E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Χάρτης του αεροδρομίου των Βρυξελλών στη «γιάφκα» του Αμπαούντ στο Παγκράτι!

Προβληματίζει η αδράνεια των βελγικών αρχών, που είχαν ειδοποιηθεί από την Αθήνα

Χάρτης του αεροδρομίου των Βρυξελλών στη «γιάφκα» του Αμπαούντ στο Παγκράτι!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 26/3/2016 | 11:13

Σχεδιαγράμματα, αλλά και ένας χάρτης του αεροδρομίου Ζάβεντεμ των Βρυξελλών όπου πραγματοποιήθηκε το τρομοκρατικό χτύπημα την περασμένη Τρίτη, βρέθηκαν σε υπολογιστές και USB σε διαμέρισμα της οδού Αστερόπης στο Παγκράτι, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Σκάι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το εν λόγω διαμέρισμα ήταν η «γιάφκα», όπου διέμενε τον Ιανουάριο του 2015 ο «εγκέφαλος» των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ.

Σύμφωνα με τον Σκάι, όλα τα ευρήματα, καθώς επίσης και αυτά που είχαν βρεθεί από άλλο διαμέρισμα, επί της οδού Χωματιανού, στα Σεπόλια, στάλθηκαν αρμοδίως στις βελγικές αρχές, οι οποίες ταυτοποίησαν το DNA του τζιχαντιστή, που είχε εξαφανιστεί από τη χώρα μας, με δική τους ευθύνη.

Η στάση των αρχών του Βελγίου κρίνεται ως προβληματική, καθώς ήδη στις 2 Ιανουαρίου 2015 ζήτησαν από τις ελληνικές αρχές, να ερευνήσουν πρόσωπο το οποίο χρησιμοποιούσε τηλεφωνική συσκευή -η οποία εξέπεμπε από το Παγκράτι- για να συντονίζει πυρήνα τζιχαντιστών στο Βερβιέ, ενώ γνώριζαν ότι αυτός ήταν ο Αμπααούντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τότε έως τις 15 Ιανουαρίου, που τελικά επιχείρησαν οι Βέλγοι, δόθηκε το περιθώριο στον τρομοκράτη να κρύψει τα ίχνη του.

Οι ελληνικές αρχές βρήκαν τα καταλύματα του Aμπαούντ στις 17 και 19 Ιανουαρίου και περαιτέρω προσήγαγαν τον Αλγερινό Ομάρ Νταμάς -ο οποίος εκδόθηκε στο Βέλγιο, καθώς και ένα ακόμη άτομο το οποίο εφέρετο ως Συριακής καταγωγής.

Δέκα ημέρες αργότερα ενημέρωσαν τους Έλληνες συναδέλφους τους ότι ο Σύρος ήταν Γάλλος και σεσημασμένος στρατολογητής τζιχαντιστών στην Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ είχε καταδικαστεί τον Ιούλιο, μετά την αναχώρησή του για τη Συρία, ερήμην, σε 20 χρόνια κάθειρξης από δικαστήριο των Βρυξελλών σε υπόθεση δικτύων στρατολόγησης Βέλγων τζιχαντιστών με προορισμό τη Συρία.

Το 2014 βρισκόταν στα πρωτοσέλιδα του βελγικού Τύπου για την απαγωγή του ίδιου του 13χρονου αδελφού του, του Γιουνές, «του μικρότερου τζιχαντιστή στο κόσμο», τον οποίο και πήρε μαζί του στη Συρία. Ο πατέρας του, ο Ομαρ Αμπαούντ, έχει καταθέσει εναντίον του αγωγή για την απαγωγή.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Google: Ποιο emoji «σάρωσε» το 2025 ‑ Αύξηση 37% στη χρήση του

Σήμερα

Η εταιρεία ανέλυσε 665 εκατομμύρια σύμβολα μέσα από το Gboard, αναδεικνύοντας τις νέες τάσεις που φέρνει η Gen Z στην ψηφιακή επικοινωνία.

Κυψέλη: Σε 14 κτίρια οι ζημιές από τα έργα του Μετρό ‑ Τι είπε ο Χάρης Δούκας

Σήμερα

Παρουσιάστηκαν τα πρώτα στοιχεία για τις επιπτώσεις που έχουν προκαλέσει οι εργασίες του Μετρό σε κτίρια της Κυψέλης

Πορτογαλία: Η στιγμή που μεθυσμένος οδηγός πέφτει πάνω σε πλήθος ‑ 12 τραυματίες

Σήμερα

Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στο παραθαλάσσιο θέρετρο στην περιοχή Αλγκάρβε

Ουρές στα βενζινάδικα στο Ιράν μετά τον οικονομικό «στραγγαλισμό» των ΗΠΑ

Σήμερα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως πρέπει να «τερματιστούν αμέσως» οι εκτελέσεις διαδηλωτών

Κάτω Κουφονήσι: Νεκρή 69χρονη Αγγλίδα μετά από βουτιά στη θάλασσα από ημερόπλοιο

Σήμερα

Οι προσπάθειες ανάνηψης με ΚΑΡΠΑ στο λιμάνι δεν κατάφεραν να σώσουν τη γυναίκα, ενώ το Λιμενικό διενεργεί προανάκριση για τα αίτια του θανάτου.

Δημήτρης Κόκοτας: Η ανακοίνωση του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» για τον θάνατό του

Σήμερα

Ο γνωστός τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα, μετά από παρατεταμένη νοσηλεία

Ηράκλειο: Απατεώνες επενδυτικοί σύμβουλοι ξάφρισαν 60.000€ από 48χρονη

Σήμερα

Δείτε πώς μια 48χρονη στο Ηράκλειο έμεινε χωρίς 60.000€ από επενδυτική απάτη και πώς μπορείτε να προστατευτείτε από ανάλογα κρούσματα.

Απομακρύνεται από την οικογενειακή κατοικία ο σύζυγος της παρουσιάστριας

Σήμερα

Κοινωνία - Για την Πέμπτη 27 Αυγούστου μετατέθηκε από το Αυτόφωρο η εκδίκαση της υπόθεσης του συζύγου της παρουσιάστριας

Παραπλανητικές διαφημίσεις και οδοντιατρικές «θεραπείες» χαμηλού κόστους: Προειδοποίηση από την ΕΟΟ

Σήμερα

Προειδοποίηση της ΕΟΟ για τις «θεραπείες» χαμηλού κόστους και τις παραπλανητικές διαφημίσεις

Φωτιά στο Λαύριο: Βρίσκεται σε ύφεση ‑ «Σταμάτησε ακριβώς έξω από τα σπίτια»

Σήμερα

Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής επιβεβαίωσε πως η φωτιά που ξέσπασε βρίσκεται πλέον σε ύφεση

ΕΟΔΥ σε συναγερμό: Αναζητείται πιθανό νέο στέλεχος του ιού του Δυτικού Νείλου

Σήμερα

Η επιστημονική κοινότητα στη χώρα μας βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.