E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Φεύγει τελικά ο Μουζάλας από το υπουργείο λόγω υγείας

Θα συμμετέχει στην κυβέρνηση και από ποιο πόστο;

Φεύγει τελικά ο Μουζάλας από το υπουργείο λόγω υγείας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 6/4/2016 | 11:15

Η αιφνίδια ασθένεια του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα επαναφέρει το θέμα της παραμονής του στο υπουργείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Μουζάλας αισθάνθηκε αδιαθεσία την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο στο Κοινοβούλιο, και οδηγήθηκε στο ιατρείο της Βουλής, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Τα συμπτώματα δεν υποχώρησαν και την περασμένη Κυριακή εισήχθη στην μονάδα εμφραγμάτων του Νοσοκομείου Νίμιτς. Ακολούθως υπεβλήθη σε επέμβαση ρουτίνας και σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ καλά στην υγεία του και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πάρει εξιτήριο.

Ενώ η υγεία του εξελίσσεται καλά, το πολιτικό θέμα της παραμονής του στο υπουργείο που άνοιξε όταν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ζήτησε την απομάκρυνσή του γιατί αποκάλεσε “Μακεδονία” την ΠΓΔΜ παραμένει ακόμη ανοικτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το εάν θα είναι σε θέση να επιστρέψει στα καθήκοντά του και στις αυξημένες υποχρεώσεις που θα έχει το επόμενο διάστημα, με δεδομένη την πρόθεση του πρωθυπουργού να αναβαθμίσει το υπουργείο, είναι ένα ερώτημα. Άλλωστε ο Πάνος Καμμένος φυσικά δεν υλοποίησε την απειλή του για αποχώρηση από την κυβέρνηση, ωστόσο με δηλώσεις της, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ όπως και στελέχη του κόμματος επέμειναν ότι το θέμα είναι ανοικτό, παραπέμποντας την διευθέτησή του με ενδεχόμενη απομάκρυνση του κ. Μουζάλα σε δεύτερο χρόνο ή στον ανασχηματισμό.

Στο πλαίσιο της σχετικής φημολογίας είχε κυκλοφορήσει, τις ημέρες της κυβερνητικής κρίσης ότι μία σκέψη ήταν να αναλάβει θέση συμβούλου του πρωθυπουργού για το μεταναστευτικό και να οριστεί άλλος στο υπουργείο. Ο κ. Μουζάλας είχε αναλάβει αρχικά ως υπηρεσιακός στην κυβέρνηση Θάνου. Στην συνέχεια λόγω των εντάσεων είχε προσφερθεί να διευκολύνει τον πρωθυπουργό με την παραίτησή του, κάτι που ο κ. Τσίπρας δεν είχε δεχθεί.

Το ζητούμενο είναι να ικανοποιηθούν οι ΑΝΕΛ, για να περισωθεί ότι έχει απομείνει από το κύρος του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου, χωρίς να επαναληφθούν οι έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Στην απομάκρυνσή του είχε αντιδράσει πλειάδα στελεχών που θεωρούν ότι αποτελεί εγγύηση για την υλοποίηση των αρχών του κόμματος στο προσφυγικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Μουζάλας είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων, συνδυάζοντας την εφαρμογή της πολιτικής της ΕΕ με τον σεβασμό των ανθρωπιστικών αρχών και των δικαιωμάτων των προσφύγων. Χρειάζεται δε αυτό περισσότερο σε μία συγκυρία που η κυβέρνηση δέχεται επικρίσεις από πολλές πλευρές -ακόμη και από την Ύπατη Αρμοστεία και την Διεθνή Αμνηστεία- ότι η υλοποίηση της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας συνιστά παραβίαση των δικαιωμάτων των προσφύγων. Πάντως ήδη ακούγεται το όνομα του Οδυσσέα Βουδούρη ως πιθανού αντικαταστάτη του κ. Μουζάλα. Ο κ. Βουδούρης άλλωστε προοριζόταν για την θέση του Γενικού Γραμματέα της νέας Γενικής Γραμματείας διαχείρισης προσφυγικού Η Γενική Γραμματεία διαχείρισης προσφυγικού που θα συσταθεί.

Ο κ. Βουδούρης έχει στο βιογραφικό του σημαντική ανθρωπιστική δράση και αποστολές σε πολλά μέρη του κόσμου όπως άλλωστε και ο κ. Μουζάλας. Ο κ. Βουδούρης ήταν πρόεδρος του ελληνικού τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, ο κ. Μουζάλας ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη των Γιατρών του Κόσμου.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απλήρωτοι έμειναν εποχικοί εργαζόμενοι στις γιορτές – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΕΤ

Χτες

«Φιάσκο» με τις προπληρωμένες κάρτες: Χιλιάδες εποχικοί χωρίς δώρα και επίδομα ανεργίας

Αδιανόητο: Κατέγραφαν την πυρκαγιά στο μπαρ του Κραν Μοντανά αντί να τρέξουν να σωθούν

Χτες

Η πυρκαγιά είχε τραγικό απολογισμό: τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 119 τραυματίστηκαν

Με ανοιχτά μπλόκα, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους εκδρομείς να αποφύγουν τη μαζική επιστροφή

Χτες

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς, με φόντο τα αγροτικά μπλόκα

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Χτες

Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Χτες

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Χτες

Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

Πατέρας έδωσε κοκαΐνη στον 14χρονο γιο του στα Γιάννενα και συνελήφθη

Χτες

Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και ένας ακόμη άνδρας, ο οποίος βρισκόταν μαζί με τον πατέρα και τον ανήλικο

Διεγράφησαν από τα πανεπιστήμια 308.605 μη ενεργοί φοιτητές με την είσοδο της νέας χρονιάς

Χτες

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση εκκαθάρισης των φοιτητικών καταλόγων

15χρονη Ελληνίδα αγνοείται μετά την τραγωδία στο κλαμπ στο Κραν Μοντανά

Χτες

Οι συγγενείς της ζητούν από όποιον γνωρίζει κάτι σχετικό με την τύχη της να επικοινωνήσει άμεσα με τις αρχές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.