E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σουλτς: Οι επαναπροωθήσεις είναι ισχυρό πλήγμα για τους διακινητές

«Οι Σύροι πρόσφυγες τυγχάνουν καλής μεταχείρισης στην Τουρκία»

Σουλτς: Οι επαναπροωθήσεις είναι ισχυρό πλήγμα για τους διακινητές
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 4/4/2016 | 17:29

Θετικά εκτίμησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την έναρξη υλοποίησης της συμφωνίας επαναπροώθησης παράτυπων προσφύγων στην Τουρκία, πιέζοντας τα κράτη-μέλη της EE να πάρουν πρόσφυγες από τη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, με την επαναπρόωθηση των πρώτων παράτυπων προσφύγων από την Ελλάδα στην Τουρκία, που ξεκίνησε νωρίς το πρωί, υλοποιείται ένας βασικός όρος της συμφωνίας της ΕΕ με την Άγκυρα στο τελευταίο συμβούλιο κορυφής των Βρυξελλών. Παράλληλα με την επαναπροώθηση έφτασαν στη Γερμανία και οι πρώτοι Σύροι πρόσφυγες που στο πλαίσιο της ίδιας συμφωνίας υποχρεούνται τα κράτη - μέλη της ΕΕ να υποδεχθούν σε αντιστάθμισμα των προσφύγων που επιστρέφουν στην Τουρκία.

Αυτό είναι και το σημείο κριτικής του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Όχι τόσο η Τουρκία, όσο η έλλειψη προθυμίας των ευρωπαϊκών κρατών παρά τις υποσχέσεις τους να δεχθούν πρόσφυγες. «Η Τουρκία είναι το μικρότερο πρόβλημα για τους πρόσφυγες», είπε ο Μάρτιν Σουλτς στο πρωινό μαγκαζίνο της πρώτης δημόσιας τηλεόρασης ARD. «Η Τουρκία έχει άλλα προβλήματα, τα οποία πρέπει να συζητήσουμε μαζί της. Οι πρόσφυγες τυγχάνουν καλής μεταχείρισης στην Τουρκία. Το αποφασιστικής σημασίας θέμα είναι ότι η διαδικασία επαναπροώθησης λειτουργεί μόνο όταν όλες οι χώρες - μέλη της ΕΕ δεχθούν πρόσφυγες και εδώ υπάρχει πρόβλημα. Είδατε και μόνοι σας ότι χώρες όπως η Ουγγαρία και η Πολωνία δηλώνουν ότι δεν θα πάρουν πρόσφυγες».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι πολύ προσεκτικός στις εκτιμήσεις του, δεδομένου ότι είναι η πρώτη μέρα διενέργειας των επαναπροωθήσεων. Εκείνο στο οποίο δίνει πρωτίστως σημασία είναι η καταπολέμηση των δικτύων διακίνησης προσφύγων που κερδίζουν εκατομμύρια για να διακινούν παράνομα ανθρώπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά την άποψή του το μέτρο των επαναπροωθήσεων ουσιαστικά λειτουργεί προς το συμφέρον των ανθρώπων που έχουν πραγματική ανάγκη. «Σήμερα είναι η πρώτη μέρα, δεν ξέρουμε εάν θα λειτουργήσει, αλλά εάν λειτουργήσει θα δοθεί ισχυρό χτύπημα στους διακινητές ανθρώπων», υποστήριξε ο Μάρτιν Σουλτς. Και η Τουρκία; Είναι σε ένα τόσο καίριο θέμα αξιόπιστος και λογικός εταίρος;

«Εάν είναι, θα γίνει αντικείμενο ελέγχου επί τόπου», τόνισε ο Σουλτς. «Θα πρέπει να επαναλάβω ότι υπάρχουν εκεί ευρωπαίοι υπάλληλοι, υπάρχουν διεθνείς οργανώσεις. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες βρίσκεται επίσης εκεί και συνεργάζεται με τη χώρα. Επειδή έχω επισκεφθεί πολλές φορές την Τουρκία και προσφυγικά καταλύματα, η εντύπωσή μου είναι ότι οι Σύροι πρόσφυγες τυγχάνουν καλής μεταχείρισης. Δεν γίνεται το ίδιο με όλους τους Τούρκους και κυρίως σε σχέση με την κουρδική διένεξη που μας βαραίνει πολύ. Αλλά θα πρέπει να ελέγχουμε την τήρηση όλων των διεθνών στάνταρντ. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ηράκλειο: Απατεώνες επενδυτικοί σύμβουλοι ξάφρισαν 60.000€ από 48χρονη

Σήμερα

Δείτε πώς μια 48χρονη στο Ηράκλειο έμεινε χωρίς 60.000€ από επενδυτική απάτη και πώς μπορείτε να προστατευτείτε από ανάλογα κρούσματα.

Απομακρύνεται από την οικογενειακή κατοικία ο σύζυγος της παρουσιάστριας

Σήμερα

Κοινωνία - Για την Πέμπτη 27 Αυγούστου μετατέθηκε από το Αυτόφωρο η εκδίκαση της υπόθεσης του συζύγου της παρουσιάστριας

Πάργα: Σάλος σε παραλία ‑ Συνελήφθη άνδρας που κατέβασε το μαγιό του μπροστά σε λουόμενους

Σήμερα

Σχηματίστηκε εις βάρος του δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

Μεγάλη φωτιά στο Λαύριο ‑ Εκκενώνονται οι περιοχές Αγία Μαρίνα και Τσονίμα

Σήμερα

Σε πλήρη εξέλιξη η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα το απόγευμα σε χαμηλή βλάστηση κοντά στο Καλοπήγαδο, σε περιοχή ανάμεσα στην Κερατέα και το Λαύριο, με

ΕΟΔΥ σε συναγερμό: Αναζητείται πιθανό νέο στέλεχος του ιού του Δυτικού Νείλου

Σήμερα

Η επιστημονική κοινότητα στη χώρα μας βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου.

Φυλή: Πώς συνέβη το τροχαίο που στοίχισε τη ζωή σε 17χρονη

Σήμερα

Πένθος στη Φυλή: 17χρονη έχασε τη ζωή της σε δυστύχημα. Δείτε πώς εξελίχθηκε η τραγωδία και ενημερωθείτε για τα νεότερα.

Ανδρος: Πρόστιμο 700 ευρώ σε αναβάτη αλόγου για μέθη – «Μπορεί να ήταν λίγο επικίνδυνο, αλλά το κρατούσα πολύ κοντά»

Σήμερα

«Με κράτησαν όλη τη νύχτα στο Αστυνομικό Τμήμα», υποστηρίζει ο ίδιος

Πέθανε ο Δημήτρης Κόκοτας σε ηλικία 57 ετών

Σήμερα

Δυστυχώς ο γνωστός τραγουδιστής δεν τα κατάφερε μετά από γενναία μάχη δυο ετών

Ταξιτζής απέσπασε 600 ευρώ από τουρίστες απειλώντας τους με βία για διαδρομή αεροδρόμιο ‑ κέντρο Αθήνας ‑ Ερευνάται και 2η καταγγελία

Σήμερα

Ο 38χρονος παρέλαβε την οικογένεια τουριστών από το Ελ. Βενιζέλος με προορισμό ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας και, τρομοκρατώντας τους, τους απέσπασε 600 ευρώ

Ετοιμαστείτε Θεσσαλονικείς! Την Πέμπτη ανοίγει επίσημα το Μετρό προς Καλαμαριά ‑ Tο σχέδιο για τη συνέχεια είναι ήδη έτοιμο!

Σήμερα

Πώς αλλάζει ο συγκοινωνιακός χάρτης της πόλης και ποια είναι τα σχέδια για την επόμενη φάση επέκτασης

Πέθανε ο Παλαιστίνιος καλλιτέχνης Σλιμάν Μανσούρ σε ηλικία 79 ετών

Σήμερα

Ο καλλιτέχνης, τα έργα του οποίου αποπνέουν τις παλαστινιακές παραδόσεις και τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού υπό την ισραηλινή κατοχή, πέθανε στο σπίτι του στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

Ιαπωνία: 360 τόνων ιστορικό κάστρο μετακινήθηκε με σχοινιά ‑ Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο

Σήμερα

Το κάστρο είχε μετακινηθεί από τη θέση του ώστε να γίνουν εργασίες αποκατάστασης σε τείχος που είχε πληγεί από ισχυρό σεισμό

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.