E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Δουβλίνου επιστρέφει ξανά στην ιρλανδική πρωτεύουσα τον Απρίλιο

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Δουβλίνου επιστρέφει ξανά στην ιρλανδική πρωτεύουσα τον Απρίλιο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 9/4/2016 | 00:30

Το 2o Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Δουβλίνου (Dublin Greek Film Festival) θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 21 Απριλίου έως και την Κυριακή 24 Απριλίου στους χώρους: Chester Beatty Library, Filmbase, Omniplex Rathmines και The Sugar Club. Το φεστιβάλ θα προβάλει γνωστές ταινίες, ντοκιμαντέρ, ταινίες μικρού μήκους και θα φιλοξενήσει και μια μουσική εκδήλωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά την επιτυχημένη πρώτη διοργάνωσή του, το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου επιστρέφει στο Δουβλίνο για να παρουσιάσει σύγχρονες ελληνικές ταινίες, αλλά και να προβάλει την ελληνική μουσική στο ιρλανδικό κοινό. «Όλοι γνωρίζουν για την αρχαία Ελλάδα», αναφέρει η συν-διοργανώτρια του φεστιβάλ Κική Κωνσταντινίδου, «όμως εμείς θέλουμε να προσφέρουμε στον κόσμο που ζει στην Ιρλανδία την ευκαιρία να εξερευνήσει και την σύγχρονη εκδοχή της ελληνικής κουλτούρας μέσα από τον ελληνικό κινηματογράφο».

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Δουβλίνου ξεκινάει με την προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ ‘Οικογενειακή Υπόθεση’, (Καλύτερο Ντοκιμαντέρ - Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2015, και βραβείο FIPA Dor στο Διεθνές Φεστιβάλ Programmes Audiovisuels 2015), στην Chester Beatty Library στις 21 Απριλίου και ώρα 18:00. Μετά τη λήξη της προβολής θα ακολουθήσει Q&A με την σκηνοθέτρια της ταινίας, Αγγελική Αριστομενοπούλου, και δεξίωση με την ευγενική χορηγία του Κτήματος Κυρ-Γιάννη.  Η συγκεκριμένη προβολή είναι ήδη sold out.

Το ‘Agora’ (2015), του διεθνούς καταξιωμένου Έλληνα δημιουργού Γιώργου Αυγερόπουλου, θα προβληθεί τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ. Το ντοκιμαντέρ διαπραγματεύεται την οικονομική κρίση και περιγράφει τις εξελίξεις που διαδραματίστηκαν στον ελληνικό χώρο τα τελευταία χρόνια. Filmbase, 22 Απριλίου 18.00.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την Παρασκευή, οι σινεφίλ θα έχουν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την νέα ταινία του Ηλία Δημητρίου, ‘Smac’ (Βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού, Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου). Filmbase, Παρασκευή 22 Απριλίου, στις 20:00.

Το Σάββατο 23 Απριλίου στις 16:30, σας προσκαλούμε στην προβολή της «Μικράς Αγγλίας», του διακεκριμένου σκηνοθέτη, Παντελή Βούλγαρη.  Η ταινία απέσπασε έξι βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2014 και αποτέλεσε την επίσημη συμμετοχή της Ελλάδας στα βραβεία Όσκαρ για καλύτερη ξένη ταινία. Έχει επίσης κερδίσει το βραβείο Golden Goblet καλύτερης ταινίας, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σανγκάης. Omniplex Rathmines.

Επίσης το Σάββατο 23 Απριλίου θα προβληθούν βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους από το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μήκους της Δράμας στο Filmbase. Για περισσότερα από 15 χρόνια, οι βραβευμένες ταινίες του φεστιβάλ ταξιδεύουν εντός και εκτός Ελλάδος. Οι διοργανωτές του φεστιβάλ είναι περήφανοι που η Ιρλανδία προστίθεται στη λίστα των προορισμών αυτού του ταξιδιού. Αυτή η δωρεάν προβολή θα ξεκινήσει στις 18.00.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το φεστιβάλ τελειώνει τη σειρά προβολών του την τρίτη ημέρα, με την ταινία ‘Οι Αισθηματίες’ (2014) του Νικόλα Τριανταφυλλίδη (Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Ηθοποιού για τον Χάρη Φραγκούλη, Νύχτες Πρεμιέρας 2014, και Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μεξικού 2015). Η ταινία θα προβληθεί στο Filmbase, στις 20.00.

Την Κυριακή 24 Απριλίου στις 16.00, το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Δουβλίνου κλείνει με μια εκδήλωση τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τη στήριξη  των προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα στο The Sugar Club. Η εκδήλωση ξεκινάει με μια δεύτερη προβολή της ταινίας ‘Οικογενειακή Υπόθεση’, μετά το τέλος της οποίας θα  ακολουθήσει συναυλία με τις ‘Pakaw!’, ένα συγκρότημα εξολοκλήρου αποτελούμενο από γυναίκες, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του φεστιβάλ www.greekfilmfestival.ie ή βρείτε μας σε Facebook, Twitter ή Google +.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Reworks Festival 2025: Το πλήρες lineup της 21ης έκδοσης

Πριν 3 εβδομάδες

Το reworks 2025 συνεχίζει να χαράζει νέους δρόμους, δημιουργώντας εμπειρίες που μένουν αξέχαστες.

Γιώργος & Νίκος Στρατάκης στη Μονή Λαζαριστών

Πριν 3 εβδομάδες

ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ17/09

53ο Φεστιβάλ Βιβλίου 2025: Οι εκδηλώσεις από από 15 έως 21 Σεπτεμβρίου 2025

Πριν 3 εβδομάδες

Μην χάσετε τις συναρπαστικές στιγμές και τα μοναδικά ραντεβού με το βιβλίο στο Πάρκο του Αρεως!

Οι Puressence αγαπούν τη Θεσσαλονίκη και μας λένε γιατί

Πριν 3 εβδομάδες

ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ20/09

53ο Φεστιβάλ Βιβλίου 2025: Οι εκδηλώσεις από 12 έως 14 Σεπτεμβρίου 2025

Πριν 3 εβδομάδες

Μην χάσετε τις συναρπαστικές στιγμές και τα μοναδικά ραντεβού με το βιβλίο στο Πάρκο του Αρεως!

Παύλος Παυλίδης live στο Θέατρο Γης

Πριν 3 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ27/09

Thessaloniki Beer Festival 2025

Πριν 3 εβδομάδες

ΔΕΘ - HELEXPOαπό 26/09 έως 28/09

1ο Rewindland Pop Culture Festival & Open Air Market 2025

Πριν 4 εβδομάδες

ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝαπό 13/09 έως 14/094

53ο Φεστιβάλ Βιβλίου 2025: Οι εκδηλώσεις από 9 έως 11 Σεπτεμβρίου

Πριν 4 εβδομάδες

Μην χάσετε τις συναρπαστικές στιγμές και τα μοναδικά ραντεβού με το βιβλίο στο Πάρκο του Αρεως!

Ο Γιάννης Χαρούλης στο Θέατρο Γης

Πριν 4 εβδομάδες

ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ11/1017

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.