E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μάρδας: Οχι μόνο επιμένω στην πρότασή μου για μετανάστες‑επενδυτές, αλλά αργήσαμε κιόλας

Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας

Μάρδας: Οχι μόνο επιμένω στην πρότασή μου για μετανάστες‑επενδυτές, αλλά αργήσαμε κιόλας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 29/3/2016 | 18:16

Επιμένει στην πρότασή του για εξεύρεση επενδυτών από τους πρόσφυγες ο Δημήτρης Μάρδας, 48 ώρες μετά την αρχική του δήλωση που προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων ακόμη και από κυβερνητικά στελέχη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρά το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη τον «άδειασε» ρητά, σημειώνοντας ότι πρόκειται για προσωπική του άποψη καλώντας όλους να είναι πιο προσεκτικοί στις διατυπώσεις τους, ο υφυπουργός Εξωτερικών επανήλθε.

Μιλώντας στον Real fm, ο κ. Μάρδας ρωτήθηκε πολλές φορές από τον Νίκο Στραβελάκη για το αν έχει μετανιώσει για την δήλωσή του.

«Οχι. Είναι μια θέση η οποία βασίζεται στην διεθνή εμπειρία, ως εκ τούτου δεν χρειάζεται καμία ανασκευή. Προσπαθούμε να αντιγράψουμε μια πρακτική διεθνή, δεν ανακαλύπτουμε τον τροχό» επέμεινε. Πρόσθεσε πως «όπως έγινε και σε άλλες χώρες και μπόρεσαν και μάζεψαν κάποια χρήματα αυτό μπορεί να γίνει και σε εμάς. Δεν είναι ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας» τόνισε ο κ. Μάρδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα αναφέρθηκε σε αντίστοιχα παραδείγματα σε άλλες χώρες: «Στην Αίγυπτο οδήγησαν αύξηση επενδύσεων 400-500 εκατ. ευρώ, στην Τουρκία μέχρι το 2015 οδήγησαν στη δημιουργία 4.000 επιχειρήσεων και 220 εκατ.ευρώ» είπε.

Μάλιστα όταν ρωτήθηκε αν, αντιθέτως, άργησε η κυβέρνηση γι' αυτή την πρόταση καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα, στην πρώτη φάση της μεταναστευτικής κρίσης ανίχνευαν το οικονομικό προφίλ των μεταναστών, ο κ. Μάρδας απάντησε: «Αυτό είναι τώρα μια άλλη υπόθεση. Αυτό αποδεικνύει και την αξία της πρότασης. Εστω και καθυστερημένα, οι πρόσφυγες εξακολουθούν να έρχονται. Οι Γερμανοί το έκαναν και σε στρατόπεδα του Λιβάνου και της Ιορδανίας. Παλιότερα υπήρχαν άλλες πιεστικές καταστάσεις, είχαμε κάποιες άλλες προτεραιότητες. Ομως θεωρούμε ότι τώρα που ηρεμούν τα πράγματα, υπάρχουν περιθώρια εφαρμογής μιας τέτοιας πολιτικής»

Επέμεινε ότι επρόκειτο για εισήγηση που δεν είναι πρόταση αιχμής αλλά «χαμηλής ταχύτητας» και πως ο σχεδιασμός αυτός είναι μεσοπρόθεσμος και όχι βραχυπρόθεσμος. Οπως είπε, η εισήγηση αυτή, δεν στόχευε στους πρόσφυγες της Ειδομένης ή του Πειραιά, επιμένοντας ότι κάποιοι από τους πρόσφυγες/μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα μπορεί να έχουν επενδυτικές δυνατότητες. «Σε 10-15 μέρες δεν θα υπάρχει Ειδομένη. Η πρόταση μας αναφέρεται σε μια μεσοπρόθεσμη περίοδο, είναι μια πρόταση διαμόρφωσης μιας πολιτικής» πρόσθεσε ο κ. Μάρδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η πρότασή μου έγινε προφορικά στους συναδέλφους μου υπουργούς και απομένει να αποφασίσουν για το χρόνο εφαρμογής μιας πρότασης, είτε ως έχει, είτε διαφοροποιημένη» σημείωσε ο κ. Μάρδας.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις υπουργών εναντίον του απάντησε ότι «οι συνάδελφοί μου ήταν πολύ προσεκτικοί και ήταν αυτονόητα όσα είπαν» ενώ για τις αντιδράσεις από άλλα κόμματα είπε: «Οταν υπάρχει κενό γνώσης ή εμπειρίας καλό θα είναι κάποιοι να κρατούν κλειστό το στόμα τους».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη: Αγέλη λύκων εμφανίστηκε στην Πυλαία ‑ Δείτε βίντεο

Σήμερα

«Θα πρέπει να λάβουμε μέτρα και να εκφοβιστούν από συγκεκριμένη ομάδα άμεσης επέμβασης», τόνισε ο Σπύρος Ψαρούδας, Γενικός Συντονιστής της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ»

Ρύπανση: Ελάχιστο πλαστικό αρκεί για να σκοτώσει θαλάσσια ζώα ‑ Τρομακτικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Σήμερα

Νέα έρευνα ανέλυσε 10.000 νεκροψίες - Μόλις 23 κομμάτια πλαστικού θέτουν σε κίνδυνο τα θαλασσοπούλια

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Σήμερα

Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

Τον σκότωσε στο ξύλο επειδή του έκλεισε τον δρόμο στον Νέο Κόσμο

Σήμερα

Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου

«Έπεσε» η Cloudflare: Προβλήματα σε όλο τον κόσμο στο X, το ChatGPT και πολλές άλλες ιστοσελίδες

Σήμερα

Το περιστατικό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας της Amazon Web Services

Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση του vεκρoύ 4χρονου ‑ Ο θείος του ομολόγησε πως είχαν τρoχαίo

Σήμερα

O 25χρονος επιχείρησε να πάει βόλτα με τη μηχανή τον τετράχρονο - Το όχημα, που κατασχέθηκε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ένοχος και για τη δεύτερη υπόθεση revenge ρorn

Σήμερα

Στον παρουσιαστή επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή

Πέθανε η Μανουέλα Βαρδινογιάννη, σύζυγος του Νίκου Βαρδινογιάννη, ιδρυτή του επιχειρηματικού ομίλου

Σήμερα

Ο Νίκος Βαρδινογιάννης είχε ιδρύσει τον επιχειρηματικό όμιλο της οικογένειάς του, πριν φύγει από τη ζωή πρόωρα και αναπάντεχα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.