E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Electric Nights 2016, για 4η χρονιά στο Βooze

Φεστιβάλ live πειραματικής ηλεκτρονικής μουσικής

Electric Nights 2016, για 4η χρονιά στο Βooze
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 29/3/2016 | 00:08

H Medea Electronique σε συνεργασία με το Βooze, διοργανώνει για 4η χρονιά το φεστιβάλ ζωντανής πειραματικής ηλεκτρονικής μουσικής «Electric Nights». Σε αυτό το μοναδικό δρώμενο, παράγει με ισχυρή δημιουργική ενέργεια ένα πρόγραμμα καινοτόμου ηχητικού και μουσικού αυτοσχεδιασμού. Τακτικοί καλεσμένοι της Medea Electronique από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που ασχολούνται με την πειραματική ηλεκτρονική μουσική, τον θόρυβο, τις DIY μουσικές δραστηριότητες και την avant garde, συμπράττουν επί σκηνής, σε performances ηλεκτρονικής μουσικής.

Ένα πρωτοποριακό long trip, διεύρυνσης οριζόντων, στα όρια τέχνης και επιστήμης. Ένα από τα λιγοστά εγχώρια φεστιβάλ για την τέχνη και την τεχνολογία του ήχου, όπου παρουσιάζονται οι δυναμικές παρουσίες της ηλεκτρονικής σκηνής που υπόγεια ρέουν στην πόλη και στο εξωτερικό. Ένα φεστιβάλ-πλατφόρμα, όπου συγκροτημένος διάλογος και βήμα παρουσίασης της σύγχρονης έρευνας για την τεχνολογία του ήχου και της μουσικής στήνεται. Διεθνώς άλλωστε, εδώ και κάποια χρόνια ο προβληματισμός προσανατολίζεται όλο και περισσότερο στον αναξιοποίητο-σε σχέση με την εικόνα και τις τεχνολογίες της-ήχο.

Πάνω απ’ όλα το Electric Nights παρουσιάζει ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα πρωτοποριακό, σε διάλογο με τη σύγχρονη έρευνα για τη μουσική.

Στη φετινή του έκδοση το «Electric Nights» εισάγονται δύο εργαστήρια μουσικής τεχνολογίας. Το πρώτο αφορά τη σύνθεση ήχου και αλγοριθμικής μουσικής με το περιβάλλον προγραμματισμού SuperCollider (εισηγητής: Μαρίνος Κουτσομιχάλης), ενώ το δεύτερο τη δημιουργία αυτοσχέδιων (DIY) μουσικών ηλεκτρονικών κατασκευών (εισηγητής: Ανδρέας Μονόπωλης).

Στο φετινό line-up καλλιτέχνες με διαφορετικές καταβολές, και ερευνητές συμπράττουν στο Booze, και παρουσιάζουν το οπτικοακουστικό τους αλφάβητο, με ενοποιητικό στοιχείο τη διάθεση για αυτοσχεδιασμό και πειραματισμό, διευρύνοντας έτσι τα όρια της τέχνης και της μουσικής.

Line-up (με αλφαβητική σειρά):
Γιάννης Αναστασάκης – Jannis Anastasakis (GR)
Asabe Ensemble (Αll Sounds Are Born Equal) (GR)
Μιχάλης Βαρδάκας – Michalis Vardakas (GR)
Κωνσταντίνος Βασιλάκος – Konstantinos Vasilakos (GR)
Carlos Garate (ES/UK)
Gaëtan Gromer – Philippe Boisnard (FR)
Άκης Δαούτης – Akis Daoutis (GR)
Dushume (UK)
formuls (UK)
Θεόμνη – Theomni (GR)
Αγγελική Καράμπελα – Angeliki Karampela (GR)
Γιάννης Κοτσώνης – Yannis Kotsonis (GR)
Khora (GR)
Mats Lindström (SE)
Alyssa Moxley (USA)
Dirar Kalash (PSE/NL)
Luca Nasciuti (IT/UK)
Oaes (GR/UK)
Obstructions (UK)
OMG this is flawless (GR)
Scizhic InzC (GR)
Παναγιώτης Σιμσίρογλου – Panagiotis Simsiroglou (GR)
Γιώργος Στεφάτος – Giorgos Stefatos (GR)

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

11ο Edessa Short Film Festival: Η μαγεία του κινηματογράφου επιστρέφει στην πόλη των νερών

Πριν 3 εβδομάδες

4 & 5 Ιουλίου 2026 - Cine Καταρράκτες, Περιοχή Μύλοι, Έδεσσα - Είσοδος Ελεύθερη

Οι Σκιαδαρέσες στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών: Μια βραδιά γεμάτη μουσική, χιούμορ και αυθεντική ενέργεια

Πριν 3 εβδομάδες

Το αγαπημένο μουσικό σχήμα επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για μια μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία την Πέμπτη 25 Ιουνίου

ΜΠΛΙΠ ΦΕΣΤ 26: Ποιοι εμφανίζονται στο μεγάλο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής της Εύβοιας;

Πριν 3 εβδομάδες

Τρεις ημέρες non-stop μουσικής με δύο stages και πάνω από 50 καλλιτέχνες στο Platanenhof της Κύμης, από 3 έως 5 Ιουλίου 2026.

Avli Music Festival 2026: Ποιοι εμφανίζονται σε Ανδρο, Τήνο και Σύρο τον Ιούλιο;

Πριν 3 εβδομάδες

Έξι βραδιές με ζωντανή μουσική στις Κυκλάδες από τις 17 έως τις 22 Ιουλίου 2026, με εισιτήρια διαθέσιμα στο ticketmaster.gr.

Akylas – Press Start Tour στη Μονή Λαζαριστών

Πριν 3 εβδομάδες

Ο καλλιτέχνης που έγινε viral με το «Ferto» φέρνει το πιο εκρηκτικό καλοκαιρινό party στη Θεσσαλονίκη

14ο Thessaloniki Pride 2026: Ποιοι εμφανίζονται στη σκηνή και πότε γίνεται η πορεία

Πριν 4 εβδομάδες

Το φεστιβάλ ξεκίνησε στις 15 Ιουνίου και κορυφώνεται το Σάββατο 20 Ιουνίου με την πορεία υπερηφάνειας και μεγάλη συναυλία στην πλατεία Λευκού Πύργου.

Οι Tripolism στο Bolivar Beach Club με τους Mayans

Πριν 4 εβδομάδες

BOLIVAR BEACH BAR18/06

12ο «Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών»

Πριν 4 εβδομάδες

Δύο μοναδικές χορευτικές παραστάσεις στο Θέατρο Δόρα Στράτου, Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Ιουνίου 2026

Ποιοι επιστρέφουν στη Μονή Λαζαριστών για μια σπάνια εμφάνιση τον Ιούνιο του 2026;

Πριν 4 εβδομάδες

Οι θρυλικοί Einstürzende Neubauten και ο Πάνος Βλάχος ανεβαίνουν στη σκηνή της Μονής Λαζαριστών στις 17 και 18 Ιουνίου 2026 αντίστοιχα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 2
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.