερα, πρόκειται για ένα δεκάωρο βίντεο το οποίο ελήφθη από κάμερα έξω από το σπίτι του επικεφαλής των πυρηνικών μετά τις επιθέσεις των Παρισίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πηγές αναφέρουν, χωρίς να εξηγούν, ότι από το υλικό που έχουν στα χέρια τους οι αρχές προκύπτει ότι τα δύο αδέρφια Ελ Μπακράουι είχαν διασυνδέσεις με μέλη του τρομοκρατικού δικτύου σε Γαλλία, Βέλγιο και Συρία.

Μετά την κατάσχεση του βίντεο από τις βελγικές αρχές, οι Βέλγοι άρχισαν να πιστεύουν πως, τα πυρηνικά του Βελγίου ήταν ο πρωταρχικός στόχος των τζιχαντιστών γεγονός που τους οδήγησε να αυξήσουν σημαντικά τα μέρα ασφαλείας. Στις 17 Φεβρουαρίου, 140 στρατιώτες αναπτύχθηκαν γύρω από τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας με το βελγικό δίκτυο να αναρωτιέται αν αυτά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έγιναν αντιληπτά και οδήγησαν τους δύο τρομοκράτες σε αλλαγή σχεδίων. Μήπως, δηλαδή, αποφάσισαν να αιματοκυλίσουν πιο «εύκολους» στόχους, όπως ο σταθμός του μετρό και το αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Η ιστοσελίδα της εφημερίδας Le Dernieure Heure επισημαίνει, πάντως, πως το τρομοκρατικό δίκτυο στο οποίο ανήκαν τα δύο αδέρφια ήταν το ίδιο με αυτό που σκόρπισε τον θάνατο στην καρδιά των Παρισίων. Πρόκειται για ένα δίκτυο το οποίο απαρτίζεται από νεαρούς Βέλγους, η πλειοψηφία των οποίων είχε φύγει για τη Συρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, μετά τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει σε όλο τον κόσμο για την ανετοιμότητα των βελγικών αρχών να προβλέψουν και να προλάβουν την επίθεση στις Βρυξέλλες, έρχεται δημοσίευμα της ισραηλινής Haaretz να υποστηρίξει ότι οι αρχές της χώρας καθώς και οι αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες γνώριζαν ότι θα γίνουν άμεσα κάποιες ενέργειες είτε στο αεροδρόμιο είτε στο μετρό (είτε και στα δύο, όπως αποδείχθηκε τελικά). Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της εφημερίδας στη βελγική πρωτεύουσα, οι αρχές της χώρας δεν έδωσαν την απαραίτητη βαρύτητα στις πληροφορίες που είχαν και αδιαφόρησαν απέναντι στην έγκαιρη και λεπτομερή ενημέρωση που είχαν.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χάντερ Μπάιντεν προκαλεί τους γιους του Τραμπ σε αγώνα πάλης σε «κλουβί»

Χτες

Για τον εορτασμό των 250 χρόνων από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να φιλοξενήσει αγώνες με επαγγελματίες αθλητές του UFC στον Λευκό Οίκο

Λουτσέσκου: Ο συγκινητικός επικήδειος του Ραζβάν στην κηδεία του Μιρτσέα

Χτες

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές στο Βουκουρέστι και ο γιος του, Ραζβάν, ήταν εκεί μέχρι το τέλος

Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Χτες

Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία

Πάτρα: Φωτιά σε πολυκατοικία ‑ Επιχείρηση απεγκλωβισμού σε εξέλιξη

Χτες

Μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο σε φλεγόμενο διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Πάτρα

Ο Μαροκινός που έγινε «είδωλο» στην Κίνα ‑ «Την έσωσε και έφυγε σιωπηλά»

Χτες

Η ηρωική πράξη του κέρδισε τον θαυμασμό και η ταυτότητά του δεν άργησε να αποκαλυφθεί

Συνομιλίες ΗΠΑ ‑ Ιράν: Όλα κρέμονται σε μια κλωστή ‑ Το σχέδιο των δέκα σημείων και οι παρουσίες

Χτες

Ιράν: «Το σχέδιο 10 σημείων της Τεχεράνης θα αποτελέσει τη βάση για τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ»

Χανιά: Στη φυλακή 37χρονος καθηγητής μουσικής για ασέλγεια σε 14χρονη μαθήτρια του

Χτες

Ο 37χρονος συνελήφθη τη Μεγάλη Τρίτη, έπειτα από καταγγελία του ανήλικου κοριτσιού στις αστυνομικές αρχές

Με στρατιωτικές τιμές η κηδεία του Μιρτσέα Λουτσέσκου

Χτες

«Ελπίζω να είσαι υπερήφανος για εμένα» είπε συγκινημένος ο Ραζβάν στον επικήδειο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.