E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Νύχτα τρόμου με άγριες συμπλοκές και μαχαίρια στο Hotspot της Χίου

Φόβοι για γενικευμένη σύρραξη σε Πειραιά - Ειδομένη

Νύχτα τρόμου με άγριες συμπλοκές και μαχαίρια στο Hotspot της Χίου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 1/4/2016 | 08:14

Καζάνι που βράζει θυμίζει το κέντρο κράτησης της ΒΙ.ΑΛ. στο Χαλκειός στη Χίο, αφού οι συγκρούσεις μεταξύ διαφόρων ομάδων είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο. Η συνύπαρξη μεταναστών διαφόρων εθνικοτήτων για μεγάλο χρονικό διάστημα φαίνεται ότι δημιουργεί σημαντικό πρόβλημα, αφού για μία ακόμη φορά Αφγανοί και Σύριοι συνεπλάκησαν άγρια μεταξύ τους, με αποτέλεσμα το Hotspot τα ξημερώματα της Παρασκευής να θυμίζει πεδίο μάχης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του politischios.gr μεμονωμένες ομάδες για άγνωστο λόγο ήρθαν σε αντιπαράθεση με αποτέλεσμα δύο άτομα να μαχαιρωθούν και να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο ενώ πολλοί τραυματίστηκαν σοβαρά σε κεφάλι και πόδια. Από την καταστροφική τους μανία δεν ξέφυγαν ούτε οι υποδομές του hotspot αφού έσπασαν ότι βρήκαν μπροστά τους.

Σε μία απέλπιδα προσπάθεια διακοπής των επεισοδίων και προκειμένου να αποφευχθούν επιπλέον τραυματισμοί η Αστυνομία επιχείρησε να εισέλθει στον χώρο του πρώην εργοστασίου της ΒΙ.ΑΛ. με τη χρήση χειροβομβίδων κρότου - λάμψης.

Να σημειωθεί ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου έχει ζητήσει ήδη από την Αθήνα συνδρομή με διμοιρία ΜΑΤ, αίτημα που έγινε αποδεκτό. Έτσι εντός της ημέρας αναμένεται η άφιξη της διμοιρίας στη Χίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σήμερα κάτοικοι της περιοχής θα πραγματοποιήσουν στις 10:00 το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου.

Την ίδια ώρα η ατμόσφαιρα στους δύο μεγάλους πρόχειρους καταυλισμούς προσφύγων, στην Ειδομένη και στον Πειραιά παραμένει ηλεκτρισμένη, με τον κίνδυνο επεισοδίων να επικρέμεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά της η κυβέρνηση επείγεται να επικυρώσει την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας προκειμένου να αρχίσουν οι επαναπροωθήσεις στην Τουρκία. Η ψήφιση και η υλοποίηση της συμφωνίας όμως επισφραγίζει ότι η Ελλάδα μετατρέπεται στο δεσμωτήριο της Ευρώπης και υλοποιεί την πολιτική των κλειστών συνόρων. Προκαλεί αυτό κραδασμούς στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος όπως έδειξε και η χθεσινή ανακοίνωση των 53 και οι αντιδράσεις στην κοινοβουλευτική ομάδα στου ΣΥΡΙΖΑ την οποία ενημέρωσε ο Γιάννης Μουζάλας. Στις χθεσινές αντιδράσεις πρωτοστατούσε η Βασιλική Κατριβάνου, ενώ από τους πρώτους που με αρθρογραφία είχε επισημάνει ότι η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας συνιστά παραβίαση των δικαιωμάτων των προσφύγων είναι η πρώην αρμόδια υπουργός Τασία Χριστοδουλοπούλου. Ενδεικτικό των αντιδράσεων είναι ότι και στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ είχαν υπάρξει διαφωνίες με πρώτο τον Παναγιώτη Λάμπρου που είχαν αποτέλεσμα να μην υπάρξει ομόφωνη απόφαση κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του οργάνου αυτή την εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ η ροή προς τα ελληνικά νησιά συνεχίζεται αν και μειωμένη σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες και συνολικά εντός της χώρας ο αριθμός των προσφύγων κινείται γύρω στους 52.000.

Από την Δευτέρα περίπου 1.500 πρόσφυγες πέρασαν το Αιγαίο με τον κύριο όγκο να υποδέχεται η Λέσβος και ακολούθως η Χίος και η Σάμος. Και αυτό παρότι σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες οι τουρκικές αρχές έχουν ενεργοποιηθεί και καθημερινά σταματούν πολύ περισσότερους από όσους τελικά βρίσκουν τον δρόμο τους. Δείχνει αυτό ότι ακόμη κι αν η Τουρκία συμμορφωθεί με την απόφαση που έχει υπογράψει κάτι που δεν είναι καθόλου βέβαιο, η ροή δεν μπορεί να σταματήσει εντελώς. Δυσκολίες στην εφαρμογή της συμφωνίας θα προκύψουν και από την πλευρά της Ευρώπης. Μετά και τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες, οι χώρες της ΕΕ δύσκολα θα δεχθούν την απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες, που όμως είναι η βασική επιδίωξη της Άγκυρας ώστε να τηρήσει το δικό της σκέλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενώ όμως από τα τουρκικά παράλια θα συνεχίσουν να έρχονται, τα ελληνικά σύνορα παραμένουν κλειστά. Την ίδια ώρα δραστηριοποιούνται τα κυκλώματα των διακινητών στην Ελλάδα που υπόσχονται στους πρόσφυγες που είναι συγκεντρωμένοι στην Ειδομένη και σε όσους φθάνουν στον Πειραιά ότι θα τους εξασφαλίσουν τρόπο να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη. Η υπόσχεση αυτή που συντηρεί την ελπίδα αποτελεί εμπόδιο στις προσπάθειες των ελληνικών αρχών να πείσουν τους πρόσφυγες στους πρόχειρους καταυλισμούς να αποσυρθούν για τις οργανωμένες δομές. Η αλήθεια είναι ότι ακόμη και τώρα οι θέσεις φιλοξενίας στις οργανωμένες δομές δεν επαρκούν. Η υπόσχεση του πρωθυπουργού για δημιουργία 10.000 νέων θέσεων την εβδομάδα συναντά πρακτικές δυσκολίες στην υλοποίησή της και σε σημαντικό βαθμό αντιδράσεις από τοπικές κοινωνίες που αρνούνται να δεχθούν πρόσφυγες.

Εν τω μεταξύ στους δύο καταυλισμούς στην Ειδομένη που παραμένουν περί τους 12.000 πρόσφυγες και στον Πειραιά όπου ο αριθμός τους πλησιάζει στους 6.000, επικρατεί έντονη νευρικότητα και τόσο οι εκπρόσωποι τόσο των ΜΚΟ όσο και των αρχών εκφράζουν φόβους ότι τα επεισόδια μπορούν να επαναληφθούν ανά πάσα στιγμή.

Η κούραση και η απογοήτευση των προσφύγων και οι εθνοτικές και θρησκευτικές διαφορές μεταξύ των προσφύγων, Κούρδων, Αφγανών, Σύρων, Πακιστανών αποτελούν εύφλεκτο υλικό. Η παραβατικότητα στους καταυλισμούς είναι εκτεταμένη. Διαφορές υπάρχουν και ανάμεσα στις δύο μεγάλες κατηγορίες, τους πρόσφυγες από την Συρία που δικαιούνται ασύλου και τους οικονομικούς μετανάστες που προσανατολίζονται σε πιο δυναμικές μορφές διαμαρτυρίας ωθούμενοι πολλές φορές από τα κινήματα αλληλεγγύης που βρίσκονται πίσω από τις οργανωμένες διαδηλώσεις τους στο κέντρο της Αθήνας και στην Θεσσαλονίκη.

Ο συνεχιζόμενος αποκλεισμός της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη που δημιουργεί προβλήματα στον εμπορικό κόσμο και προκαλεί αντιδράσεις. Πρόσφυγες παραμένουν επάνω στις γραμμές, έχουν στήσει σκηνές με γυναίκες και παιδιά κάνοντας δύσκολη μία επέμβαση της αστυνομίας.

Ενώ όμως είναι σαφές ότι η Ελλάδα φορτώθηκε το προσφυγικό πρόβλημα το οποίο θα πρέπει πλέον να αντιμετωπίσει σε διαφορετική βάση, στην Ευρώπη εκφράζεται ικανοποίηση από τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών. Η αυστριακή κυβέρνηση που πρωτοστάτησε στο κλείσιμο των βορείων συνόρων της Ελλάδας επιμένει ότι η πολιτική της κινείται στην σωστή κατεύθυνση και κινείται προληπτικά ώστε να μην ανοίξουν εναλλακτικές διαδρομές από την Βουλγαρία και την Αλβανία. Πιο έντονα κινείται η κυβέρνηση Ορμπάν στην Ουγγαρία που αναπτύσσει πολεμική με ιδεολογικούς όρους κατά της μετανάστευσης μουσουλμάνων στην Ευρώπη.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε δασική έκταση στην Εύβοια – Επιχειρούν εναέρια μέσα

Σήμερα

Από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Θεσσαλονίκη: 27χρονος προσπάθησε να ληστέψει ψιλικατζίδικο – Κατάφερε να αρπάξει μόνο μπύρες

Σήμερα

Ο 27χρονος δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη λίγο αργότερα στην οδό Εθνικής Αμύνης

Ιαπωνία: Τα λείψανα 6χρονης που παρασύρθηκε από το τσουνάμι βρέθηκαν μετά από 14 χρόνια

Σήμερα

Η ταυτοποίηση των λειψάνων έγινε μέσω DNA και οδοντιατρικών αναλύσεων

Ισραήλ: Επιζών από τη σφαγή της Χαμάς στο φεστιβάλ Nova, αυτοπυρπολήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του

Σήμερα

Δεν κατάφερε να αντέξει το ψυχολογικό βάρος από όσα αντιμετώπισε στις 7 Οκτωβρίου 2023 ο Ρόεϊ Σάλεβ

Τραγωδία στη Σαντορίνη: Αγοράκι 6 ετών πνίγηκε σε πισίνα ξενοδοχείου ‑ Φωτογραφία από το σημείο

Σήμερα

Οι γονείς του ήταν και αυτοί στην πισίνα, αλλά δεν μπορούν να εξηγήσουν πώς το παιδί πνίγηκε - Αντιλήφθηκε το αγοράκι ένας λουόμενος που το κλώτσησε τυχαία μέσα στο νερό!

Πάτρα: Γονείς παράτησαν τον 17χρονο αυτιστικό γιο τους σε ίδρυμα

Σήμερα

Αδιαφορία γονέων για παιδί με αυτισμό στην Πάτρα προκαλεί έντονη ανησυχία

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: Πέθανε η μητέρα του ‑ To συγκινητικό «αντίο» του

Σήμερα

Ήσουν δυνατή και περήφανη, θα σε αγαπώ για πάντα, γράφει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών

Μπέικον: «Ο Μαντζούκας ήθελε να παίξουμε ξύλο, ο Παναθηναϊκός έκανε τα πάντα πρόβλημα»

Σήμερα

Ο Αμερικανός πρώην μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού έδωσε τη δική του οπτική για τη σύντομη θητεία του στους πράσινους

Τρόμος για φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη: Ο πρώην της έγινε stalker για έναν ολόκληρο χρόνο

Σήμερα

Η σοκαριστική εξομολόγηση για την κόλαση που βίωνε

Αγιος Παντελεήμονας: Βίντεο ντοκουμέντο ‑ Η στιγμή που ο 47χρονος ζητά βοήθεια αιμόφυρτος

Σήμερα

Στο βίντεο ο άνδρας φαίνεται με τα αίματα στο κεφάλι και τα tie wrap στα χέρια

Γερμανία: Βασάνιζε για ώρες η 17χρονη θετή κόρη την Ίρις Στάλτσερ ‑ Της έκαψε μέχρι και τα μαλλιά!

Σήμερα

Η δήμαρχος του Χέρντεκε επιβίωσε από την σαδιστική επίθεση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.