Πανεύκολο σπιτικό πλεκτό λουκανικόψωμο!
Ετοιμαστείτε να κλέψετε τις εντυπώσεις των καλεσμένων σας

Αυτό το περίεργο ψωμί μπορεί εκ πρώτης όψεως να σας φαίνεται κάτι δύσκολο στην δημιουργία της, όμως κάθε άλλο παρά έτσι είναι. Πρόκειται για ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό, που θα κλέψει τις εντυπώσεις των φίλων σας, ενώ θα τους τρελάνει και με την γεύση του
Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε για το πλεκτό λουκανικόψωμο.
Υλικά
1 πακέτο μεγάλα λουκάνικα Φρανκφούρτης
1 αυγό
Για την ζύμη:
500 γρ. αλεύρι
1 κ. σ. ελαιόλαδο
290 ml νερό χλιαρό
1/2 φακελάκι μαγιά ξερή
1 κ. γ. αλάτι
1 κ. γ. κοφτό ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε μια γαβάθα ρίχνετε όλα τα υλικά της ζύμης εκτός του αλατιού και ανακατεύετε με ένα πιρούνι αρχικά, ενώ έπειτα ζυμώνετε με τα χέρια για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε και το αλάτι και ζυμώνετε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι η ζύμη να σταματήσει να κολλάει στα χέρια σας, που τότε θα πει πως είναι έτοιμη. Στη συνέχεια τη σκεπάζετε με μια βρεγμένη πετσέτα και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Έπειτα, την χωρίζετε σε μεγάλα κομμάτια, τα οποία πλάθετε σε σχήμα μπάλας και τα τοποθετείτε σε ένα πλατύ σκεύος, ενώ τα σκεπάζετε με μια βρεγμένη πετσέτα και τα αφήνετε να φουσκώσουν, σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες τουλάχιστον. Σε έναν καλά αλευρωμένο πάγκο ανοίγετε την ζύμη με την βοήθεια πλάστη και κόβετε το κάθε φύλλο σε μικρές σειρές, όπως στην εικόνα. Πλέκετε τα λουκάνικα όπως ακριβώς δείχνει η φωτογραφία, αφού τα έχετε κόψει κατά μήκος και αλείφετε την πίτα με αυγό, ενώ την βάζετε για ψήσιμο στου 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου. Σε περίπτωση που θέλετε και μια έξτρα απολαυστική λεπτομέρεια, μπορείτε να ρίξετε πάνω από την πίτα κίτρινο τριμμένο τυρί πριν την ψήσετε. Καλή σας όρεξη!