E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Με φωτογραφική διάταξη της κυβέρνησης η επιστροφή Φωτόπουλου

Το δρόμο για μια δεύτερη θητεία του πρώην προέδρου της ΓΕΝΟΠ στο ΔΣ της ΔΕΗ άνοιξε η κυβέρνηση

Με φωτογραφική διάταξη της κυβέρνησης η επιστροφή Φωτόπουλου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 8/4/2016 | 12:38

Το δρόμο για μια δεύτερη θητεία του πρώην προέδρου της ΓΕΝΟΠ Νίκου Φωτόπουλου στο ΔΣ της ΔΕΗ, άνοιξε η κυβέρνηση με διάταξη που συμπεριέλαβε στο νομοσχέδιο για την κύρωση της συμφωνίας με τη Νέα Ζηλανδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν και στην ουσία της η διάταξη αποκαθιστά το πλαίσιο που ισχύει για το σύνολο των εισηγμένων εταιριών, αφού οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα διοικητικά συμβούλια δεν διορίζονται αλλά εκλέγονται από τα συνδικαλιστικά τους όργανα χωρίς περιορισμό στο δικαίωμα υποψηφιότητας και συμμετοχής σε αυτά , κάτι που ισχύει και στις δύο θυγατρικές της ΔΕΗ (ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ ), το χρονικό τάιμγκ που αυτή κατατίθεται, την καθιστά απροκάλυπτα φωτογραφική.

Η τροπολογία κατατέθηκε εν κρυπτώ και μόλις ένα μήνα πριν την διεξαγωγή εκλογών στα συνδικαλιστικά όργανα της ΔΕΗ για την επιλογή των προσώπων που θα τους εκπροσωπήσουν στο δσ της εταιρίας.

Η τροπολογία καταργεί προηγούμενη ρύθμιση, που όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση εισήγαγε ένα μεροληπτικό περιορισμό στην ελεύθερη εκ μέρους των εργαζομένων εκλογή των αντιπροσώπων τους, που δεν είναι σύμφωνος με την αρχή της αναλογικότητας, καθώς η ρύθμιση προέβλεπε μόνο μία θητεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πράγματι, το δικαίωμα συμμετοχής εκπροσώπων των εργαζομένων σε πάνω από μία θητεία έπαυσε για τη ΔΕΗ με τροπολογία του 1999, στοχεύοντας τότε στον αποκλεισμό συγκεκριμένου προσώπου που κατέλαβε για τρίτη συνεχόμενη θητεία την ίδια θέση.

Η κατάργησή της αποτέλεσε αίτημα των συνδικάτων της ΔΕΗ προς την κυβέρνηση. Θα είχε πράγματι άλλη αξία η αποδοχή του σχετικού αιτήματος εάν αυτό δεν γινόταν λίγο πριν λήξει η θητεία του κ. Φωτόπουλου στο ΔΣ της ΔΕΗ (27 Μάιου) όπου συμμετέχει ως εκπρόσωπος των εργαζομένων από τον Απρίλιο του 2013.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Σήμερα

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Τραγωδία στην Κύπρο: Τι προκάλεσε την κατάρρευση της πολυκατοικίας στη Λεμεσό ‑ Δείτε πώς εξελίσσεται η επιχείρηση διάσωσης

Σήμερα

Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για δεύτερο εγκλωβισμένο, τρεις τραυματίες στο νοσοκομείο.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Σήμερα

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Στάθης Μαντζώρος: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό 10 μήνες μετά το εγκεφαλικό που υπέστη

Σήμερα

Ο αγαπημένος «καφετζής» του τηλεοπτικού κοινού στη σειρά «Σασμός» νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Σήμερα

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Σήμερα

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Πέδρο Σάντσεθ: Η Ευρώπη να «κάνει μεγάλα όνειρα» και να αναλάβει ρόλο ως ηθικός ηγέτης

Σήμερα

Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης

Ιρανικές πηγές: «Το πρόσωπο του Μοτζταμπά Χαμενεΐ έχει παραμορφωθεί, υπέστη σοβαρά τραύματα στα πόδια»

Σήμερα

Ο 56χρονος αναρρώνει και παραμένει σε πνευματική διαύγεια, ανέφεραν στο Reuters άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον στενό του κύκλο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.