E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η Σλοβακία θα αποκτήσει τρένα με ταχύτητα τα 1.200 χλμ την ώρα

Πιο γρήγορα και από αεροπλάνα

Η Σλοβακία θα αποκτήσει τρένα με ταχύτητα τα 1.200 χλμ την ώρα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 28/3/2016 | 00:12

Το Hyperloop θα μπορούσε εύκολα να είναι το next big thing στον τομέα τον μετακινήσεων. Πρόκειται για ένα σύστημα που οι επιβάτες θα κάθονται σε μία κάψουλα οι οποία θα επιταχύνει μέσα σε σωλήνες υψηλής πίεσης και θα μπορεί να φτάνει ταχύτητα ακόμα και τα 1.200 χλμ την ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια του Hyperloop το σύστημα θα μπορεί να κινείται αυτοτελώς αφού ηλιακά πάνελ θα του παρέχουν την απαραίτητη ενέργεια. Επίσης οι σωλήνες μετακίνησης του Hyperloop θα είναι πλήρως αντισεισμικοί.

Το project προτάθηκε αρχικά από τον Elon Musk της Tesla Motors ως εναλλακτικός τρόπος μετακίνησης μεταξύ όσων θέλουν να κάνουν την διαδρομή Σαν Φρανσίσκο - Λος Άντζελες.

Πριν από λίγες εβδομάδες ο CEO της HTT (Hyperloop Transportation Technologies), Dirk Ahlborn ανακοίνωσε ότι ήρθε σε συμφωνία και με την Σλοβακική κυβέρνηση ώστε να δημιουργηθεί η γραμμή Hyperloop που θα συνδέει την Βιέννη με την Μπρατισλάβα και την Μπρατισλάβα με την Βουδαπέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γι αυτή την διαδρομή συνήθως απαιτούνται οκτώ ώρες, όμως το Hyperloop θα την κάνει σε μόλις 43 λεπτά.

Μετά την συμφωνία μας με την Σλοβακία αλλά και το project στην Quay Valley στην Καλιφόρνια η HTT γίνεται διεθνής, σημειώνει ο Ahlborn που μόνο καλά λόγια έχει να λέει για την Σλοβακική Δημοκρατία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

"Η Σλοβακία είναι σε ηγετική τεχνολογική θέση στους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας, της επιστήμης υλικών και της ενέργειας στην βιομηχανία, περιοχές που είναι αναπόσπαστο μέρος του συστήματος Hyperloop", τονίζει.

Σύμφωνα με τον Musk το project της Hyperloop στην Καλιφόρνια θα κοστίσει έως 7,5 δισ. δολάρια ενώ το project της Ανατολικής Ευρώπης θα είναι έτοιμο έως το 2020.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Σήμερα

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Τραγωδία στην Κύπρο: Τι προκάλεσε την κατάρρευση της πολυκατοικίας στη Λεμεσό ‑ Δείτε πώς εξελίσσεται η επιχείρηση διάσωσης

Σήμερα

Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για δεύτερο εγκλωβισμένο, τρεις τραυματίες στο νοσοκομείο.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Σήμερα

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Στάθης Μαντζώρος: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό 10 μήνες μετά το εγκεφαλικό που υπέστη

Σήμερα

Ο αγαπημένος «καφετζής» του τηλεοπτικού κοινού στη σειρά «Σασμός» νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Σήμερα

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Σήμερα

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Πέδρο Σάντσεθ: Η Ευρώπη να «κάνει μεγάλα όνειρα» και να αναλάβει ρόλο ως ηθικός ηγέτης

Σήμερα

Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης

Ιρανικές πηγές: «Το πρόσωπο του Μοτζταμπά Χαμενεΐ έχει παραμορφωθεί, υπέστη σοβαρά τραύματα στα πόδια»

Σήμερα

Ο 56χρονος αναρρώνει και παραμένει σε πνευματική διαύγεια, ανέφεραν στο Reuters άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον στενό του κύκλο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.