E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Οι αλλαγές στους φόρους

Από καύσιμα μέχρι τσιγάρα και από κινητή τηλεφωνία μέχρι συνδρομητική τηλεόραση

Οι αλλαγές στους φόρους
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 3/4/2016 | 10:45

Κλείδωσαν τα μέτρα που θα επιβαρύνουν έναν στους δύο φορολογούμενους μέσω της άμεσης φορολογίας, αλλά το σύνολο των φορολογούμενων μέσω της αύξησης της έμμεσης φορολογίας σε καύσιμα, τσιγάρα, κινητή τηλεφωνία κ.ά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να καθαρογραφούν και να φτάσουν ως νομοσχέδιο στη Βουλή πριν το Πάσχα – η συμφωνία πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι 14 Απριλίου, σύμφωνα με όλες τις πηγές.

Ρεπορτάζ του «Βήματος» αναφέρει ότι 2.270.000 φορολογούμενοι με χαμηλό εισόδημα (από 9.000 έως 27.000 ευρώ) θα επιβαρυνθούν από την αύξηση των φόρων από 70 έως 176 ευρώ το χρόνο.

Από την άλλη, 50.000 πολίτες με υψηλό εισόδημα ( πάνω από 45.000 ευρώ) θα έχουν υπέρμετρες επιβαρύνσεις, δεδομένου ότι ο συντελεστής διαμορφώνεται μαζί με την εισφορά αλληλεγγύης στο 53%, ενώ πάνω από 100.000 ευρώ ο συντελεστής φθάνει στο 56%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αφορολόγητο μειώνεται σχεδόν για όλους, εκτός από τους πολίτες που έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω των 9.000 ευρώ.

Εκτός των άλλων, αυξάνονται:

    • Κατά 5% ο ειδικός φόρος στα καύσιμα. Πρακτικά, η τιμή της βενζίνης θα αυξηθεί κατά 4-5 λεπτά το λίτρο. Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί τι θα γίνει με το πετρέλαιο θέρμανσης.
    • Θα επιβληθεί φόρος στο φυσικό αέριο
    • Τα τσιγάρα θα ανέβουν από 20 λεπτά έως 1 ευρώ
    • Αυξάνεται ο ΕΝΦΙΑ
    • Αυξάνονται τα τέλη αυτοκινήτων, θα υπολογίζονται πλέον με βάση την εμπορική αξία του οχήματος

Παράλληλα, θα αντικατασταθεί ο φόρος των 5 λεπτών ανά στήλη στα 13 παιχνίδια του ΟΠΑΠ με ισοδύναμα έσοδα που θα προέλθουν από τις δραστηριότητες του οργανισμού αλλά και των 24 εταιρειών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ανέλαβαν να αποδίδουν επιπλέον έσοδα στο Δημόσιο που αναλογούν σε αύξηση του ειδικού τέλους κατά πέντε λεπτά ανά χρήστη, χωρίς να το μετακυλίσουν στους πελάτες.

Ανάλογη συμφωνία έγινε με τις εταιρείες συνδρομητικής τηλεόρασης, οι οποίες θα κληθούν να καταβάλουν τέλος για τον αριθμό των συμδρομητών τους.

Οι αγρότες, για τα εισοδήματα που θα αποκτήσουν το 2016, θα φορολογηθούν με συντελεστή 15% από 13% που ήταν πέρσι (και 20% που προέβλεπε το μνημόνιο του περασμένου καλοκαιριού).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι συνταξιούχοι που παίρνουν συνολικά πάνω από 1400 ευρώ θα δουν μειώσεις, οι οποίες όμως θα αφορούν μόνο στις επικουρικές συντάξεις. Η μείωση στις επικουρικές από 170 ευρώ και άνω, θα ξεκινά από 2% και θα φτάνει έως και 40%.

Εισοδήματα από ενοίκια

Εισοδήματα μέχρι των 12.000 ευρώ θα φορολογηθούν με συντελεστή 15%.

Αυξάνεται στο 35% ο συντελεστής 33% που επιβάλλεται σήμερα σε εισοδήματα από ενοίκια άνω των 12.000 ευρώ έως και 35.000 ευρώ .

Δημιουργείται νέος συντελεστής 45% για το τμήμα εισοδήματος άνω των 35.000.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Οδηγούσε στον περιφερειακό με 304 χιλιόμετρα και τραβούσε βίντεο για το TikTok!

Χτες

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει τον οδηγό και θα προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες

Νέα ανακοίνωση της ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε πλήρως το πρόβλημα ‑ Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια

Χτες

Η ΥΠΑ τονίζει ότι σε όλα τα στάδια της διαχείρισης του περιστατικού «διασφαλίστηκε πλήρως η ασφάλεια των πτήσεων»

Γιώργος Παπαδάκης: Η ανακοίνωση του Λαϊκού Νοσοκομείου για τον θάνατό του

Χτες

Θρήνος για τον αδόκητο χαμό του γνωστού δημοσιογράφου

Ανδραβίδα: Δεν άντεξε την απώλεια του γιου του σε τροχαίο και αυτοκτόνησε

Χτες

Ο 50χρονος δεν άντεξε το βάρος της ανείπωτης απώλειας που κουβαλούσε τους τελευταίους μήνες και αυτοκτόνησε

Πέθανε ο Γιώργος Παπαδάκης

Χτες

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος ύστερα από έμφραγμα

Υπέστη έμφραγμα ο Γιώργος Παπαδάκης

Χτες

Μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Λαϊκό

Αγρότες από όλη την Ελλάδα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις ‑ Σχέδια για 48ωρους αποκλεισμούς δρόμων

Χτες

«Οι δρόμοι δεν είναι δικοί τους, είναι δικοί μας. Τους πληρώνουμε με τη δουλειά και τους φόρους μας» διαμηνύουν

Προβλήματα στο FIR Αθηνών: Ξεκινούν και πάλι οι αφίξεις στα ελληνικά αεροδρόμια

Χτες

Δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων με μεταθέσεις σε άλλες ημερομηνίες

Απίστευτο: Πόνταρε 30.000 δολάρια στην πτώση του Μαδούρο και έγινε πλούσιος

Χτες

Το «χρυσό» ποντάρισμα για την πτώση του καθεστώς Μαδούρο

Ο «Αϊνστάιν της Wall Street» αποκαλύπτει το μυστικό για να γίνετε πλούσιοι

Χτες

Η συμβουλή του ανθρώπου που ζει τη Wall Street εδώ και 40 χρόνια

ΥΠΑ: Προβλήματα στις επικοινωνίες του FIR Αθηνών ‑ Έχει εκδοθεί NOTAM

Χτες

Για την απόλυτη διατήρηση της ασφάλειας των πτήσεων, προς το παρόν εξυπηρετείται μόνο μέρος των υπερπτήσεων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.