E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Οι αεροσυνοδοί της Air France θα έχουν το δικαίωμα να μην καλύπτονται με μαντίλα στην Τεχεράνη

θα συμμετέχουν στις πτήσεις μόνο εθελοντικά

Οι αεροσυνοδοί της Air France θα έχουν το δικαίωμα να μην καλύπτονται με μαντίλα στην Τεχεράνη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 5/4/2016 | 00:25

Μετά από τη σημερινή συνάντηση της διοίκησης της αεροπορικής εταιρείας με τα συνδικάτα, η Air France ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει στις γυναίκες του πληρώματός της να εξαιρεθούν από τις πτήσεις προς Τεχεράνη. Λόγω της ιρανικής νομοθεσίας, οι αεροσυνοδοί θα ήταν υποχρεωμένες να φορούν μαντίλα κατά την προσγείωση στην Τεχεράνη.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολλές αεροσυνοδοί της Air France είχαν μέσα στο Σαββατοκύριακο δηλώσει πως δεν θα συμμορφωθούν προς την υποχρέωση να φορούν μαντίλα  όταν θα ξεκινούσαν οι πτήσεις της εταιρείας που θα συνδέουν το Παρίσι με την ιρανική πρωτεύουσα.  

Οι πτήσεις επαναλαμβάνονται για πρώτη φορά από το 2008 καθώς είχαν διακοπεί κατ΄εφαρμογήν των διεθνών κυρώσεων κατά του Ιράν.  Η διεύθυνση της Air France απηύθυνε εσωτερική οδηγία ζητώντας από το ιπτάμενο προσωπικό να φορά πανταλόνι κατά τη διάρκεια της πτήσης, φαρδύ σακάκι και φουλάρι που θα καλύπτει τα μαλλιά κατά την έξοδο από το αεροσκάφος. Ωστόσο η οδηγία δεν έλαβε θερμής υποδοχής και το συνδικάτο ζήτησε από τη διεύθυνση της Air France να χρησιμοποιήσει αεροσυνοδούς σε εθελοντική βάση, ώστε «να μην θιγεί η ελευθερία συνειδήσεως» ορισμένων αεροσυνοδών.  

Αρχικά η διεύθυνση ήταν αμετακίνητη και έκανε λόγο για κυρώσεις κατά όσων παραβίαζαν την οδηγία. Σήμερα όμως η αεροπορική εταιρεία είπε ότι κάνει τη συμμετοχή των γυναικών στις πτήσεις στην Τεχεράνη εθελοντική, προκειμένου να σεβαστεί "τις προσωπικές αξίες των γυναικών του πληρώματος της Air France". Εκπρόσωπος των συνδικάτων δήλωσε ικανοποιημένος που το αίτημά τους έγινε δεκτό αν και σημείωσε πως αυτό έπρεπε να έχει γίνει νωρίτερα. 

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Pussy Riot: Πρώην μέλος τους ήταν κατάσκοπος του Πούτιν επί τρία χρόνια

Χτες

Το πρώην μέλος του φεμινιστικού πανκ συγκροτήματος αποκάλυψε ότι σχεδίαζαν να τη χρησιμοποιήσουν σε απόπειρα δολοφονίας πρώην συνεργάτη της.

Καλλιάνος: Πιθανός νέος καύσωνας από την Κυριακή

Χτες

Τα προγνωστικά στοιχεία που παρουσίασε ο μετεωρολόγος

44.164 διαδραστικοί πίνακες, ΑΙ και ρομποτική στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο

Χτες

Η υπουργός Παιδείας ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο για τον σχεδιασμό της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, από τους διορισμούς εκπαιδευτικών έως τα νέα ΚΕΔΑΣΥ.

Πύλος: Νέα στοιχεία στο θρίλερ με τον αγνοούμενο Ισπανό επιχειρηματία – Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο

Χτες

Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο, τρεις ημέρες χωρίς επικοινωνία και η μαρτυρία του καπετάνιου που διέσωσε τη σύζυγό του

Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου στον Χάρακα Αττικής λόγω μηχανικής βλάβης

Χτες

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 18:40 το απόγευμα της Δευτέρας, με το ελικόπτερο να έχει προορισμό το Σούνιο.

Τραγωδία στη Μύκονο: Τουρίστας πνίγηκε στην Ψαρρού – Η απεγνωσμένη προσπάθεια να σωθεί

Χτες

Ναυαγοσώστης και λουόμενοι έδωσαν μάχη για να τον επαναφέρουν – Δεν τα κατάφερε

Έκοψαν κλήση 700 ευρώ σε μεθυσμένο αναβάτη στην Ανδρο

Χτες

Τι ισχυρίζονται ο αναβάτης και ο δικηγόρος του

Μυστήριο στη Νέα Υόρκη: Οι άνθρωποι που βγαίνουν από τους υπονόμους στο Μανχάταν επέστρεψαν – Τι ερευνούν οι Αρχές

Χτες

Η NYPD ερευνά νέο περιστατικό κοντά στο Madison Square Garden και εξετάζει αν συνδέεται με προηγούμενες υποθέσεις

Γιατί τα παιδιά στη Γάζα δεν μπορούν πλέον να πετάξουν χαρταετό ‑ Τι συμβολίζουν

Χτες

Πώς μια αγαπημένη παιδική συνήθεια στη Γάζα μετατράπηκε σε σύμβολο στρατιωτικής έντασης. Λίγα λόγια για τους χαρταετούς.

Καύσωνας: Η ελληνική πόλη που «έβρασε» στους 41,8°C

Χτες

Ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 41 βαθμούς με τον καύσωνα να κορυφώνεται - Πού σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες

Ποιος είναι ο Ισπανός επιχειρηματίας που αγνοείται στο Ιόνιο

Χτες

Οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά για τον εντοπισμό του 66χρονου Ισπανού επιχειρηματία, που αγνοείται από την περασμένη Τρίτη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.