E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σουλτς: Οι επαναπροωθήσεις είναι ισχυρό πλήγμα για τους διακινητές

«Οι Σύροι πρόσφυγες τυγχάνουν καλής μεταχείρισης στην Τουρκία»

Σουλτς: Οι επαναπροωθήσεις είναι ισχυρό πλήγμα για τους διακινητές
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 4/4/2016 | 17:29

Θετικά εκτίμησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την έναρξη υλοποίησης της συμφωνίας επαναπροώθησης παράτυπων προσφύγων στην Τουρκία, πιέζοντας τα κράτη-μέλη της EE να πάρουν πρόσφυγες από τη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, με την επαναπρόωθηση των πρώτων παράτυπων προσφύγων από την Ελλάδα στην Τουρκία, που ξεκίνησε νωρίς το πρωί, υλοποιείται ένας βασικός όρος της συμφωνίας της ΕΕ με την Άγκυρα στο τελευταίο συμβούλιο κορυφής των Βρυξελλών. Παράλληλα με την επαναπροώθηση έφτασαν στη Γερμανία και οι πρώτοι Σύροι πρόσφυγες που στο πλαίσιο της ίδιας συμφωνίας υποχρεούνται τα κράτη - μέλη της ΕΕ να υποδεχθούν σε αντιστάθμισμα των προσφύγων που επιστρέφουν στην Τουρκία.

Αυτό είναι και το σημείο κριτικής του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Όχι τόσο η Τουρκία, όσο η έλλειψη προθυμίας των ευρωπαϊκών κρατών παρά τις υποσχέσεις τους να δεχθούν πρόσφυγες. «Η Τουρκία είναι το μικρότερο πρόβλημα για τους πρόσφυγες», είπε ο Μάρτιν Σουλτς στο πρωινό μαγκαζίνο της πρώτης δημόσιας τηλεόρασης ARD. «Η Τουρκία έχει άλλα προβλήματα, τα οποία πρέπει να συζητήσουμε μαζί της. Οι πρόσφυγες τυγχάνουν καλής μεταχείρισης στην Τουρκία. Το αποφασιστικής σημασίας θέμα είναι ότι η διαδικασία επαναπροώθησης λειτουργεί μόνο όταν όλες οι χώρες - μέλη της ΕΕ δεχθούν πρόσφυγες και εδώ υπάρχει πρόβλημα. Είδατε και μόνοι σας ότι χώρες όπως η Ουγγαρία και η Πολωνία δηλώνουν ότι δεν θα πάρουν πρόσφυγες».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι πολύ προσεκτικός στις εκτιμήσεις του, δεδομένου ότι είναι η πρώτη μέρα διενέργειας των επαναπροωθήσεων. Εκείνο στο οποίο δίνει πρωτίστως σημασία είναι η καταπολέμηση των δικτύων διακίνησης προσφύγων που κερδίζουν εκατομμύρια για να διακινούν παράνομα ανθρώπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά την άποψή του το μέτρο των επαναπροωθήσεων ουσιαστικά λειτουργεί προς το συμφέρον των ανθρώπων που έχουν πραγματική ανάγκη. «Σήμερα είναι η πρώτη μέρα, δεν ξέρουμε εάν θα λειτουργήσει, αλλά εάν λειτουργήσει θα δοθεί ισχυρό χτύπημα στους διακινητές ανθρώπων», υποστήριξε ο Μάρτιν Σουλτς. Και η Τουρκία; Είναι σε ένα τόσο καίριο θέμα αξιόπιστος και λογικός εταίρος;

«Εάν είναι, θα γίνει αντικείμενο ελέγχου επί τόπου», τόνισε ο Σουλτς. «Θα πρέπει να επαναλάβω ότι υπάρχουν εκεί ευρωπαίοι υπάλληλοι, υπάρχουν διεθνείς οργανώσεις. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες βρίσκεται επίσης εκεί και συνεργάζεται με τη χώρα. Επειδή έχω επισκεφθεί πολλές φορές την Τουρκία και προσφυγικά καταλύματα, η εντύπωσή μου είναι ότι οι Σύροι πρόσφυγες τυγχάνουν καλής μεταχείρισης. Δεν γίνεται το ίδιο με όλους τους Τούρκους και κυρίως σε σχέση με την κουρδική διένεξη που μας βαραίνει πολύ. Αλλά θα πρέπει να ελέγχουμε την τήρηση όλων των διεθνών στάνταρντ. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Όλα όσα αλλάζουν για τα ακίνητα με το ΜΙΔΑ: Ανάσα για τα προβληματικά, μεταβατική περίοδος πριν τα πρόστιμα

Σήμερα

Πιλοτική εφαρμογή για διορθώσεις σε Ε9 και Κτηματολόγιο, αγροτεμάχια και εκκρεμείς κτηματογραφήσεις πριν ξεκινήσουν οι διασταυρώσεις και οι κυρώσεις

Ο μοναδικός Νορβηγός που αρνείται να κάνει κουπί για τον Χάαλαντ: «Είναι χαζό και ιστορικά λάθος»

Σήμερα

Η Νορβηγία βρίσκεται για πρώτη φορά στα προημιτελικά Μουντιάλ και ο πανηγυρισμός με τις «κινήσεις κωπηλασίας» έχει γίνει viral - ένας όμως φίλαθλος αρνείται πεισματικά να συμμετάσχει

«3 ευρώ εισιτήριο για βρέφος 17 μηνών»: Το απίστευτο beach bar στην Ιταλία που χρέωσε παιδί

Σήμερα

Ένας πατέρας αναγκάστηκε να καταβάλει 3 ευρώ για την είσοδο της 17μηνης κόρης του σε γνωστή παραλία της Ιταλίας

Καύσωνας στην Ευρώπη: Ποιες χώρες θα αγγίξουν τους 42 βαθμούς και τι περιμένει την Ελλάδα

Σήμερα

Ο ισχυρός υποτροπικός αντικυκλώνας και οι επιπτώσεις του στη Μεσόγειο

Ανακαινίζω 2026: Τι πρέπει να προσέξουν οι δικαιούχοι αναφορικά με την υποχρέωση ενεργειακής αναβάθμισης του ακινήτου

Σήμερα

Το πρόγραμμα δεν χρηματοδοτεί μόνο αισθητικές αλλαγές - η ενεργειακή αναβάθμιση είναι ουσιαστική προϋπόθεση συμμετοχής

Κοριτσάκι δύο ετών στη Φλόριντα πέθανε αφού η μπέιμπι σίτερ το άφησε για τρεις ώρες μέσα σε αυτοκίνητο κάτω από ακραία ζέστη

Σήμερα

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό παραμένουν υπό διερεύνηση

Ποιος ισχυρίζεται ότι ο Νετανιάχου και η Μοσάντ έσωσαν τον Ερντογάν από καρκίνο;

Σήμερα

Πρώην εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ichilov του Τελ Αβίβ κάνει εκρηκτικό ισχυρισμό για μυστική ιατρική αποστολή στην Τουρκία με εμπλοκή της Μοσάντ.

Τι αποκαλύπτουν τα νέα αρχεία του Πενταγώνου για τα UFO ‑ ποια περιστατικά δεν έχουν ακόμα εξηγηθεί

Σήμερα

Σαράντα νέα αρχεία με βίντεο, ηχητικά και έγγραφα από CIA, NASA και FBI φέρνουν στο φως μαρτυρίες στρατιωτικών για άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα που παραμένουν αναπάντητα.

Marfin: Οι φωτογραφίες από διακοπές που άνοιξαν τον δρόμο για συλλήψεις – Το προφίλ των κατηγορουμένων και ο φερόμενος ρόλος τους

Σήμερα

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη από το 2019 οι αστυνομικές αρχές είχαν στη διάθεσή τους φωτογραφικό υλικό

Αγωγή κατά της Πλεύσης Ελευθερίας από την Όλγα Δάλλα – Υποστηρίζει ότι στερήθηκε τη βουλευτική έδρα λόγω… λίστας

Σήμερα

Δικαστικά κινείται η Όλγα Δάλλα για την απώλεια της έδρας της μετά τις επαναληπτικές εκλογές του 2023 - Ζητά τη βασική βουλευτική αποζημίωση 4 ετών

Τρομακτικό βίντεο: Παρά τρίχα γλίτωσε πεζός στη Νέα Υόρκη – Δείτε τι κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας

Σήμερα

Δύο αυτοκίνητα καρφώθηκαν με μεγάλη ταχύτητα σε κτίριο στο Μπρούκλιν, τραυματίζοντας οδηγούς και πεζό - οι δύο οδηγοί συνελήφθησαν αμέσως.

Βίντεο‑σοκ από την Ινδία: Τι συνέβη μετά τον βιασμό και τη δολοφονία 11χρονης ‑ δεκάδες συλλήψεις

Σήμερα

Εξαγριωμένο πλήθος λιντσάρισε άνδρα κατά τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν στη Δυτική Βεγγάλη μετά την ανακάλυψη του πτώματος ενός 11χρονου κοριτσιού σε λίμνη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.