E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Επίδομα έως 300 ευρώ για συγκατοίκηση με πρόσφυγες

Το νέο πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ

Επίδομα έως 300 ευρώ για συγκατοίκηση με πρόσφυγες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 6/4/2016 | 10:33

Προσωρινή στέγη σε 700 πρόσφυγες (600 στην Αθήνα και 100 στη Θεσσαλονίκη) φιλοδοξεί να βρει το σχέδιο του δικτύου «αλληλεγγύη SolidarityNow» το οποίο υλοποιείται με την υποστήριξη της «Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες». Το σχέδιο αυτό, ουσιαστικά, προβλέπει τη συγκατοίκηση με πρόσφυγες αντί ενός... επιδόματος μέχρι 300 ευρώ για τα έξοδα των φιλοξενούμενων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το εν λόγω σχέδιο δεν αφορά στη μίσθωση σπιτιών για πρόσφυγες αλλά έχει έναν εντελώς διαφορετικό προσανατολισμό και φιλοσοφία. Ουσιαστικά οι δύο οργανώσεις κάνουν έκκληση στους πολίτες να ανοίξουν τα νοικοκυριά τους και να φιλοξενήσουν πρόσφυγες από μερικές ημέρες έως -το ανώτερο- δύο μήνες.

Το κίνητρο, όπως τονίζουν οι υπεύθυνοι, δεν είναι οικονομικό, καθώς επικαλούνται τα συναισθήματα και την αξία της φιλοξενίας, όπως φαίνεται ήδη με επιτυχία, αφού ήδη 40 με 50 οικογένειες έχουν ανταποκριθεί στην πρόσκληση. Πρόκειται, μάλιστα, για ανθρώπους διαφορετικών οικονομικών υποβάθρων.

Οι οργανώσεις παρέχουν στους ιδιοκτήτες των σπιτιών που ανοίγουν τις πόρτες τους στους πρόσφυγες ένα οικονομικό βοήθημα για τα έξοδα που θα κάνουν για τους φιλοξενούμενούς τους, που μπορεί να φθάσει για μια τετραμελή οικογένεια τα 300 ευρώ το μήνα. Παράλληλα, παρέχονται στους πρόσφυγες κουπόνια για αγορά τροφίμων και άλλων προϊόντων που θα χρειαστεί, η αξία των οποίων μπορεί να φθάσει τα 250 ευρώ για δύο άτομα ή 150 ευρώ για ένα άτομο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σκοπός της πρωτοβουλίας, είναι να συνεισφέρουμε στη λύση του προβλήματος της στέγασης και διαβίωσης των συνανθρώπων μας που αιτούνται άσυλο με σκοπό τη μετεγκατάστασή τους σε άλλες χώρες της ΕΕ. Μέσω του προγράμματος, που χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την Ύπατη Αρμοστεία στην Ελλάδα, ευάλωτες ομάδες που τα τελευταία χρόνια ζουν και μετακινούνται κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, θα φιλοξενούνται σε σπίτια στην Ελλάδα», σημειώνει ο Επαμεινώνδας Φαρμάκης, Γενικός Διευθυντής του «αλληλεγγύη-SolidarityNow». Και συνεχίζει: «Στο αλληλλεγγύη-SolidarityNow, πιστεύουμε ότι εξασφαλίζοντας αξιοπρεπείς συνθήκες σε μετακινούμενους πληθυσμούς, ενισχύεται ακόμα περισσότερο η αλληλεγγύη με την οποία είναι δυνατό να ξεπεραστεί οποιαδήποτε μορφής κρίσης: ανθρωπιστική, πνευματική, οικονομική, πολιτική».

«Οι νέες εξελίξεις αφήνουν πολλά ερωτηματικά σε σχέση με την προστασία των πληθυσμών γι’ αυτό ζητάμε την υποστήριξη των πολιτών προκειμένου να μπορέσουμε να αναδείξουμε την πίστη μας στο ανθρωπιστικό ιδεώδες που μέχρι στιγμής έχουμε επιδείξει ως χώρα. Γι’ αυτό “ποντάρουμε” στο στοίχημα της φιλοξενίας ως μία συμβολική κίνηση αλληλεγγύης στην πράξη», σημειώνει η Έλλη Ξένου, Διευθύντρια Προγραμμάτων του «αλληλεγγύη-SolidarityNow». Και συνεχίζει: «Σε αυτή τη μεγάλη πράξη αλληλεγγύης είναι σημαντικό να γνωρίζουν όσοι ανταποκριθούν στην έκκλησή μας, ότι δεν είναι μόνοι τους. Είμαστε στο πλευρό τους. Τόσο οι φιλοξενούμενοι όσο και οι φιλοξενούντες θα έχουν πρόσβαση σε δωρεάν ιατρικές, νομικές και άλλες υπηρεσίες που παρέχουμε στα Κέντρα Αλληλεγγύης μας, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Στη διάρκεια της φιλοξενίας και της συγκατοίκησης θα υποστηρίζονται και θα καθοδηγούνται από εκπαιδευμένη ομάδα κοινωνικών επιστημόνων».

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, μπορείτε να επικοινωνείτε στο [email protected] / και:
Dr. Eda Gemi, Συντονίστρια Προγράμματος, τηλ. 210 6772500
Ιωάννα Φουρκιώτου (για Θεσσαλονίκη), τηλ. 6949084488

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μυστήριο από άρμα με την αμερικανική και τη ρωσική σημαία

Σήμερα

Ο Αντρέι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το βίντεο στο Telegram

Χαλάνδρι: Βγήκε να ταΐσει τις γάτες και της έστησε καρτέρι θανάτου – Γιατί τη σκότωσε ο 28χρονος

Σήμερα

O 28χρονος σκότωσε με μαχαίρι 47χρονη στο Χαλάνδρι γιατί «με εξέθεσε στους φίλους μου», όπως ομολόγησε

Συναγερμός στο Μανχάταν: Αποκλεισμένη η Times Square λόγω ύποπτου δέματος

Σήμερα

Στο κλείσιμο τμήματος της πλατείας Times Square στο κεντρικό Μανχάταν προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε

Πιστόλι, σπαθί «κατάνα» και ξιφίδια βρέθηκαν στο σπίτι 25χρονης που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο

Σήμερα

Η νεαρή κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Χάος σε παραλία της Γρανάδας: Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν λουόμενους

Σήμερα

Ενώ η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με φωτιές – Δείτε βίντεο

Ανατροπή στη δoλoφovία στο Χαλάνδρι: Τι ερευνά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Σήμερα

Δράστης και θύμα δεν ήταν σύντροφοι, αλλά είχαν γνωριστεί τον Ιανουάριο στο συσσίτιο της εκκλησίας

Τροχαίο στην Ξάνθη: Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Σήμερα

Τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ξάνθη στην Εγνατία Οδό - Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ - Ξέσπασε φωτιά

Αγρια δολοφονία 47χρονης στο Χαλάνδρι ‑ Την σκότωσε στην είσοδο πολυκατοικίας

Σήμερα

Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει τον 28χρονο δράστη

Προσοχή: Ο ΕΟΦ ανακαλεί 2 συμπληρώματα διατροφής

Σήμερα

Περιέχουν μη εγκεκριμένα συστατικά ή έχουν υποστεί επεξεργασία με ακτινοβολία

Προσωπικός αριθμός: Λήγει η προθεσμία για την έκδοση του από τους πολίτες

Σήμερα

Τι θα συμβεί σε όσους δεν έχουν επιλέξει από 5 Σεπτεμβρίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.