E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Συγκλονίζει η εικόνα του «βρέφος της οργής» και η ιστορία του

Μετά τη φρίκη του μικρού νεκρού Αϊλάν

Συγκλονίζει η εικόνα του «βρέφος της οργής» και η ιστορία του
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 7/4/2016 | 08:21

Συγκλονίζει η εικόνα του τεσσάρων μηνών βρέφους να αιωρείται επικίνδυνα, σαν πέτρα έτοιμη να εκτοξευτεί εναντίον των αστυνομικών στην προβλήτα Ε3

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά τη φρίκη του μικρού νεκρού Αϊλάν από τη Συρία, το νέο σύμβολο της προσφυγικής απόγνωσης είναι το «βρέφος της οργής», ένα ανύποπτο πλάσμα μόλις τεσσάρων μηνών από το Αφγανιστάν. Στα χέρια ενός εξαγριωμένου μετανάστη, το κοριτσάκι μετατράπηκε σε απειλή, σε έσχατο μέσον εκβιασμού. Αν και παραμένει «αβάπτιστο», το μωρό απέκτησε αμέσως στοιχεία ταυτότητας, θα έλεγε κάποιος ότι «βαπτίστηκε» με ανάδοχο την εξαθλίωση χιλιάδων ανθρώπων που μένουν εγκλωβισμένοι στον Πειραιά και μάρτυρες την ελληνική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια κοινή γνώμη: Η μικρή Αφγανή είναι πλέον το πρόσωπο μιας απαράδεκτης, εξευτελιστικής για τον «πολιτισμένο» κόσμο κατάστασης. Υπό μίαν έννοια το όνομά της είναι «Ντροπή».

Όπως έγινε γνωστό μέσα από σπαράγματα πληροφοριών που αλίευσαν διάφορα ΜΜΕ από τους φερόμενους ως συγγενείς του βρέφους και ενώ η συνεννόηση είναι υποτυπώδης, πρόκειται για ένα κοριτσάκι που γεννήθηκε πριν από περίπου τέσσερις μήνες στο Αφγανιστάν. Κατάγεται από την περιοχή Γκάσνι, ένα από τα λημέρια των Ταλιμπάν, οι οποίοι κατατρομοκρατούν ή και εξολοθρεύουν τον ντόπιο πληθυσμό. Σχεδόν μέσα από την κούνια του νεογέννητου, η μικρή Αφγανή άρχισε το μακρύ ταξίδι ως τα σύνορα της Ευρώπης, φασκιωμένη μέσα στην αγκαλιά της μητέρας της. Ολόκληρη η οικογένεια του μωρού ταξίδευε επί μήνες για να δραπετεύσει από τη φρίκη των Ταλιμπάν και τη διαρκή απειλή της εκτέλεσης, συχνά με την μαρτυρική μέθοδο του διαμελισμού.

Είναι βέβαιο ότι το βρέφος δεν είδε για πρώτη φορά τον κόσμο από ψηλά καθώς βρέθηκε να αιωρείται επικίνδυνα, σαν πέτρα έτοιμη να εκτοξευτεί εναντίον των αστυνομικών στην προβλήτα Ε3, στο λιμάνι του Πειραιά. Σε κάποιο από τα πάμπολλα δύσβατα σημεία της διαδρομής τους, οι πρόσφυγες είναι αναγκασμένοι να πετάξουν τα παιδιά τους πάνω από συρματοπλέγματα και λοιπά εμπόδια κάθε είδους, προκειμένου να συνεχίσουν την πορεία προς τη λύτρωση.

Το «βρέφος της οργής» παραμένει στον Πειραιά, στα χέρια της μητέρας και της θείας του, η οποία μίλησε στα ΜΜΕ δηλώνοντας το όνομα Μαχλιέ Ναμπιθάντ. Η νεαρή αυτή γυναίκα επανέλαβε ότι η πραγματική πρόθεση του «πατέρα» του παιδιού δεν ήταν να το πετάξει στους αστυνομικούς, αλλά να το χρησιμοποιήσει για να δείξει ότι η κατάσταση στον άτυπο καταυλισμό, με τα σύνορα κλειστά, έχει φτάσει στο μη παρέκει. Εν αγνοία της η μικρή Αφγανή είναι ένα εισιτήριο ή ένα διαβατήριο προς τη λύτρωση που ονειρεύονται οι δικοί της για την ίδιαν αλλά και για τον εαυτό της. Κανένα «εισιτήριο» όμως και κανένα «διαβατήριο» τέτοιου τύπου, όσο τραγικά και εάν επιδεικνύεται με τη μορφή του μικροσκοπικού κορμιού ενός βρέφους, δυστυχώς για όλους, Αφγανούς αλλά και Έλληνες, δεν γίνεται δεκτό.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έβρος: Σε κατάσταση συναγερμού από πλημμύρες στη Βουλγαρία: Υπερχείλισαν ποτάμια, φόβοι μην σπάσουν τα αναχώματα

Πριν 10 ώρες

Ο δήμος Διδυμοτείχου προχώρησε σε τεχνητή εκτόνωση των πιέσεων, ανοίγοντας τα θυροφράγματα στην περιοχή του Πυθίου, για να μην σπάσουν τα αναχώματα

ΕΝΦΙΑ: Λήγει η προθεσμία για αιτήσεις – Ο αστερίσκος για να λάβετε την έκπτωση

Πριν 10 ώρες

Ποιοι κερδίζουν την έκπτωση του ΕΝΦΙΑ (και) εφέτος;

Καλλιθέα: Σε κρίσιμη κατάσταση το 2 ετών κοριτσάκι που έπεσε στο σιντριβάνι

Πριν 10 ώρες

Έμεινε επί ώρα χωρίς τις αισθήσεις του, όμως οι γιατροί κατόρθωσαν να το επαναφέρουν

Ιράν: Σε επτά χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε η Νομπελίστρια Ειρήνης Ναργκίς Μοχαμαντί

Χτες

Η απόφαση εκδόθηκε λίγες ημέρες αφού η Μοχαμαντί ξεκίνησε απεργία πείνας

Μαρέβα Γκραμπόφσκι: Στο ΚΑΤ μετά από ατύχημα – Χειρουργήθηκε στα χέρια

Χτες

Είναι καλά στην υγεία της και αναρρώνει στο νοσοκομείο έχοντας δίπλα της τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

«Κάναμε σοβαρό λάθος»: Η σύζυγος του Νόαμ Τσόμσκι απολογείται για τις επαφές με τον Έπσταϊν

Χτες

Η Βαλέρια Τσόμσκι εξηγεί πώς ο Έπσταϊν απέκτησε πρόσβαση στο περιβάλλον του φιλοσόφου

Η ατζέντα του ραντεβού Μητσοτάκη ‑ Ερντογάν στην Αγκυρα – Υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ, Ιράν και Ουκρανία

Χτες

Με στόχο τη διατήρηση και ενίσχυση ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας μεταβαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Αγκυρα

Ομηρία 30 ωρών, απειλές και λύτρα σε crypto: Πέντε συλλήψεις στη Γαλλία για την απαγωγή δικαστικού

Χτες

Η 35χρονη και η μητέρα της κατάφεραν να απελευθερωθούν μόνες τους και να ζητήσουν βοήθεια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.