E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Θερμά λόγια του Ομπάμα για την Ελλάδα και όσα κάνει για τους πρόσφυγες

Μήνυμα συμπαράστασης στην σημερινή διακήρυξη

Θερμά λόγια του Ομπάμα για την Ελλάδα και όσα κάνει για τους πρόσφυγες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 26/3/2016 | 00:30

Θερμά λόγια και μήνυμα συμπαράστασης στον ελληνικό λαό για την στάση και την υποστήριξή που επιδεικνύουν στους πρόσφυγες, περιελάμβανε η σημερινή διακήρυξη για την ελληνική εθνική επέτειο της 25η Μαρτίουέ του Μπαράκ Ομπάμα.   Ο Αμερικανός Πρόεδρος ανακηρύσσει την 25η Μαρτίου ως «εθνική ημέρα εορτασμού της ελληνικής και αμερικανικής δημοκρατίας».  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ανταποκρινόμενη σε μια συνεχή προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, η Ελλάδα παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια σε αμέτρητους άνδρες, γυναίκες και παιδιά που αναζητούν την ελευθερία από τις διώξεις και τη βία», αναφέρει  ο Μπαράκ Ομπάμα για την βοήθεια που παρέχει η Ελλάδα στους πρόσφυγες, συμπληρώνοντας: «Ως Αμερικανοί στεκόμαστε στο πλευρό της Ελλάδας ως εταίροι, φίλοι και σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ και η Ελληνοαμερικανική Κοινότητα χρησιμεύει ως μια σημαντική γέφυρα η οποία βοηθά να ερχόμαστε σε επαφή. Στον πυρήνα μας, μοιραζόμαστε τους βαθιούς δεσμούς του πολιτισμού και της οικογένειας και το σεβασμό στα θεμελιώδη δικαιώματα των δημοκρατικών κρατών. Σε καλές και κακές περιόδους, μοιραζόμαστε μια κοινή δέσμευση για την ασφάλεια και την ελευθερία των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο».  

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρει ακόμα ότι «εμπνευσμένοι από το παράδειγμα της Αρχαίας Ελλάδας, οι ιδρυτές της Αμερικής χάραξαν πάνω στις ελληνικές αρχές για να καθοδηγούν τη δημοκρατία μας στη γέννησή της. Σχεδόν μισό αιώνα μετά που η αστερόεσσα κυμάτισε πάνω από τη χώρα μας, μια σημαία υψώθηκε σε μια βουνοκορφή στην Ελλάδα, και μια επανάσταση γεννήθηκε για να φέρει τη δημοκρατία πίσω στη γενέτειρά της και να θέσει τον ακρογωνιαίο λίθο της στενής σχέσης που απολαμβάνουν τα δύο έθνη μας».  

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο Αμερικανός πρόεδρος και στην ελληνική ομογένεια, σημειώνοντας στη διακήρυξή του, ότι στην 195η επέτειο της ανεξαρτησίας της Ελλάδας, γιορτάζεται η φιλία μεταξύ των δύο χωρών και τιμούνται οι συνεισφορές των Ελληνοαμερικανών στον εθνικό χαρακτήρα της Αμερικής. Ταυτόχρονα αναφέρεται με πολύ θερμά λόγια στην Ελληνοαμερικανική Κοινότητα, λέγοντας: «Οι κοινές ιστορίες μας αντανακλούν στις κοινές αξίες μας. Καθ' όλο το χιλιοτραγουδισμένο παρελθόν μας, οι λαοί μας έχουν επικυρώσει τα θεμελιώδη ιδανικά που πρεσβεύουμε, εργαζόμενοι από κοινού για να διασφαλίσουμε τα θεμέλια της δημοκρατίας, πάνω στα οποία έχουν οικοδομηθεί τα δύο έθνη μας. Οι Έλληνες και οι Αμερικανοί έχουν για πολύ καιρό σταθεί πλάι – πλάι για την υπεράσπιση της ελευθερίας και σήμερα, η Ελληνοαμερικανική Κοινότητα μεταφέρει την κληρονομιά των παλαιών Ελλήνων που φώτισαν τον κόσμο μας, συνεχίζοντας να εμπλουτίζει την κοινωνία μας με μοναδικούς τρόπους» και συμπληρώνει «Παρακινώντας γενιές, η ελπίδα που υποκίνησε και τις δύο επαναστάσεις μας, εξακολουθεί να καίει στις καρδιές των Ελληνοαμερικανών και σε όλους εκείνους οι οποίοι σε όλη τη χώρα μας αναζητούν ακόμα μεγαλύτερη ευκαιρία για τα παιδιά και τα εγγόνια μας».  

Ο πρόεδρος Ομπάμα, κλείνοντας, τονίζει ότι τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες παραμένουν σταθεροί στην αντοχή και την επιμονή τους, αν και αντιμετωπίζουν εξαιρετικές προκλήσεις «Την ημέρα αυτή ας προβληματιστούμε σχετικά με τους σχεδόν δύο αιώνες ισχυρών δεσμών μεταξύ των εθνών μας και ας δεσμευτούμε ξανά να εργαστούμε από κοινού για να ενισχύσουμε τις αντίστοιχες δημοκρατίες μας». 

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μυστήριο από άρμα με την αμερικανική και τη ρωσική σημαία

Σήμερα

Ο Αντρέι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το βίντεο στο Telegram

Χαλάνδρι: Βγήκε να ταΐσει τις γάτες και της έστησε καρτέρι θανάτου – Γιατί τη σκότωσε ο 28χρονος

Σήμερα

O 28χρονος σκότωσε με μαχαίρι 47χρονη στο Χαλάνδρι γιατί «με εξέθεσε στους φίλους μου», όπως ομολόγησε

Συναγερμός στο Μανχάταν: Αποκλεισμένη η Times Square λόγω ύποπτου δέματος

Σήμερα

Στο κλείσιμο τμήματος της πλατείας Times Square στο κεντρικό Μανχάταν προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε

Πιστόλι, σπαθί «κατάνα» και ξιφίδια βρέθηκαν στο σπίτι 25χρονης που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο

Σήμερα

Η νεαρή κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Χάος σε παραλία της Γρανάδας: Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν λουόμενους

Σήμερα

Ενώ η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με φωτιές – Δείτε βίντεο

Ανατροπή στη δoλoφovία στο Χαλάνδρι: Τι ερευνά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Σήμερα

Δράστης και θύμα δεν ήταν σύντροφοι, αλλά είχαν γνωριστεί τον Ιανουάριο στο συσσίτιο της εκκλησίας

Τροχαίο στην Ξάνθη: Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Σήμερα

Τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ξάνθη στην Εγνατία Οδό - Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ - Ξέσπασε φωτιά

Αγρια δολοφονία 47χρονης στο Χαλάνδρι ‑ Την σκότωσε στην είσοδο πολυκατοικίας

Σήμερα

Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει τον 28χρονο δράστη

Προσοχή: Ο ΕΟΦ ανακαλεί 2 συμπληρώματα διατροφής

Σήμερα

Περιέχουν μη εγκεκριμένα συστατικά ή έχουν υποστεί επεξεργασία με ακτινοβολία

Προσωπικός αριθμός: Λήγει η προθεσμία για την έκδοση του από τους πολίτες

Σήμερα

Τι θα συμβεί σε όσους δεν έχουν επιλέξει από 5 Σεπτεμβρίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.